zaterdag 3 maart 2018

Et moi je veux nager

Calypso, dat klinkt een beetje als een sorbetcoupe met een blauw parasolletje. Ik maakte er eentje met twee bolletjes.


Want Calypso, dat is ook het nieuwe badpakpatroon van mijn maatje, mevrouw Khadetjes. Hoewel ik het er ettelijke waard had gevonden, hoeft u geen enkele euro te spenderen om van haar te leren hoe uw dochter in uitzonderlijk elegant zwemgerief te stoppen. De vormgeving van die uitleg alleen al is een applaus waard.

Wat de dochters betreft was het vooral Zanne die tropische dansen uitvoerde naast mijn naaimachine, in afwachting van haar zwemgerief. Die mooie sobere ronde ruguitsnijding, daarvoor viel ze als een blok.


Maar als ik ze u in volgorde van productie presenteer, dan maakte ik eerst Livs pinguïnversie. Qua stof mijn eigen favoriet. 


De hals is hier wat hoger dan in het uiteindelijke model, wegens geproduceerd in de testfase.


En vervolgens presenteer ik u het bewijs van de instructie van de ontwerpster. "Het enige wat je niet mag doen is het badpak op de groei maken, want dan zullen de bandjes afzakken."

Ik dacht: ze heeft toch iemand nodig die bewijst dat wat ze zegt 100% waar is? En dus bewees ik: als je het op de groei maakt zakken de bandjes af. En heb je hulpmiddelen nodig als dochterlief werkelijk zonder badpak zit en het dus meteen nodig heeft.


Uiteraard dacht ik in werkelijkheid: "puh, ik maak dat op de groei, hier zijn al zoveel badpakken op de groei gepasseerd, en dan gaat dat lang mee." Maar neem van mij aan dat de juf streng maar rechtvaardig is... en dus gelijk kreeg.


Gelukkig had ik een lapmiddel in huis.  Dat eenvoudig wegtornbaar is, eens ze in de juiste maat is gegroeid.


En gelukkig gebeurde het niet bij Zanne. Die spijt heeft dat ze haar eigen rug niet kan zien.


Zanne draagt de definitieve versie, en dat doet ze met plezier. En met stijl. Haar badpak zit dan ook als gegoten.Naast 'Mevrouw Khadetjes' en 'Mevrouw Calypso' (ik stel me daar dan bij voor dat ze op een tropisch strand ligt met haar badpakdochter) noem ik haar vanaf nu ook 'queen of tweelingnaald'. Want ze klopte op het nageltje 'jawel, dat kan wel zonder knappen', en ze bleef kloppen tot ik het testte en geloofde.


En heel blij ben met de fluo roze afwerking die netjes over de elastiek zit, en die anders een zigzag was geweest.Er waren wat hindernissen te nemen dus, maar het team viert de overwinning, en ik zou de uitdaging ten zeerste aanraden.In de plaatselijke zwemkom vergat ik jammer genoeg mijn fototoestel. Maar deze mooie blend-in wil ik je telefoongewijs niet onthouden. :-)


Do the Calypso, everyone!

(Stofjes komen van Spoonflower.)

12 opmerkingen:

 1. Sinds gisterenavond zit ik al met de Calypso song in mijn hoofd ;) En niet-knappende tweelingstiksels? You had my attention there!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moh, zo mooi! Kan het geloven dat ze er fier op zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze echt héél mooi, wauw! Ik ben nu zelf ook wat aan het rondkijken op spoonflower. Nam je dan sports lycra als soort stof? Bedankt voor je antwoord!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hack even ;)
   Ja, sports lycra nemen. Geen idee welke maat je nodig hebt, maar print eerst het patroon en kijk of je toekomt met een halve yard - dat lukt net voor de kleinste maatjes. Anders moet je onmiddellijk een yard kopen en dat is dan wel veel - tip; zoek iemand om mee te delen of maak een tshirtje voor in het heetst van de dag, als wat meer bedekking interessant is.
   De kwaliteit is wel heel erg goed; dat werd hier al grondig getest.

   Verwijderen
  2. De 134 of 140 en die nog wat verlengen, dus wel wat stof. Het zal een restjesshirt worden dan :-) Bedankt!

   Verwijderen
 4. heerlijk mooie stofjes ook! Spoonflower toch ook es bekijken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet niet hoe je het zo perfect passend in mekaar krijgt, maar potverdekke wat een originele en vooral heel erg mooie badpakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig mooie badpakken. Knap gemaakt.
  Prachtige stofjes!
  Daar gaan ze vast veel plezier aan beleven.
  Groetjes, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk, zo soms overkomt je dat, dat je begint met een glimlach en eindigt met een warm gevoel dat zo ergens in het bovenste deel van uw lijf begint, zich over je hele lijf verspreidt, en het eindigt met een schaterende bulderlach en een lieflijk brullen van de 'titelsong'. En stel u dan eens voor dat dat twee dagen blijft duren <3.

  Merci voor je mooie schrijfsel, de blozende wangen, je eeuwige enthousiasme en die twee schone jongedames -- en die twee stofjes die perfect bij hen passen. Merci.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig Riet! Ik wil mij er ook aan wagen, Eloise groeide uit haar badpakjes van vorig jaar. Ik weet wat mij te doen staat...

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!