maandag 27 september 2010

Hoe het gaat. En wie er won.

Hoe het gaat, vraagt men. Wel, goed! Een krampje af en toe. Zo nu en dan eens een half dagje aan een stuk. Of een hele dag. Zanne is niet het immer slapend kind dat Liv was. Maar ze kwamen dus mooi in volgorde, we zitten nu in Level 2. En gezien Zanne vooral overdag decibels produceert en 's nachts - op één midnightsnack na - slaapt, kunnen we niet klagen.

Op wie Zanne nu lijkt, vraagt men. Op Liv! Als haar ogen gesloten zijn. Dit was Liv...


... en dit is Zanne.


Als Zannes ogen open zijn...


... is het dan weer een heel ander kind. Vind ik.


Hoe het met Liv gaat, vraagt men. Wel, goed! Liv is blij met de zus. Niet ik-wil-er-de-hele-tijd-vlakbij-zijn-blij. (Gelukkig maar.) Maar ze geeft tot nu toe enkel aaitjes. Geen stampen. En ze is een prima GPS wat betreft de zuslokalisatie. Steeds feilloos 'antwoord' op de vraag "waar is Zanne?"


Liv maakt ook kennis met het potje. Gewoon om er aan te wennen, want ze is uiteraard nog wat jong voor het echte luierloze werk. In het begin ging het goed. We bleken een 'ochtendplasmoment' ontdekt te hebben en het was meteen twee keer raak. De derde keer schrok Liv zo van het geluid van de plas in het potje, dat ze recht veerde. En met de rest van haar plasje de badkamervloer irrigeerde. Wat daarna nog wel een paar keer is gebeurd. Ik heb even overwogen om de winnaars van de weggever te bepalen door plas-je-rijk te spelen. Namen verspreid over badkamervloer, we kiezen die mensen waarop Liv het eerst... nu ja. Toch maar niet.

Verder houdt Liv zich bezig met 'prullerijen'. (Net als haar moeder.) Dopjes op flesjes schroeven. Centjes in een spaarpot steken. Dat soort dingen. Tekenen, dat ook. Bij voorkeur cirkeltjes. Sinds ze een keer met een stylo mocht, wordt het potlood geweigerd. En na het fronsend bestuderen van een tekenende Opajan, besliste Liv voortaan haar schrijfgerief op de 'juiste' wijze te hanteren. Wij wachten nu ongeduldig tot ze uit het niets haar naam schrijft. (Zou praktisch zijn, gezien ze nog steeds weinig tot niets wil zeggen.)


Of ik mijn blogtitel nu ga veranderen, vraagt men. Geen idee. Wat vindt u? Zanne verdient misschien wel een vermelding. Maar 'Leven Met Liv & Zanne', neeuh, dat is het niet. Er wordt nog over getobd.

Wie er won, vraagt men (zich ongeduldig af). Laat ons zeggen dat ik me 'Liv kiest drie briefjes uit de kom' eenvoudiger had ingebeeld. Dolenthousiast en gul als ze is wilde ze zowat 50% van de deelnemers met een kaartjesset belonen.


Een uitleg over de crisis en de postzegelkost ging het ene oor in en het andere uit. Het lukte me pas om drie winnaars uit de bus te krijgen toen ik vroeg 'stop eens één briefje in het glas'.


Oef! En die winnaars zijn...


Dat van die postzegelkost had Liv misschien toch begrepen, want één van de drie pakketjes mag ik op de kribbe blijkbaar gewoon in het kastje van Livs vriendinnetje stoppen. :-)

Mail me jullie adres en het setje komt eraan!

18 opmerkingen:

 1. Haha Riet, wat heb jij toch een geweldige schrijfstijl! Ik vind je twee meisjes zowel slapend als wakker, heel erg op mekaar lijken. Leuk dat alles zo goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joepieeee ik voelde gewoon dat ik vandaag iets zou winnen... ik was daarnet nog helemaal ontgoocheld dat het niet de lotto extra op maandag was.. en dat mn voorgevoel me zo in de steek had gelaten. Maar hier is het dus, dat er cadeautjes uit de lucht komen vallen ;-)
  Wij verheugen ons al op het pakje !! Nu nog wel even aan mn dochter haar verstand brengen dat ze het met beleefdheid in ontvangst neemt want blijkbaar zitten ze elkaar toch soms weer in de haren de laate tijd ... wispelturige vrouwen...
  Plassen doen ze blijkbaar dan wel weer simultaan ;-)

  Mooie foto's. Ik vind toch ook dat ze heel hard lijken op elkaar. Nu heel ongeduldig afwachten om te zien wat een karaktertje Zanne wordt.. toch spannend allemaal zo'n tweede spruit... Nog heel eventjes wachten hier..

  Groetjes,
  Maanmama

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, dat van in de haren had ik ook gehoord, maar dat plassen wist ik nog niet :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat Liv op haar papa lijkt, maar ik zeg natuurljk zomaar iets, want ik heb die papa nog nooit int echt gezien...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die tweede foto van Zanne in bad, vind ik toch ook erg op Liv lijken, hoor! Of dat is Liv waarschijnlijk? Ik wilde al zeggen dat Zanne ook weer een fotogeniek kind is. Niet dat ze dat nu niet is, hoor, maar je weet wel, Liv is toch -volgens uw blogs- een specialleke op dat vlak, he?

  Sta mij ook toe te zeggen dat Liv een mooie broek aan heeft. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeuj, gewonnen! Leuk!
  Ben er echt heel blij mee!!!

  Ik mail je mijn adres :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een mooi kinderen! en die geboortekaartjes: wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooooh, vergelijken, ik 'bezondigde' me daar het eerste jaar constant aan. Intussen tot de conclusie gekomen dat ze zooooo anders zijn en vergelijken gewoon geen zin meer heeft. Zo'n leuke periode om je af te vragen wat voor iemand dat nieuwe gezinslid gaat worden.

  En zeg, die omrander met die boomapplicatie, is die zo afgegaan of is dat een lichteffect!?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oohh dat kleedje heeft oona ook met die bloemekes, prachig op een jeanske momenteel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Celestine: de onderste badfoto is inderdaad Liv :-)

  @ Mamasha: de lichtinval, gelukkig!

  @ Jipie: echt een superding hè! Gaat al heel lang mee en door de grote armsgaten gaat dat nog wel even duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Proficiat aan de winnaars! :)

  Blij te horen dat het goed gaat met jullie! En ik vind Liv en Zanne toch ook erg op elkaar lijken, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik treedt An bij. Jouw schrijfstijl is super! proficiat aan de winnaars!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Schattige kindjes, leuke naaispullen.. ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jaaaaa, ik loop iets achter, was even op bezoek naar Nederland, maar toch nog heel hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van Zanne!
  Kunnen we de onderhandelingen voor een huwelijk tussen Keesje en Zanne vast starten? Want ik vind het een schattig meiske om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je bent 'getikt' kijk maar op m'n blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind ze toch ook wel ongelooflijk op elkaar lijken, fijn!! :) (Zeg ik die ook steeds hard op mijn zus heb geleken, en waarvan het nichtje eigen mama en tante op foto wel eens door elkaar haalt :)).

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!