maandag 23 februari 2015

Verstelbaar van 1 tot 9

"Riet en bandwerk, ik moet even wennen aan het idee." Zei vriendin Maaike. Want ik stelde haar voor om een verjaardagskroon te maken voor haar 8-tje. En dat net nadat ik er zes bij elkaar had gestikt en er die avond cadeautjesgewijs nog drie op het programma had staan.

Gelijk had ze: ik verbaasde mezelf, deze week, met mijn nood aan repetitiviteit. Maar ze zien er samen zo vrolijk uit, dat ik niet anders kon dan er blij van worden! Dus ik stikte Kaats kroontje, en werkte daarna netjes mijn cadeautjesplanning af.

Misschien een ongewoon cadeautje voor een babyborrel, maar ik voorzag nu al feestversiering voor de komende 1-tot-9 verjaardagen van Lune, Marike en kersvers broertje Niel. Voor elk een herbruikbaar kroontje, uiteraard volgens dezelfde werkwijze.

verstelbaar

Ik paste de kronen intussen op een hoofd van 2, van 4, van 6 en van 8. En daar bleek meer verschil op te zitten dan het elastiekje aan het achterhoofd kon opvangen. Drie kroontjes dus, in verstelbare versie, naar een idee van Leuk met Kids. (Altijd leuk, reacties op je blogberichten, en zeker als je met die reacties aan de slag kunt!)

De cijfertjes ("zonder vijf!" zei Liv, want die was even zoek) kan je met drukknopen aan de kroontjes vastmaken.

Een tot negen

Wat praktischer is dan speldjes, maar niet zo makkelijk om mooi af te werken: de drukknop zat voor het zigzaggen wel wat in de weg.

Dat metalen rondje op de kroon zelf vind ik niet storend: ook zonder cijfer zijn ze prima bruikbaar als verkleedmateriaal.

Marike 

Vlindertjes voor Marike, vogeltjes voor Lune...

Lune

En, om even lekker cliché te doen, auto's voor baby Niel!

Niel

Maar voor 't zelfde geld verjaart Niel volgend jaar met vogeltjes en zijn de auto's voor de zussen!

14 opmerkingen:

 1. Keitof en nog mercie voor de duidelijke tutorial!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nekeer lekker cliché doen, wie geniet daar nu niet van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dat doet me er aan denken dat ik donderdag een jarige in huis heb, en even moet polsen of 7-jarige meisjes nog een kroon willen dragen.
  En hé, dat is gewoon een ideaal geboortecadeautje. Ik maakte het ooit ook.
  https://www.flickr.com/photos/43801137@N05/8343553690/in/set-72157628039232324

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kronen en een leuk alternatief als babycadeau, 9 jaar mooie vooruitzichten bij elke verjaardag!
  mizolilie.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knappe uitvoering!! Ik heb hier binnenkort ook twee jarigen, ik zal er dringend aan moeten beginnen.
  http://dekopspeldekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk cadeau! Gaat jaren mee. Naast de cijfers zou ik ook nog een paar kunnen maken met een leuk flockje erop, een harnas, een kasteel, een paard. Mogelijkheden zijn eindeloos, onze kinderen zouden het wisselen schitterend vinden.Bedankt voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je het verstelbare stukje als inspiratie gebruikte!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ik had het op deze manier moeten maken, wznt ik knipte de elastiek heel wat korter, toch is de kroon nog een beetje te groot, eind maart verjaart hij dus wie weet groeit zijn kop nog wat

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb vorige week toevallig met jou vorige uitleg 3 kroontjes gemaakt maar de elastiek in lengte verlengd en de cijfers met een broche speld gemaakt...zie hier het resultaat ervan: http://ikmaakhetzelfnu.blogspot.be/2015/10/een-kroontje-of-2-of-3.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kan ik dit ergens bestellen? Heb zelf geen naaimachine....

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!