zondag 30 juni 2013

Zomerdesserts: taart in een potje

De zon breekt erdoor! Sta me toe dat heuglijke feit te vergezellen van enige zomerse desserttips. Ik moet zo meteen naar een feestje en vinkte 'desserts' aan op het iedereen-doet-iets-lijstje. Misschien behoort dat ook tot uw taken op een van de talrijke BBQ's die deze zomer, zon of niet, alweer rijk zal zijn.

Ik ben een taartliefhebber. Maar als het dessertgebeuren buffetgewijs verloopt, kies ik er vaak de potjes uit. Handig als het staand te doen is. En meestal gaat het om porties die me toelaten het niet bij 1 smaak uit het aangeboden palet te houden. (Of dat maak ik mezelf graag wijs.)

Dus maakte ik vandaag twee taarten. Maar dan in porties.

De rabarbertaart van Op de boerderij moet u zeker eens proberen, nu het rabarbertijd is! (Of dat denk ik toch, want er zat een portie in mijn groentepakket.) Ik maakte ze voor de gelegenheid in cupcakevormpjes. De verhoudingen hield ik hetzelfde als in het recept, maar in dit geval volstonden 45 minuten baktijd.

zomer met rabarber

En ook de witte chocomoussetaart leent zich prima tot 'verpotten'. De bodem bak je eerst en verkruimel je vervolgens volledig, zodat je laagjes kunt maken.

zomer met aardbei

Ik maakte coulis in plaats van confituur, omdat het me in dit geval makkelijker leek om te gieten in plaats van te smeren. En de aardbei is misschien niet dè fotogeniekste die op dit moment in de winkel te vinden is, maar daar komt ze dan ook niet vandaan. Ze komt recht uit de moestuin van mijn grootmoeder, en dat wil wel wat zeggen over de smaak!

Zomer ze!

6 opmerkingen:

 1. Ha, hier zijn we ook fan van 'Op de boerderij'! Lekker, lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allé, ik hebjuist ne zak chips op en krijg weer goesting om te snoepen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat je aan het oefenen bent voor onze 'turnbarbecue' en dat we zaterdag mogen smullen van je 'verpot dessertjes' mmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmmmm, ziet er zalig uit. ...toch eens proberen (ook al ben ik geen keukenprinses)?!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!