donderdag 5 februari 2015

Mijn (woensdag)Tas

Op Facebook en in blogland verschijnen maaksels uit Zo Geknipt!2 aan een tempo dat ik niet kan volgen. En dat allemaal dankzij de ijver van de dames van de Zo Geknipt Sewalong. Boekenschrijven was - naast plezier - ook noeste arbeid, de Sewalong maakt me zichtbaar dat het dat allemaal waard was.

Liefhebbers van Zo Geknipt! en zijn broer, omarmen meestal ook met liefde Mijn Tas. En terecht: ook ik ben fan van dat mooi vormgegeven boek met uitgepuurde pareltjes van tassen voor elke gelegenheid. De Facebookgroep van de Sewalong werd intussen ook een verzamelplaats voor Mijn Tassenliefhebbers. Laten we dat 'huwelijk' eens in de praktijk brengen, dacht ik!

Sinds de dochters met hun hobby's de kalender op woensdag eivol boeken, spendeer ik die kostbare vrije namiddag aan taxi spelen. En cafetariazitten, gewapend met ballet- en basketoutfits. Dus we konden wel een 'woensdagtas' gebruiken. Ik liet mijn oog vallen op de mooie vorm van de Rosalie uit Mijn Tas. Die is ruim, praktisch en leek me ook prima om mijn 'plan' uit te voeren.

Rosalie

BAZ

Want in de zomer ben ik - hopelijk - flink genoeg om de sportzaalroute met de fiets te ondernemen. Dus ik plukte het fietstassysteem uit Zo Geknipt!2 en integreerde het in mijn Rosalie.

fietssysteem

De houtje-touwtjeknopen verving ik door kralen uit de kralendoos van de dochters. Die vond ik beter bij de stof passen. Ik ben, sinds ik haar leerde kennen, ook voorstander van verstevigde burchten wat betreft grote tassen: voor de versteviging streek ik eerst de voorgeschreven H640 op de stof, en daartegen nog een laag Decovil Light. Dat bleek de ideale combinatie: de Vlieseline geeft de buitenkant een mooi 'wollig' uiterlijk, de Decovil Light zorgt dat het ding blijft staan. (Op de foto's is hij ongevuld.) Waarschuwing: zo'n collectie stevigmakers maakt de biaisafwerking niet bepaald tot een ontspannende bezigheid. Maar wie een fort wil, mag zich ook in het zweet zetten tijdens het bouwen, nietwaar?

De tas kreeg pootjes (letterlijk dan), want zo'n bleek stofje leek me anders geen lang leven beschoren aan de bodem.

pootjes

Voor de stof, een vrolijk lentegeval uit de Cloud9-collectie, ging ik op bezoek bij een nieuwkomer in stoffenwinkelland. Eentje die - hoera - op fietsafstand van mijn naaiatelier ligt! De volgende keer dat ik passeer bij Zus en Mus, kan ik mijn stofjes gewoon in deze tas laden en naar huis trappen. Maar ook wie zich niet vaak op de grens tussen Antwerpen en Vlaams-Brabant beweegt, is er welkom: ingang via de virtuele deur die 'webshop' heet!

Sofie van Zus en Mus stelde me voor de voering een mooie Moda voor, waar ik ook nog een binnenzakje uit puzzelde.

voering

Lusjes aan de fiets, en ik kan op pad, met Mijn (fiets)Tas!

fiets

kralenfietstas 

26 opmerkingen:

 1. wauw Riet, wat een toptas!!!! Zalig! En heel mooie stofjes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zit hier even te blozen na je complimenten! Maar de projecten uit jullie boek verdienen nu eenmaal alle aandacht! Al weer de nodige dames die hierdoor over hun naaiangst heen zijn gezet!
  Wat een prachtig exemplaar van de Rosalie! En helemaal om hem tot fietstas om te dopen = Geweldig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig staaltje vakmanschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, die is tof! Ik ben wel altijd bang van vuiligheid tegen zo'n fietstassen… Als ik zie hoe mijn Kitsch Kitchen fietstassen eruit zien na een zomer trappen… En deze tas wassen is geen optie zeker, met al die lagen versteviging?
  In elk geval: ze ziet er prachtig uit. (En tussen haken: ik moet dringend ook een keer naar Zus en Mus!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat wordt trappen in stijl! Voor dat nieuwe adresje wil ik best na werktijd even een ommetje maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit verdient een pinnetje! Mooi ding, echt waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amen aan verstevigde burchten ;). En aan hoe jij met jouw geweldige creativiteit alle patronen netjes naar jouw hand kunt zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die fietstas uit Zo Geknipt komt er hier sowieso ook ooit ! Maar wat een tip dat het ook gewoon met andere tassen kan ! Super!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super dit hand in hand tussen Zo Geknipt en Mijn Tas. Ik ben grote fan van beiden en ook een deelnemer aan de Sew Along, niet zoals vorige keer. En we hebben er weer een stoffenadresje bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw, echt knap! Helaas zijn mijn fietstassen drie keer zo groot en van onverwoestbaar materiaal en helaas is dat ook echt nodig, anders begon ik nu meteen aan een paar nieuwe exemplaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijne samenwerking tussen de 2 boeken met dit top model als resultaat!Zou ook een fietstas kunnen gebruiken omdat ik sinds dit jaar ook met de fiets ga werken maar geen idee of ik zo'n mooi resultaat ga klaar krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. prachtige tas Riet! Echt zeg! Instant love hier! Ik zou ook dringend eens een nieuwe tas moeten maken, maar ik ontzie me dat altijd zo eh.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij gaan hoofdzakelijk al fietsend door het leven, maar een mooie fietstas heb ik helaas nog niet... Je doet me zin krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jullie hebben het ons zo makkelijk gemaakt om de Sew Along te organiseren, door de fantastische projecten en recepten in het boek!! Jullie laten zoveel mensen genieten van hun (voor henzelf soms nog onbekende) creative talenten!

  Leuk je tas zo, moest inderdaad meteen aan de fietstas denken uit Deel 2. Dit heb ik juist weer zonder de kralen gemaakt, omdat ie zonder dat ie aan je fiets hangt ook zo leuk is!

  Veel plezier met je woensdagtas en in stijl langs de stoffenwinkel voor meer mooie nieuwe projecten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geniaal! Dat krijgt hier zeker navolging!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier nog een enthousiasteling over de boeken Zo Geknipt en Mijn Tas en tevens enthousiasteling van de Sew Along. Ik ben helemaal weg van deze tas! Dat lukt mij dus echt ( nog) niet he; om twee werkbeschrijvingen met elkaar te integreren. Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een prachtig huwelijk hoor. Het zijn ook mijn favoriete boekjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Daar hoeven we geen woorden aan vuil te maken.
  Een simpele 'waw' volstaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een knappe Mijn Zo Geknipte Tas! Een harmonisch huwelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooie tas! Ik ben zelf ook aan de Rosalie bezig en ben ook eerder fan van extra versteviging? Streek jij de 640 op de buitenstof en de Decovil op de binnenstof (ik dacht ook decovil te gebruiken)? Ik zie ook dat je onderaan een soort van 'knik' hebt in de tas, knipte je daar de decovil door voor de vorm? Ik moet wel zeggen dat de moed me een beetje in de schoenen zinkt als ik je waarschuwing lees. Ik ben niet meteen een biais-wonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Toffe tas!! Waar heb je de pootjes gekocht? Ben ook op zoek maar vind geen :(

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!