maandag 4 januari 2010

Kerstvakantie rocks!

Mijn kerstvakantie bevatte:
het uitpakken van dozen, het inpakken van dozen, het verplaatsen van dozen, het brengen en terughalen van dozen, het verplaatsen van dozen, het kopen van rekken voor dozen, het plaatsen van dozen op rekken, het ontdekken van tekort aan plaats op rekken voor dozen en het kopen van nog meer rekken voor dozen.

En toch had ik een supervakantie. Want Liv was zo mogelijk nog beter gezind dan anders en kraaide hele dagen, uiteindelijk geraakten alle dozen op hun plaats, en ook hier en daar nog een muur geverfd en één en ander eindelijk opgehangen, waardoor alles - zelfs ondanks een tijdelijke verbouwingsstop - leefbaar is.

En het was zo'n kerstvakantie met tijd voor dit soort dingen:
"Zeg, mijn systeem om klosjes en spoelen te bewaren...
... dat met piepschuim en tandenstokers. Eigenlijk is het dat toch niet helemaal, wel?
Euh... Ik heb daar een mooi rekje voor gezien, maak je me ook zo ééntje?"

En dan overleggen tot we tot een minder charmant maar even praktisch alternatief kwamen. Dat door manlief werd gefabriceerd...
... plat of rechtopstaand te gebruiken met plaats voor 66 klosjes en spoelen...
waarna volgende vraag: "ons moeder zou dat vast ook super handig vinden, zie je 't zitten om er nog één te maken?"
En toen was het antwoord ja.

Vandaar dus. Kerstvakantie rocks!

17 opmerkingen:

 1. Wat mooi en superhandig! Jij boft maar met zo'n handige man!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai dat is handig! Mijn complimenten aan uw handige Harry!

  Die stokjes doen mij denken aan die pootjes die je in Ikea-kadertjes moet schroeven. Ben ik juist? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, maar als je het niet erg vind, dan ga ik dat idee ook lenen voor mijn klossen, want die liggen nu zo in een doosje waar ik altijd een half uur moet in zoeken om het juiste kleur te kunnen vinden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. daar vraag ik nu ook al een tijd naar zie. Mijn ex was niet verder geraakt dan scheven angels in een plint, die heb ik vorige week verbannen (de plint) en een stoeme plastieken klossen doosgekocht, maar nu staat dat ding in de weg, dus ik heb gewoon ook recht op zo'n plank met zo'n mooie pinnetjes! Net als wij allemaal!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tess: lijkt er op, maar is het niet, want ik wilde er graag met een exacte lengte van 1 klos plus 1 spoel, en dat hebben ze zo maar niet in de Ikea. :-)

  Fam:
  Nodig: twee plankjes MDF van 24 op 7 ongeveer - 1 dikke plank MDF van 25 op 50 - vier vijzen - verf - stokjes
  Voor de stokjes telde ik uit hoeveel ik er nodig had, hoe lang ze moesten zijn (vergeet er geen eindje bij te tellen om in de plank te steken) en toen ging ik met een klosje naar de doe-het-zelver om de dikte te kiezen.

  - Schroef de grote plank vast op de diagonaal van de kleine plankjes.
  - Verf de boel.
  - Teken de plaats van de stokjes af.
  - Boor gaatjes van een halve millimeter kleiner dan de diameter van je stokjes. Om niet te diep te boren kan je een stukje tape rond je boortje plakken, zodat je kan zien hoe diep de boor in het hout mag.
  - Zaag kleine stokjes en rond met een vijl de hoekjes af.
  - Hamer de stokjes in de plank. Lijm is normaal niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En zo een derde exemplaar maken, ziet uw handige harry dat ook nog zitten :o)?

  Ikzelf heb ook al aan vanalles gedacht op klosjes en toestanden in de steken, en ooit, ooit maak ik het!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ongelooflijk leuk idee! Wij zijn hier echter niet zo handig met hout en zaag. 'k Zal mij een ander systeem moeten ontdekken.

  Ipv schilderen zou je de plank kunnen overtrekken met een retro stofke; lijkt mij ook wel prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Polkadotjes: het presentatie-exemplaar hierboven is afgegeven aan mijn moeder, maar in het mijne zitten nog geen stokjes. Geef je me daar even een prachttip!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig!
  vooral ook die onderste foto, heel artistiek :-)

  groet Wiek

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is het! Ik ga hier direct eentje aan het werk zetten. Hij heeft hier net een lade-schuif-kast systeem in elkaar geprutst met mdf voor zijn slakken (tjah, ieder zijn hobby) dus zo'n klosjeshanger is zo gefikst (hopelijk)!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. kei kei schoon! ik wil ook zoiets! maar nu nog niet; kmoet eerst nog ergens op het einde van dit nieuwe jaar dozen gaan zoeken, dozen inpakken, dozen oppakken, dozen verzetten, dozen uitpakken,enzovoortenzoverder....en dus laat ik mijn klossen voorlopig maar even in hun doos liggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @bombilla, slakken??

  Ik ga mijn ventje eens lief in de ogen kijken en dan maakt hij dat misschien ook wel voor mij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. kan ik jullie niet inhuren als consultant om mijn huis verder afgewerkt te krijgen? ik denk bv ook terug aan de hoe-maak-ik-een-kleine-kamer-groter-kleerkast; ik wil een soortgelijk systeem in mijn vestiaire maar krijg het maar niet uitgevoerd
  een nieuwe carrière roept ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zeg, heeft de man ook nen blog? Hij kan misschien de eerste man worden in ons vrouwen-blogland. Aiai, rent'm nu al schreeuwende weg?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. en dan te bedenken dat ik al heel tevreden was dat ik tegenwoordig zo'n plastic doos heb, in plaats van één grote warboel. met deze heldere uitleg denk ik dat ik het misschien wel zelf kan. hoeh, dat wordt spannend, van naaimachine naar boormachine..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is echt mooi geworden! En naast staan en liggen zou je het ook kunnen ophangen! Als het een definitieve plek krijgt.

  En waarschijnlijk is het dat tikkeltje steviger dan dat van mij... Stiekem valt dat van mij wel is om. Dat zie je niet op de foto, hé! :)

  Bedankt voor het linkje trouwens! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!