maandag 27 oktober 2014

Une petite Zèbre

Er zit een inspiratielampje in mijn hoofd en soms gaat dat eens branden. Bij het zien van een idee, dat me een ander idee geeft, bijvoorbeeld. Of bij het zien van iets moois dat me een idee geeft voor iets anders moois. De lijst met voorbeelden is eindeloos en onvoorspelbaar, maar er zijn wel een aantal triggers die dicht bij de lichtknop van dat lampje in mijn hoofd staan.

Als we over stof praten, is 'oker' zo'n trigger. En met Liv in mijn achterhoofd werkt 'zebra' al net zo goed. Mijn oudste is de verpersoonlijking van #zebralove. Al sinds ze het dier kent. Lang voor instagram en pinterest overliepen van de zwart-met-witte dieren. Lang voor een zebra plots in dezelfde familie als de panda en de pinguïn belandde. Als kleine peuter al kon je haar aan het lachen brengen met een plaatje van zo'n streepjesmans. 

Ik zag dit stofje passeren op de Facebookpagina van Petite Couture en het lampje stond meteen roodgloeiend. Een dag later zat het in mijn bus en kon ik aan de slag. Met naast mijn naaimachine een ongeduldige Liv, dancing crazy zebramoves.

Et voila! Ik tekende een patroon met raglanmouwen met plooi voor madame en plaatste een van haar favoriete beesten mooi groot in het midden van de jurk.

PC7

PC3

Sinds Zo Geknipt! 2 is Liv fan van het concept 'een tuniek met een skinny eronder'. Ook al was het tijdens de boekenshoot 30°C, ze weigerde die broek uit te spelen. Dus werd dit zebrading iets gelijkaardigs! 

PC5

Het rokdeel had iets korter gemogen, ik ben niet helemaal tevreden over de verhouding. Maar nu kan het wel langer mee. De rand van het rokdeel boordde ik 'sportbroekgewijs' af met elastisch biaislint. Wat voor rare zebrasnoeten zorgde.

PC6

Ook een blinde rits in tricot is niet de gezelligste naaiopdracht en zorgde voor een enigszins krom dier, maar geef toe: het is een verdienstelijke poging.

PC4

De mouwen en de voering maakte ik uit zwarte zijde. Alweer een keuze waar ik mezelf niet echt een plezier mee deed, maar het Zebralovervelletje kon het wel appreciëren. "Deze stof heeft een zachte 'voel', hè mama? Dat vind ik leuk!"

PC1

Zebrafan blij! En de stof is lekker stevig en breed, dus ik krijg er nog wel een topje extra uit gepuzzeld. Ook zin om jezelf blij te maken met een stukje zebrastof? Wees dan snel, maar niet te snel: lees eerst onderstaande aangename mededeling! 

Petite Couture is, in mijn ogen, een fris ogende nieuwkomer in Stoffenwinkelland. Een webshop gerund door een gepassioneerde dame met smaak. Ik mocht uit de winkel een lijstje met favorieten selecteren, en op die selectie krijg je tot 31 oktober een korting van 10%! Uiteraard staan de zebra's op mijn lijstje, maar er zitten nog andere pareltjes tussen. 

http://www.petitecouture.be/collectie/de-favorieten-van-riet

Een beetje fan van oker hier. Of vertelde ik dat al?


19 opmerkingen:

 1. Oh ik heb vorig weekend efkes zitten twijfelen om dat stofje aan te schaffen. Uiteindelijk belandde het toch maar niet in mijn mandje wegens voldoende stoffen in voorraad. Maar alleszins dus fan van dit kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Zwart-wit-oker, dan zit je altijd goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoontje! Ik heb dit prachtige stofje ook meteen besteld bij de opening van die leuke webshop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een verdienstelijke poging? Jong, dat ziet er gewoon geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeg wel dat het er geweldig uitziet! Tricot in combinatie met biais, blinde rits en zijde... jij gaat ook geen uitdaging uit de weg! Ik hoop dat ze nog lang 'geniet heeft' van haar zebra kleedje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gemaakt! Toffe kortingsactie ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zwart en oker staan haar geweldig, echt mooi! Petite Couture had ik ook al ontdekt: superservice en stofjes die je niet overal vindt. De blauwe (naast de zebra's) ligt hier al te blinken, klaar om verwerkt te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt heel mooi, love de mouwtjes erbij en dat ziet er inderdaad een leuke winkel uit, eens gaan piepen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat wordt zo'n item dat niet rap genoeg gewassen en gestreken kan worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk dit soort jurkjes, weg van de middenmoot, iets wat niet in elke H&M hangt, superleuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Top. Ik zou het bijna zelf willen dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Superschoontje! Mijn dochters zouden hier ook fan van zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo geweldig! Ben nu wel benieuwd hoe dat eruit ziet, die crazy zebra moves... En nu gaat deze okerfan uw favorieten eens van dichterbij bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Absoluut een verdienstelijke poging van die rits.. Daar durf ik geeneens aan te beginnen in tricot! Het staat geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh waw... die mouwkes zijn supermooi gedaan! Ik ben grote fan van raglan... en deze versie ga ik toch zeker ook eens proberen...

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!