zondag 21 juni 2009

Een rozig rijtje

Ik ben niet zo'n fan van twinoutfits.
Moest Liv een opvolgstertje krijgen (een zusje dus), dan zou denk ik zelden of nooit twee keer hetzelfde kleedje kopen, in een verschillend maatje. (Om te beginnen al omdat het leuk is om twee keer een kleedje te mogen kiezen.)

Hoe, vraagt men zich dan af, kwam ik aan dit rozige rijtje?
Wel.

Ik had nog een stuk roze bloemetjesstof en wou daar voor nichtje Rhode een smockjurkje van maken. Zoals meisjesmama.

Maar... (Bij Livs moeke volgt er zowat altijd een maar als ik een beschrijving of patroon moet volgen).

Maar...
Het bloemetjesstof was zo flinterdun dat ik het 'te smocken' deel eerst dubbelde:

En daardoor fronste het wel netjes, maar niet zo fel als enkel stof. Dus was ik bang dat het geheel te smal zou worden voor Rhodes lijfje, en sneed ik uit de lange gesmockte lap een voor- en een achterpandje, schuin naar beneden.

En toen ik dat had gedaan dacht ik hé! Hé! Als ik dat nu een beetje rond uitsnij krijg je een mouw! Dat is namelijk het leuke van smocken: eens de elastiek er in zit kan je die simpelweg vastzetten door er eens door te stikken, en dan kan je afknippen hoe je maar wil:

Helften tegen elkaar, en een biasbandje later was het jurkje al af. En omdat ik dus niet zo veel stof gebruikte als gedacht, door het beperkte fronsen, had ik van de overschot nog genoeg voor een jurkje voor Liv. (Dacht ik. Want het heeft al meteen enige vergroting nodig. Ik blijf blijkbaar in de ontkenningsfase wat de groei van mijn dochter betreft.)

Om het rijtje compleet te maken knipte ik uit een lapje nog een échte 'meisjesmama' (of een echte Martha Stewart) voor Beebie Tineke, de pop van Rhode. Want kindje-en-pop-in-hetzelfde-kleedje, dat mag wél. Ook een oubollig idee, maar eentje dat door de doorsnee tweejarige nog wel wordt geapprecieerd, denk ik.

Misschien ga ik ze nog 'versieren'. Applicatie of knoopjes of zo. Ik zie wel.

Drie rozige jurkjes op een rij dus. Hopelijk is er dan toch ééntje dat past.

6 opmerkingen:

 1. alez, ik vind da geweldig: mijn 3 dochters in dezelfde outfit. En tja, ik had er vroeger wel zelf een hekel aan, dat ik altijd de kleedjes van mijn zus moest afdragen, en dus jaaaaaren met dezelfde outfit rondliep.
  Maar nu ben ik de mama en zij de kinderen en dus doen ze soms hetzelfde aan, maar ze vinden het allemaal nog heel leuk, gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het ook maar niks, zusjes in dezelfde tenue. Maar dat is toch niet zo gemakkelijk te vermijden nu ik zelf naai want vaak kan er een kleedje en een rokje uit dezelfde stof. Voorlopig hebben ze nog niets hetzelfde.
  Jouw jurkjes zijn wel geslaagd he! Die armsgaten zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattige kleedjes!
  En meisje en popje in hetzelfde kleedje: dat vind ik ook wel schattig :o).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben de middelste van drie meisjes en moet toegeven dat ik het als kind ook wel eens lollig vond om - zeer bruidsmeisjesachtig - in hetzelfde jurkje als één van mijn zussen rond te lopen.

  Mijn hekel aan 'kopietjeskleedjes' komt vooral naar boven als ik kindjes over straat zie lopen in exact hetzelfde pakje als broer of zus, dezelfde schoenen, boekentasje en jasje incluis. Dat vind ik dan weinig geïnspireerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nu je het zegt, als oudste van 4(vier) zusjes met naaiende mama liepen wij ook wel eens in hetzelfde rokje of pakje rond
  maar dat weet ik alleen nog doordat er foto's van zijn, had er nooit bij stilgestaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik hoop wel dat je blijft naaien en bloggen vanaf 1 juli want kom hier graag lezen (ouderschapsverlof op vrijdag is een aanrader!)
  geniet van de laatste week!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!