maandag 29 juni 2009

Door de kamer vloog een mug...

... vliegensvlug vloog daar een mug
't vliegen van de mug was vlug gedaan
want ze vloog tegen de muggenmepper aan!

Eén van de eerste liedjes die ik in de jeugdbeweging leerde. (Maar dan met vlieg in plaats van mug.) Een liedje op ons lijf geschreven de voorbije dagen! Of moet ik zeggen 'in ons lijf geprikt', want de mug vloog helaas niet tegen de muggenmepper aan...
We waren wat te lui om de hele nacht op te staan om vervelende zoemers richting Foreverland te sturen. Dus lagen we wakker. Draaiden we ons puffend om. Jammerden we over slaaptekort (net nu ik weer start met werken en mijn slaap dus nodig heb). Vervloekten we de schrijnwerker die nog steeds niet kwam, want nieuwe ramen betekent ook 'eindelijk muggenziften'.

En toen ontwaakten we. Keken we elkaar aan. (Krabbend). Knikten we en deden we zonder woorden wat ons te doen stond. Want we wisten allebei: tijd voor de muggentent!

Een muskietennet is een noodzakelijkheid als je met het raam open slaapt zonder muggenzift. Dus schaften we er ons eentje aan toen we in dit huis kwamen wonen. Maar Wim werd gek van dat gaas, dat 's nachts tegen zijn gezicht hing. Of tegen zijn benen.

Gelukkig is ons werfhuis een verzamelplaats voor elektriciteitsbuizen in alle soorten en maten, en ben ik niet vies van enig stikwerk. Dus twee stukgeknipte muskietennetten, vier elektriciteitsbuizen, een lap stof en vier lintjes later sliepen we muggen- en gaasvrij onder de zomerversie van een iglo. 's Ochtends moet ik door een paar lagen gaas waden eer ik een vrolijke Liv uit haar privéverblijf kan vissen, maar dat vind ik niet erg! Want de muggen, die ons bloed ruiken en verlekkerd naar onze residentie vliegen, stranden op de buitenkant. Ha!

6 opmerkingen:

 1. Dat is wel echt cool, zo een muggen-iglo!
  Ik dacht eerst dat het een tent was waarvan je alleen de binnentent had opgezet :o).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, dat was misschien eenvoudiger geweest. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. God wat een schitterend idee!!! Ik heb ook zo'n lief dat het muskietennet vervloekt...Ik heb echter geen flauw benul hoe ik aan zo'n tent zou beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier nog zo een, maar hij wil nu niet toegeven dat het een fantastisch idee is, want hij wil altijd het beste zelf uitgevonden hebben... Ik vind 't in alle geval een maga-idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als mijn drukke werkende-mama-bestaan ;-) het toelaat post ik binnenkort eens een handleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Riet, er is wel een leuk liedje over dat kinderliedje van 'vloog tegen de muggenmepper aan'; het staat op de derde CD van Kapitein Winokio die heel toepasselijk de naam draagt 'Kapitein Winokio zag 3 beren'. Voor het overige: jij kan toch nogal knutselen, hé? Ik ben eerlijk gezegd jaloers op je handigheid. Sofie (en groet van Mauro en ook van Jo)

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!