Pagina's

vrijdag 14 augustus 2009

'Voor Later'

Aah, handig, een blog. Verzamelplaats van ideeën, in een formaat dat - als je goed labelt - toelaat om ze zelf makkelijk terug te vinden als je nog eens ideeloos bent.

Een nieuw label dus: 'ideeën voor later'.

Een paar winters geleden stonden Livs vake en mijn eigenste zelve voor het altaar. (Of liever: we zaten er naast. Want naar het volk in de kerk kijken vonden we zoveel leuker dan hen onze rug tonen.) Een deel van de viering bestond toen uit verhalen over herinneringen uit je kindertijd, die je zo leuk vindt dat je ze zeker wil onthouden voor als je zelf kinderen hebt. Achteraf hoorde ik veel van die ideeën van mensen op het feest. En zo nu en dan komt er nog eentje boven.

Dit is een blog over Liv, maar ook voor Liv en haar eventuele opvolg(st)ers. Voor later. Dus om zeker te zijn dat ik die originaliteiten van de Ouders Van Toen niet vergeet, bewaar ik ze hier, vanaf nu.

Ik begin met mijn mooiste. Ik was een jaar of 5 en de Sint een jaar of 1705 (als ik Wikipedia mag geloven en hij dus effectief geboren is in het gezegende jaar 280). Het was in elk geval de ochtend van zijn verjaardag. Sintgoed werd traditioneel uitgestald in de zetel in het salon. Maar die bewuste editie was de beleving net iets intenser dan het vinden van speelgoed op een zitbank.

De voorbereiding van wat mijn twee zussen en ik dat jaar in de living aantroffen had werkelijk perfect op dit blog gepast. We kregen een hele collectie aan verkleedkledij, zelfgemaakt door Livs Omabetty. Het verrassingseffect was des te groter, omdat die collectie met nylondraadjes aan het plafond was gehangen. We wandelden er tussendoor als in een museum. Drie kinderhoofdjes in de lucht, drie open mondjes. En dan was er ook een gelijkaardige collectie voor mijn pop, opgeborgen in een kleerkast/verzorgingstafel van de hand van Livs Opajan.

Het effect was grandioos, herinner ik me nog levendig. En het prinsessenkleed uit gordijnstof was steviger dan pakjes uit de winkel. Om eenzelfde collectie te bekomen tegen de tijd dat Liv vijf is, kan ik denk ik nu al beginnen naaien. Dus mensen met leuke patroontjes (of geschikte gordijnen): geef een gil!

5 opmerkingen:

 1. goedkope prinsessenstofjes bij de vleet in de Brabantstraat! (naast Noordstation)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. inderdaad, bij de marrokaanse stoffenwinkels aan het noordstation moet je zijn voor goedkoop kantachtige dinges enzo. Er bestaat ook een 'verkleedklerenboek' van knippiebaby. Je kan dat op het internet bestellen of misschien komt hetooit in de slegte in leuven terecht (ik heb daar ooit het 'knippie baby boek' gevonden, vol met naaiwerkjes voor een babykamer)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. veel meters voor weinig geld - een bloemenlaken bij de zeeman of wibra kopen. En dat dan combineren met 'dure' lapjes. Heb net een fotootje op mijn blog geplaatst...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is nog eens een idee! Want voor verkleedkleren hoeven het zeker geen designserstofjes te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!