woensdag 20 mei 2009

Over gegeven paarden en prijsbeesten

Ze steken al een paar weken mijn ogen uit. De slofjes van Trees:
Ze hangen tussen de wenskaartjes te wachten tot Livs voetjes groot genoeg zijn. Regelmatig hou ik onze dochter in de lucht met haar voeten tegen de zooltjes van de sloffen. Maar helaas. Tot nu toe luidde het verdict telkens 'te groot'. De slofjes. Niet de voeten.

Liv kreeg de slofjes van Trees, die er werkelijk haar werk van maakte. Ze zijn blauw, bijzonder schattig, en voorzien van Livs naam en groene vilten bloemetjes.

Gisteravond hield ik het niet meer. Het wachten duurde me werkelijk te lang. Dus heb ik iets heel bizars gedaan. Ik heb de slofjes gedissecteerd. Om te kijken hoe ze in elkaar zitten.

Ik weet het.

Je hoort cadeautjes niet uit elkaar te knippen.

Maar ik kan het uitleggen! Liv had namelijk dringend slofjes nodig! (Oei. Ik hoor u lachen. En inderdaad, beweren dat een kind van 10 weken dringend slofjes nodig heeft is misschien niet zo'n sterke argumentatie. Een slofloos leven is voor een tweemaander inderdaad weinig levensbedreigend.)

Nieuw argument! Men kan niet vroeg genoeg beginnen met de opleiding tot shoe-addict, als moeder van een dochter. (Ook niet overtuigend genoeg?)

Ik probeer nog eens, derde keer enzoverder! Ik heb een gegeven paard niet in de bek gekeken, ik heb er een prijsbeest van gemaakt! De slofjes van Trees zijn bij deze uitgeroepen tot het schattigste cadeau dat Liv kreeg, en dankzij het patroontje dat ik van de uit-elkaar-geknipte slof kon maken heeft ze er nog veel langer plezier van! Dat is toch niet echt een misdaad, wel? Het eerste paar is al klaar:

Als u het me nog niet hebt vergeven hierbij mijn laatste poging het goed te praten: ik stel het patroon ter beschikking van de mensenheid. U vindt het, met werkbeschrijving en al, via deze link

Vergeven en vergeten?
Trouwens, de Treesslofjes zijn met zorg gerestaureerd tot hun oorspronkelijke staat, en hangen alweer tussen de kaartjes. Nog één centimeter wachten en de prijsbeesten passen aan Livs voeten!

16 opmerkingen:

 1. en voor de jongens dan? geen versie voor jongens?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. trees, van de slofjes23 juni 2009 om 10:57

  ik hoorde gisteren dat mijn slofjes een hit geworden waren, de naai-uurtjes werden teniet gedaan maar hebben dus een vervolg gekregen..
  de uitleg is overtuigend genoeg om het stukknippen van mijn kadoo goed te keuren :)
  hopelijk worden er nog vele kindervoetjes verwend met zachte slofjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn metekindje wordt deze week een half jaar. Ik zou dit wel voor haar willen maken, samen met de jongensversie, maar heb geen idee van haar maat.
  Maar dat weet jij misschien wel. Jouw dochter is ongeveer even oud, lees ik.
  Is je aanbod om een patroon door te sturen nog geldig? In dat geval zou je me heel blij kunnen maken met een patroontje dat haar zou kunnen passen (of binnenkort). Dan kan ik mijn zus verrassen, want dan hoef ik geen afmeting te vragen.
  Ik zou dus al blij zijn met de voetlengte van een kind van die leeftijd.
  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met plezier! Liv is nu 6 maanden en twee weken oud, en haar voeten meten 10 cm. Dus ik heb het patroon vergroot naar 11 cm voor de zekerheid. Je vindt de link onderaan de tekst hierboven. Veel plezier ermee, laat het resultaat zeker zien! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel mooie slofjes, super. echt heel meisjesachtig! Wil ik zeker maken.
  Zit je er iets mee in om dat effe uit te tekenen voor mij? Mijn dochter heeft een maatje 22 (maar ja hoeveel centimeter is dat?)
  Als je wil kan ik je nog wat patroontjes sturen van slofjes, heb er ook al verschillende toffe gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil dat zeker even tekenen hoor. Maar ik ken jammer genoeg niets van maatjes, dus het is het makkelijkst als je de lengte van haar voetjes even voor me meet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Riet,
  Ik heb zelf wat aan het puzzelen geweest en dit is het resultaat

  http://madebykk.blogspot.com/2009/10/slofjes.html

  Bedankt voor het leuke patroon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk zijn ze, heb ze pas gemaakt van fleece en ik had het patroon van marthastewart.com, ze heeft nog meer leuke maaksels dus als je nog eens iets anders wil maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tine Van Oevelen3 juli 2011 om 16:20

  Wat een mooie slofjes. Mijn twee nichtjes verjaren volgende maand en ga vanavond aan de slag om er voor elks eentje te maken. Als ik de voetlengte tijdig ge-smst krijg natuurlijk :-)
  Jemaakte de slofjes in vilt. Is de blauwe stof met bolletjes ook vilt? Dat lijkt me een ander stofje. Hoe bevestigde je dit dan aan de vilt. Of kniptje je heel het slofje uit vilt en legde je er dan een tweede stukje blauw op. Een hele hoop vragen.Bedankt! Ze zijn echt prachtig die van jou! Het is je zeker vergeven een prachtcadeau te hebben vernield :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Tine: dat is gewoon katoen, dat ik bovenaan met een rechte naad op het vilt heb geapplicceerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Riet,

  Wat een geweldige slofjes! Ik snap alleen niet hoe de link werkt. Krijg iets van google te zien is dat normaal? Moet ik daar dan iets mee doen?

  Groetjes Ivon

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Ivon, ik heb het even aangepast, normaal gezien zou je er nu zonder aanmelden aan moeten geraken!

  Groetjes,
  Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hallo, ik heb hierover een vraagje.Er staat langs bijten aan elkaar naaien. hoe doe ik dat dan? met de hand of onder het machien??,

  BeantwoordenVerwijderen
 14. mooie slofjes trouwens en dank voor de handleiding en patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. heb ze met het machien gedaan. en ik post ze dadelijk op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nelleke Roseboom2 oktober 2012 om 22:13

  Hoi,

  Ik zou graag gebruik maken van je patroontje, maar ik krijg ook een melding over inloggen... Zou je 't willen wijzigen? Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!