dinsdag 30 juli 2013

Een langverwachtje

Je hebt misschien een beetje inlevingsvermogen nodig, maar beeld je begin februari in. Die eerste sneeuw in november, daar kon je nog mee leven. De vrieskou rond kerst, daarbij kroop je wat mistroostig onder een dekentje. Maar bij die papsneeuw in februari had je het helemaal gehad. En toch bleven neerslag en temperatuur iets waar je, hoe graag je ook zou willen, geen vat op had. Tot er, met de moed in je sneeuwlaarzen, een knop aan een tak verscheen. Het topje van een krokusblad daglicht zag. Een seizoen aanbrak waarop je niet meer had durven hopen. Dat is het verhaal van Lenthe.
 
 Lenthe
 
De mama van Lenthe en ik schelen een week of drie. Haar ouderlijk huis ligt zo'n 400 meter verder dan het mijne in het boerengat de mooie landelijke gemeente waar we opgroeiden. In de kleuterklas speelden wij met de Pony's, en om-ter-langste-haar. Als ik het logeervaliesje vulde, dan was dat vaak om die 400 meter voor een nachtje te overbruggen. We deelden een klas in de lagere school. En in het vijfde middelbaar sloeg zij de jongen aan de haak waar ik al sinds het derde middelbaar hopeloos verliefd op was. (Al mag u haar dat niet kwalijk nemen. Gezien het van mijnentwege louter om een dagboekverliefdheid ging en allerminst om een wedstrijdje. Ze moet vast fronsen als ze dit leest, zich totaal niet bewust van mijn nachten in tranen. Hà, tienersoapontboezemingen in een warme zomer, heerlijk toch?)
 
En dan studeren en huisje boompje vriendje. (Een ander vriendje dan de kerel waarvan hierboven sprake. Geen idee hoe het hem nu vergaat.) De volgende stap, na twee trouwfeesten, zo soaperig bleven we wel, leek logischerwijs kindje. En gek genoeg bleek ons pad wat dat betreft nog steeds parallel te lopen, hoewel we elkaars deur niet meer zo plat lopen als in de kleuterklas. Onze eerstgeboornen zijn allebei 'langverwachtjes'. Maar ze kwamen! Er zit wel wat verschil op de termijnen, dat merk je aan hun leeftijd: het geduld werd 400 meter verder veel harder op de proef gesteld. Maar het loonde.
 
Ik maakte voor Lenthe een pakje voor de zomer.
 
 Lenthe in de zomer
 
Want haar tweede seizoen ooit brak aan en het is er eentje dat zijn naam eer aan doet. Het werd alweer het pakje uit de zomereditie van Ottobre. Ditmaal zonder de zakjes. Ik bleek noch het juiste blauw noch het juiste oranje in huis te hebben en hou niet zo van 'net niet'. Dus ik deed van 'niet'. Het stofje staat op zich, vind ik. Meer dan een randje elastische paspel heeft het niet nodig.
 
 Pitsers und Paspel
 
Ik mag nog eens terug op bezoek wegens een losgekomen drukknop, op de foto nog mooi op zijn plaats. Maar dat vind ik niet erg: deze beminnelijke babybol heeft lang genoeg op zich laten wachten om uitgebreid verwelkomd te worden!

25 opmerkingen:

Kotkedei zei

Een hééél leuke post...en een héél leuk pakje!

maaike zei

Welkom Lenthe!
En dat pakje, heel leuk! Hier gaat het van 'dragen, wassen, drogen, dragen' een heerlijk model, met dit weer heb je niet meer nodig! Ook dit exemplaar zal zijn dienst doen, tof!

Eva zei

schattig pakje... en leuke post om te lezen ;o)

Emma Mona zei

Schoon!!!! En hoe kan ik nu dat andere klaverpakje gemist hebben! Heel tof!

MultiVroon zei

Oh, wat een mooi verhaal, slik! En een even mooi pakje <3

MultiVroon zei

Hoop niet dat je het al ergens gezegd hebt, maar maak je de paspel zelf? De paspels die ik hier in de winkel vond waren wel rekbaar, maar ook vrij synthetisch volgens mij :( Heb nu dunne ronde elastiek gehaald om het eens zelf te maken, maar me er nog niet aan gewaagd.

Oon zei

Mooi vertaal, mooi geschreven.

Wollige wolkjes zei

Weer knap geschreven en een knap pakje voor een heel knappe baby!

http://wolligewolkjes.blogspot.com

Juffrouw Wallie zei

mooi pakje, schattig!

Riet zei

Ik koop hem kant en klaar bij De Stoffenkamer. Mamasha maakt hem zelf: http://madebymamasha.blogspot.be/2013/04/diy-elastische-paspel.html

Me, Myself and We zei

Supermooi pakje! Mag je terecht fier op zijn! Liefs, Me

Mirjam zei

Mooi verhaal en mooi verwoord. Als je zo schrijft is er niet veel inlevingsvermogen nodig ;)

Tantanne zei

Mooi! Is het uit de ottobre kids 2013?

Riet zei

Ja, de zomereditie!

Tantanne zei

Ok thanks! :)

Liesellove zei

Fijn om te lezen :) en mooi pakje:)

Mamadammeke zei

Prachtig!

Lieve zei

Mooi verhaal en super schattig pakje. Kruippakjes zijn toch zo tof om aan te doen, en de kindjes vinden de bewegingsvrijheid ook zo plezant.
Heel geslaagd!
En dat met die elstische paspel is gepind!

Janina Modaal zei

Een heel lief cadeautje voor zo een langverwachte Lenthe!

pedewilde zei

Mooi pakje. En ze staat er nog goed mee ook :-)

Readkapke zei

Mooi!!

Juffrouw Sanseveria zei

Ik word altijd belachelijk blij als mensen na zo lang wachten eindelijk hun boeleke krijgen, zelfs al ken ik ze niet eens.

JoChapeau zei

zalig mooi !

Mamasha zei

Leuk verhaal en mooi pakje!

Lore zei

Ik vind je schrijfsels altijd schitterend maar deze is zó mooi...Well done!;-)