donderdag 19 november 2009

En verder...

En verder...

... ki-lo-me-ters gordijnen. Hoor ik te maken. Op dit moment zijn we er met het hele gezin al in geslaagd om het stof gewassen te krijgen. Want experimenten hadden uitgewezen dat er 3,4% krimp op zit na de was. En ik hoorde uit goede bron dat dat zelfs kan door gewoon in de zon te hangen. Voorwassen is dus een must. Wat onze zondagse gezinsuitstap naar de wasserette verklaarde. Want 24m stof, verdeeld over 2 rollen, dat stop je niet zo maar even in je thuiswasbeest. Een uur of vijf hebben we er doorgebracht. En toen was alles gewassen, gedroogd, door zo'n strijkrol gehaald. En hadden we kennisgemaakt met een tiental andere wassers uit alle lagen van de bevolking. Had Liv er een dutje gedaan. Had haar vake zijn knie gestoten aan de strijkrol waardoor hij de rest van de dag mankte. Zat onze zondag er op.

Bovenstaande uitgebreide inleiding om u duidelijk te maken waarom er op dit ogenblik niets creatiefs van onder mijn naaimachine rolt.

En verder...

... vond ik een aardig boek. Ik was eigenlijk op zoek naar goedkope aanwijsboekjes voor Liv. Voor 'net-voor-het-bed'. In de kringwinkel vond ik al dit oud, maar leuk exemplaar:
Op Livs leeftijd hoeft dat van mij echt nog geen Haute Lecture te zijn, dus ik bezocht een voordeelboekenwinkel. Waar ik, naast een stapeltje kleurige aanwijs- en voelboekjes voor een appel en een ei, ook dit handboek tegen kwam:Nét wat ik nodig had. Het boek toont de basisprincipes van een aantal naaitechnieken. Een deel van Eloleo's lijst, maar dan op papier. Met duidelijke tekeningen. En vooral: in het Nederlands! Want ik heb heel veel aan die bewuste lijst, maar af en toe laat mijn talenkennis me in de steek. Ik kan, dankzij die zes jaar bij de patertjes, in feilloos Oxford English de weg vragen in de Londense tube. Maar ze vonden het duidelijk niet nodig om me in het Engels handwerktermen bij te brengen. Tssss, het staat echt nergens met de praktijkgerichtheid van het onderwijs.

Voor wie ook zin heeft in zo'n handboek. Op elke pagina staat één techniek uitgelegd. Ongeveer zo:De uitleg is niet sluitend voor alle situaties, maar het boek is denk ik net zo goed als een eerste jaar basistechnieken in de naailes. Bovendien kost het nog geen 10 euro, en het heeft daarmee toch al enkele mysteries in verband met mijn collectie voetjes kunnen wegwerken. Moest u daar blij van kunnen worden, ik kocht het in Leuven bij 'boekenvoordeel'.

En verder...

... kreeg ik van MiekK's een 'Kreativ Blogger' award. En dat vind ik leuk! Want lees MiekK's graag en ben blij dat dat wederzijds is, hèhè. Ik moet normaal dingen over mezelf vertellen maar dat doe ik de hele tijd, en deed ik hier al. En ik moet hem ook aan héél veel mensen doorgeven maar ik kies er in dit kader ééntje, namelijk Sarah. Want die is niet naai-, of teken-, of schrijfcreatief, maar allround. En daar houden we van!

En verder...

... zit Liv in de startblokken om te kruipen.
Handig, zo tijdens het gordijnen maken. Ze is gelukkig, dat ziet u op haar gezicht. Ze kan niets mispeuteren, want zoals u ziet heeft ze haar handen nodig om het geheel stabiel te houden. En ze verroert geen vin. Buiten wat gewiebel.

Af en toe legt ze zich plat en kijkt ze me een beetje verbaasd aan, alsof ze wil vragen: "En nu?".
Tja kind. Vraag dat aan de juf op de kribbe. Moeke weet het niet.

Of zullen we kruipen, naast fietsen, wintersporten en autorijden, op het lijstje zetten met dingen die je vake je maar moet leren?

12 opmerkingen:

 1. Oooooh Riet, zo lief :-))))
  (blink blink)

  Bedankt he xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk boekje, zowel over het naaien als voor Liv :) Hoe oud is ze juist, jouw meisje? Kben benieuwd wanneer mijn dochter hier eens aan het kruipen gaat slaan, maar sinds gisteren draait ze nu ook (eindelijk!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Liv is nu ongeveer 8,5 maand. En aan de trage kant. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk aanwijsboekje, schattig!

  En zo een naaiboek, dat komt altijd van pas.
  Ikzelf heb er één van burda en één van creatief bezig zijn voor de vrouw, allebei heel ouderwets maar wel handig voor sommige basisdingen.

  Veel plezier met alles, inclusief met lieve liv!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je mij ook graag leest ;-) ;-)
  En zet je spullen maar vast aan de kant als ze het kruipen echt doorkrijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier was Ferre ineens vertrokken met kruipen toen ik niet keek. Vooral niet kijken dus. Wat wordt Liv al groot. Hopelijk zien we elkaar binnenkort nog eens. Ferre is vandaag in een veel te grote T-shirt vertrokken. Een gisteren gepimpte T-shirt lag nog op de tafel vanmorgen en die moest persé aan. Ik moet nu dus ook al kleren gaan verstoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk boek, allebei, ik bedoel 't tweede. Gordijnen maken? Uch... Succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb de kleermakersgids ook, inderdaad wreed handig. Ik heb 't al veel gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou van de manier waarop je schrijft, zo met een grap.
  Die gordijnen , veel courrage!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijne boekjes!
  Hier ook een Kleermakersgids in de rekken. Héél handig ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zal van onze gordijnen een foto moeten maken want als ik het hier zo lees klinkt het ongelooflijk maar echt, het kan! Leuke Sarah-tip, ik kende haar nog niet maar vanaf nu blijf ik ook meelezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!