dinsdag 27 januari 2015

Giraffisant

De stofpaneeltjes van Bambiblauw hebben denk ik weinig tot geen introductie nodig. Net voor nieuwjaar was naaiblogland in de ban van die mooie nieuwe ontwerpen. Al een geluk dat we in België leven, hier geen black friday kennen en dat Bambiblauw geen etalageraam heeft waarvoor liefhebbers zich konden verdringen en de haren uit elkaars hoofd konden trekken voor een lapje. Want gegeerd, dat zijn ze!

Bij de believers heb je twee kampen. Wie zijn favoriete print al te pakken kreeg, stak intussen waarschijnlijk menig paar ogen uit met vrolijke eye candy. Het andere kamp kijkt reikhalzend uit naar de volgende levering. Daarvoor even deze dienstmededeling: wie in de webshop al een giraf of een bambi bestelde, mag een vreugdedansje plannen rond 6 februari. De volgende levering is voorzien voor 1 april: als je nu bestelt, krijg je je stof rond die tijd!

Ik ben een van de believers: de mooie details in de stoffen dagen mij uit om ook te streven naar 'moois in de details'. Stof in mijn bezit, mijn beurt voor showtime!

Op de stockverkoop van Bambiblauw schoot Lize Helsen dit leuke beeld van het resultaat.

PopUpXmas_LHP-27

Liv blijft een zebralover pur sang, maar is ook een flexibel kind. Ze wilde voor de gelegenheid wel even de giraffenfan uithangen en doet dat met verve.

Livs jurk

Eens ik de stof in handen had, was het even puzzelen voor ik een model had waar ik voor wilde gaan. Op de stoffen staan de dieren in het midden, maar ik vertrok van het idee 'opzij' en schetste tot ik iets had wat én uit het paneel ging, én een zijdelingse giraf inhield. Ik durfde mijn schaar pas in de stof te zetten na een proefmodel, maar ben blij met wat het werd!

In het voorpand zitten Livs restantjes babybuik onder een gefronst pandje.

op reis

Ik maakte een soort van 'Japanse kraag' met een oogje aan de hals.

kraag


De mouwtjes lijken volledige mouwtjes, maar onder de oksels mag dat allemaal wat luchtiger.

Untitled

Ik denk dat ik de jurk eigenlijk nog het mooist vind op de rug: ik voorzag 'prinsessennaden' die het geheel vorm geven. Want ook voor een kleuter mag dat wel eens, vind ik. 

rug

"Want ik heb een ronde poep". Zegt het model zelf. (Bips, voor de Nederlanders onder ons.)

ronde achterkant

De jurk heeft twee rugsplitjes. Sinds dit avontuur bestaat er voor mij geen enkele splitsangst meer. Ik voerde met de mooie bijpassende Kona-katoentjes die Bambiblauw zorgvuldig bij de stoffen uitkoos. Ik werkte de hoekjes van de splitten naar binnen voor extra effect.

driehoek

En al voelen de stofjes heel zomers aan, Liv was niet van plan om haar giraf tot de zonnedagen in de kast te laten hangen! Gelukkig heeft Tante Kous een winkeltje met moois: de kousenbroeken van Condor zijn mooi, en wat verfijnder met hun ribbeltjes. Ze bestaan in zo veel kleurtjes dat ik voor elk van mijn maaksels wel een bijpassend paar kan vinden. Dus ook nu!

kousenbroek van Tante An

'Oker met petrol', ik heb dat altijd al een mooie combinatie gevonden, maar Liv blijkt er ook mee te staan. 't Zal de kleur van haar ogen zijn, denkt een fiere mama dan. ;-)

Liv

En wat zei kleine zus? "Ik ook!" Maar dat verhaal vertellen we je morgen!

ladies

46 opmerkingen:

 1. Je deelde het paneel origineel in en daar ben ik wel voor te vinden! Mooie details zoals we van jou gewoon zijn. En inderdaad, de rug is heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, weer helemaal jij met al die fantastische details!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig dekt de lading nauwelijks, maar alle... Prachtig Riet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is een super mooie versie van het kleedje en inderdaad de giraf aan de zijkant is heel leuk!De rug heb je ook mooi gemaakt.Ben benieuwd naar de versie voor de zus...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yes! Dit is het mooiste maaksel dat ik al zag met stof uit die reeks! Benieuwd naar morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi met mooi uitgewerkte details. Ook fijn dat je close-up foto's hebt zodat we van kortbij de schone details van de stof zelf zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een tof model! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De voorkant is echt heel mooi, maar inderdaad, die achterkant... Ooooh die splitjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi gemaakt! Haar haartjes zijn ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die details van jou doen het hem toch weer hoor! Perfectie.
  En oh, ik zie de schattigheid van de ik-ook-versie nu al! ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik moet zowat de enige naaister zijn die niet zo'n fan is van die dierenpanelen, denk ik. Maar jij deed het toch maar weer: in jouw jurkje komt de stof heel mooi tot zijn recht. En al die details, zo schoon! Ik stel je me jou altijd al naaiend voor: "Mmm, misschien kunnen we hier nog een ditje proberen, en daar nog een datje... oh, en zoiets is ook wel tof...' Een uitvindster achter de naaimachine! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms is het een kwelling... en kom je totaal ergens anders uit dan waar je eigenlijk wilde landen... maar zo gaat het inderdaad. ;-)

   Verwijderen
 12. Ooooh! Bewondering alom! Zo mooi! En inderdaad, de details aan de achterkant, zo knap gevonden! En Liv, die staat er weer prachtig mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig! Ik kocht het stofje ook meteen, hoewel de dochter nog veeeeeel te klein is en ik nog geen idee heb wat ik ermee ga doen... Love at first sight. Dit is echt een prachtkkeedje geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een heerlijke jurk voor een schattige Liv! Mooi gedaan weer Riet!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtig kleedje! Wat ben jij toch een toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gij bent echt wel....the queen van de innovatieve details!
  Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Schitterend, dat kraagje en 'gaatje' voor! Echt erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wow, ik viel met elke foto van de ene verrassing in de andere ! Dank je voor de inspiratie - want ik ben helaas een believer van de andere kant :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat het knipwerk met de allergrootste precisie gebeurde, daar kan ik van getuigen. Maar hé, wat een perfectie komt daaruit voort! Ik ben ook een achterkant-fan, al kan dat ook aan die prinsessenkrullen liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wauw, heel erg mooi! fan van de halsopening, de mouwtjes en de mooie splitjes achteraan! Van het hele kleedje dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw!! Prachtige details! Wat staat Liv mooi met dat petrol, inderdaad de kleur van haar ogen. Haar haar ook zeg, wow, zo mooi!
  Die voorlaatste foto is er eentje om in te kaderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik weet dat het giraffenkleedje terecht de absolute hoofdrol heeft in deze blogspot (heel knap trouwens, je goot er een fijn en herkenbaar Riet-sausje) over, maar wat een mooie jongedame is Liv intussen geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh, wat mooi! Jij hebt zo ongelooflijk veel oog voor detail! Super! Ik ben hier ook aan het puzzelen met de uilenlap om er een kleedje voor mijzelf uit te maken, en die stof vraagt inderdaad om een combinatie van grote dieren, kleine diertjes, bijpassend katoentje! Maar aan jouw topcreatie kan volgens mij niemand tippen! Echt prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Prachtige achterkant met die splitjes! En een heel mooi stofje natuurlijk ook..

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Een heel mooi modelletje hoor! Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heel mooie details. Het is prachtig kleedje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. WAUW! Ik vind het jurkje echt super geslaagd! Love de giraffe, maar ook het model van het jurkje is prachtig! Kun je daar ook niet 'even' een patroon van maken en online zetten? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Een prachtexemplaar, het stofje komt helemaal tot zijn recht zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. wauw...echt wauw!! Dit is wel de mooiste Bambiblauw-creatie die ik gezien heb.
  Ik wil echt ontzettend graag een paneeltje bestellen als ik al dat moois langs zie komen maar ik durf gewoon niet. Bang dat ik het prachtige stofje helemaal verknip.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wow, just wow. Prachtige stof, prachtige jurk. Fantastisch gedaan Riet!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wauw, wat een leuke details heb je in dat kleed gestopt. Echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. super mooi ... leuk al die mooie details.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wie wordt geen giraffenfan in zo'n jurk ?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wow, wat een details en met zo veel perfectie afgewerkt! En wat betreft die ogen, daar hoef je geen trotse moeder voor te zijn, dat ziet iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. ik moet nog enkele dagen wachten op m'n giraffenstofje....
  Jouw jurk vind ik gewoonweg prachtig! Kan je het patroon op je blog zetten?
  Ik zou het graag ook maken als feestjurkje voor m'n dochtertjes 4de verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wauw, wat mooi. Wel patroontje heb je hiervoor gebruikt? Of is dat ook eigen maak? Echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!