dinsdag 27 januari 2015

Giraffisant

De stofpaneeltjes van Bambiblauw hebben denk ik weinig tot geen introductie nodig. Net voor nieuwjaar was naaiblogland in de ban van die mooie nieuwe ontwerpen. Al een geluk dat we in België leven, hier geen black friday kennen en dat Bambiblauw geen etalageraam heeft waarvoor liefhebbers zich konden verdringen en de haren uit elkaars hoofd konden trekken voor een lapje. Want gegeerd, dat zijn ze!

Bij de believers heb je twee kampen. Wie zijn favoriete print al te pakken kreeg, stak intussen waarschijnlijk menig paar ogen uit met vrolijke eye candy. Het andere kamp kijkt reikhalzend uit naar de volgende levering. Daarvoor even deze dienstmededeling: wie in de webshop al een giraf of een bambi bestelde, mag een vreugdedansje plannen rond 6 februari. De volgende levering is voorzien voor 1 april: als je nu bestelt, krijg je je stof rond die tijd!

Ik ben een van de believers: de mooie details in de stoffen dagen mij uit om ook te streven naar 'moois in de details'. Stof in mijn bezit, mijn beurt voor showtime!

Op de stockverkoop van Bambiblauw schoot Lize Helsen dit leuke beeld van het resultaat.

PopUpXmas_LHP-27

Liv blijft een zebralover pur sang, maar is ook een flexibel kind. Ze wilde voor de gelegenheid wel even de giraffenfan uithangen en doet dat met verve.

Livs jurk

Eens ik de stof in handen had, was het even puzzelen voor ik een model had waar ik voor wilde gaan. Op de stoffen staan de dieren in het midden, maar ik vertrok van het idee 'opzij' en schetste tot ik iets had wat én uit het paneel ging, én een zijdelingse giraf inhield. Ik durfde mijn schaar pas in de stof te zetten na een proefmodel, maar ben blij met wat het werd!

In het voorpand zitten Livs restantjes babybuik onder een gefronst pandje.

op reis

Ik maakte een soort van 'Japanse kraag' met een oogje aan de hals.

kraag


De mouwtjes lijken volledige mouwtjes, maar onder de oksels mag dat allemaal wat luchtiger.

Untitled

Ik denk dat ik de jurk eigenlijk nog het mooist vind op de rug: ik voorzag 'prinsessennaden' die het geheel vorm geven. Want ook voor een kleuter mag dat wel eens, vind ik. 

rug

"Want ik heb een ronde poep". Zegt het model zelf. (Bips, voor de Nederlanders onder ons.)

ronde achterkant

De jurk heeft twee rugsplitjes. Sinds dit avontuur bestaat er voor mij geen enkele splitsangst meer. Ik voerde met de mooie bijpassende Kona-katoentjes die Bambiblauw zorgvuldig bij de stoffen uitkoos. Ik werkte de hoekjes van de splitten naar binnen voor extra effect.

driehoek

En al voelen de stofjes heel zomers aan, Liv was niet van plan om haar giraf tot de zonnedagen in de kast te laten hangen! Gelukkig heeft Tante Kous een winkeltje met moois: de kousenbroeken van Condor zijn mooi, en wat verfijnder met hun ribbeltjes. Ze bestaan in zo veel kleurtjes dat ik voor elk van mijn maaksels wel een bijpassend paar kan vinden. Dus ook nu!

kousenbroek van Tante An

'Oker met petrol', ik heb dat altijd al een mooie combinatie gevonden, maar Liv blijkt er ook mee te staan. 't Zal de kleur van haar ogen zijn, denkt een fiere mama dan. ;-)

Liv

En wat zei kleine zus? "Ik ook!" Maar dat verhaal vertellen we je morgen!

ladies

46 opmerkingen:

Saskia SSeWS zei

Je deelde het paneel origineel in en daar ben ik wel voor te vinden! Mooie details zoals we van jou gewoon zijn. En inderdaad, de rug is heel mooi!

Oon zei

Oh, weer helemaal jij met al die fantastische details!

Khadetjes zei

Prachtig dekt de lading nauwelijks, maar alle... Prachtig Riet!

Ik maak het zelf nu zei

Dit is een super mooie versie van het kleedje en inderdaad de giraf aan de zijkant is heel leuk!De rug heb je ook mooi gemaakt.Ben benieuwd naar de versie voor de zus...

Nele zei

Yes! Dit is het mooiste maaksel dat ik al zag met stof uit die reeks! Benieuwd naar morgen!

CreativEls zei

Heel mooi met mooi uitgewerkte details. Ook fijn dat je close-up foto's hebt zodat we van kortbij de schone details van de stof zelf zien.

bobbyminouch zei

Wat een tof model! Prachtig!

Annick @ MinnieMie zei

De voorkant is echt heel mooi, maar inderdaad, die achterkant... Ooooh die splitjes!!!

gerhildemaakt zei

Mooi gemaakt! Haar haartjes zijn ook mooi!

Nathalie Dene zei

leuke details!

Anja VH zei

Mooi jurkje!

Ann - Lieveke en zus zei

De giraf is ongetwijfeld mijn favoriet!

eva maria zei

Die details van jou doen het hem toch weer hoor! Perfectie.
En oh, ik zie de schattigheid van de ik-ook-versie nu al! ❤️

Paspelpoezen zei

Ik moet zowat de enige naaister zijn die niet zo'n fan is van die dierenpanelen, denk ik. Maar jij deed het toch maar weer: in jouw jurkje komt de stof heel mooi tot zijn recht. En al die details, zo schoon! Ik stel je me jou altijd al naaiend voor: "Mmm, misschien kunnen we hier nog een ditje proberen, en daar nog een datje... oh, en zoiets is ook wel tof...' Een uitvindster achter de naaimachine! (An)

van Jansen zei

Ooooh! Bewondering alom! Zo mooi! En inderdaad, de details aan de achterkant, zo knap gevonden! En Liv, die staat er weer prachtig mee.

Liesbeth zei

Prachtig! Ik kocht het stofje ook meteen, hoewel de dochter nog veeeeeel te klein is en ik nog geen idee heb wat ik ermee ga doen... Love at first sight. Dit is echt een prachtkkeedje geworden.

miekemoeche zei

Een heerlijke jurk voor een schattige Liv! Mooi gedaan weer Riet!

Leuke Wereld zei

Wat een prachtig kleedje! Wat ben jij toch een toppertje!

Juffra Toertjes zei

Gij bent echt wel....the queen van de innovatieve details!
Mooi!

KoperRoze Dzn zei

Mooi en zo veel leuke details !

Inspinration zei

Schitterend, dat kraagje en 'gaatje' voor! Echt erg leuk.

Riet (Leven met Liv) zei

Soms is het een kwelling... en kom je totaal ergens anders uit dan waar je eigenlijk wilde landen... maar zo gaat het inderdaad. ;-)

Mieke Jansen zei

Wow, ik viel met elke foto van de ene verrassing in de andere ! Dank je voor de inspiratie - want ik ben helaas een believer van de andere kant :)

Nononsonsmoms zei

*raapt haar kinnenbak van de grond*

Lieve Mariën zei

Zalig mooi! En niet alleen de details.

With love - by Eva zei

Dat het knipwerk met de allergrootste precisie gebeurde, daar kan ik van getuigen. Maar hé, wat een perfectie komt daaruit voort! Ik ben ook een achterkant-fan, al kan dat ook aan die prinsessenkrullen liggen :)

Twee emmerkes water zei

wauw, heel erg mooi! fan van de halsopening, de mouwtjes en de mooie splitjes achteraan! Van het hele kleedje dus :)

Needle work zei

Wauw!! Prachtige details! Wat staat Liv mooi met dat petrol, inderdaad de kleur van haar ogen. Haar haar ook zeg, wow, zo mooi!
Die voorlaatste foto is er eentje om in te kaderen!

Jozefien zei

Ik weet dat het giraffenkleedje terecht de absolute hoofdrol heeft in deze blogspot (heel knap trouwens, je goot er een fijn en herkenbaar Riet-sausje) over, maar wat een mooie jongedame is Liv intussen geworden!

hilde@home zei

Oh, wat mooi! Jij hebt zo ongelooflijk veel oog voor detail! Super! Ik ben hier ook aan het puzzelen met de uilenlap om er een kleedje voor mijzelf uit te maken, en die stof vraagt inderdaad om een combinatie van grote dieren, kleine diertjes, bijpassend katoentje! Maar aan jouw topcreatie kan volgens mij niemand tippen! Echt prachtig!!!

Soft Cactus zei

Prachtige achterkant met die splitjes! En een heel mooi stofje natuurlijk ook..

MultiVroon zei

Een heel mooi modelletje hoor! Chapeau!

Yabelle zei

Heel mooie details. Het is prachtig kleedje geworden!

Marleen zei

WAUW! Ik vind het jurkje echt super geslaagd! Love de giraffe, maar ook het model van het jurkje is prachtig! Kun je daar ook niet 'even' een patroon van maken en online zetten? ;-)

Mie Katoentje zei

Een prachtexemplaar, het stofje komt helemaal tot zijn recht zo.

Anoniem zei

wauw...echt wauw!! Dit is wel de mooiste Bambiblauw-creatie die ik gezien heb.
Ik wil echt ontzettend graag een paneeltje bestellen als ik al dat moois langs zie komen maar ik durf gewoon niet. Bang dat ik het prachtige stofje helemaal verknip.

Naaistaart zei

Jawadadde! Echt mooi!

Katrien Crispeyn zei

Wow, just wow. Prachtige stof, prachtige jurk. Fantastisch gedaan Riet!

Piepow zei

Waw!

Seija Metime zei

Wauw, wat een leuke details heb je in dat kleed gestopt. Echt prachtig.

Liezewiezewoes zei

prachtig!

Mumendemiekes zei

super mooi ... leuk al die mooie details.

JoChapeau zei

Wie wordt geen giraffenfan in zo'n jurk ?

Francien zei

Wow, wat een details en met zo veel perfectie afgewerkt! En wat betreft die ogen, daar hoef je geen trotse moeder voor te zijn, dat ziet iedereen!

Len zei

ik moet nog enkele dagen wachten op m'n giraffenstofje....
Jouw jurk vind ik gewoonweg prachtig! Kan je het patroon op je blog zetten?
Ik zou het graag ook maken als feestjurkje voor m'n dochtertjes 4de verjaardag.

Hanne Dekien zei

Wauw, wat mooi. Wel patroontje heb je hiervoor gebruikt? Of is dat ook eigen maak? Echt prachtig.