woensdag 27 juli 2016

Coming soon: Just knot it

Het is een tijdje geleden, maar de walvis in mij ondernam weer enige actie. Nog een weekje geduld, en ik laat een nieuw patroon op jullie los dat past bij de zon die vandaag op mijn computer schijnt. Ik doopte het 'Just knot it'. De kans is vrij bestaande dat een blik op onderstaande foto u vertelt hoe dat komt.

Het verhaal van het patroon begon eigenlijk een jaar geleden, bij de zomerzwanen op gaatjesdag. Dat jurkje is intussen vrij mini voor Liv, maar ik kreeg het niet over mijn hart om het weg te doen omdat ik telkens zo blij werd haar erin te zien. Tijd om het in een patroon te vereeuwigen dus!

De overlap aan de zijnaden werd het voorbije jaar zowat mijn jurkjeshandelsmerk. Het is een fijne en verbazend snelle manier om de boel in elkaar te krijgen, die - met of zonder paspel, met of zonder contrasterende panden - heel wat variatie toelaat.


Het knaagdierenexemplaar uit deze post was de eerste versie in de weg naar een patroon. Het huwelijk van een bevriend koppel haalde zonder kleerscheuren de kaap van 10 en dat mocht tuinfeestgewijs worden gevierd. Thema van de dag was 'onder water of onder de grond', dus ik ging op zoek naar geschikte stof, vastbesloten om voor draagbare themakledij te gaan. Bij De Gouden Flamino vond ik deze - in mijn ogen hilarische - konijnen/wortelstof. Waarbij we toch zeker voor de onderste zone van de stof mogen spreken over 'onder de grond'.De dames zagen er ook de humor wel van in. Zanne kreeg dus een 'Just knot it' met een ontelbaar aantal langoren, maar had geen zin in foto's. Handig toch, twee dochters die exact een halve centimeter schelen. Voor Liv maakte ik een topje uit een restje, dat op een dag nog wel eens de weg naar mijn blog zal vinden. 

Maar eerst nog wat afwerking aan het patroon, voor het in de shop kan verschijnen. Passeer hier gerust nog een keer de komende dagen, dan laat ik zien hoe je deze hoogzomerjurk ook in de herfst kunt doordragen!

22 opmerkingen:

 1. Zo mooi! Binnenkort een jarige Lore!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt weer een klassieker in wording.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Leuk detail, die overlapping...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, origineel en helemaal Riet! <3 voor je nieuwe patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoeraaaa! De parel is daar! Ik ga voor een herfstversie met hoogzomersluiting hoor, ze moet er maar een longsleeve onder dragen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hè, lekker, origineel weer! <3

  Gefeliciteerd en succes met je patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ooooh, dat ziet er keischoon uit!! moet ik hebben!!!! :-) ik kijk al uit naar méér!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo'n leuk jurkje! Die zie ik zo in Sterre's kleerkast hangen!
  En die konijnenstof: Ge-wel-dig! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Supermooi!! Wat een geweldig detail, die rugopening <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Da's er knal op! Zeer mooi ontwerp.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo fan van dat stofje... en van de jurk... Ik kijk er al naar uit, naar dat nieuwe Walvissenkind.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi!! Dat gaat weer een succes worden!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!