dinsdag 28 juli 2009

Placebo voor stofjesfreaks

Stel dat het aantal stofjes dat u wil kopen omgekeerd evenredig is met uw beschikbare budget. (Stel hè. Puur hypothetisch.)

Stel dat u die stofjes toch zo graag in de huiskamer wil. Dan kan u nog altijd het volgende proberen:

- Neem een plankje (zo groot als twee A4-bladzijden in de breedte naast elkaar), een oude ringmap, 6 schroeven, twee elastiekjes en een bladzijde of 26 dik papier.
- Zoek op het net 52 mooie stofjes en bewaar de plaatjes ervan op je computer.
- Maak op elk blad papier een weekkalender met monstertjes (of andere aardigheden) en gebruik, om de monstertjes in te kleuren, elke week een ander stofplaatje.
- Haal de ringmap uit elkaar, schroef de ringen vast in het midden van het plankje en maak met de rest van de schroeven elastiekjes vast aan de achterkant van het plankje.
- Perforeer de weekkalenders. Stop ze in de ringen, en haak de elastiekjes over de hoeken.

Ziezo! U sloeg nu behoorlijk wat vliegen in één klap:
- U hoeft geen stofjes te gaan kopen, u kan ze week na week bewonderen.
- U heeft nu een kalender die voldoet aan de gestelde eisen: veel plaats om te schrijven / passend in het hoekje op de box naast de computer / makkelijk te bekijken én makkelijk om plat te leggen en te beschrijven / toonbaar. (En alleen die laatste kwam van mezelf.)
- U maakt nu geen afspraken meer op momenten waarop uw geliefde wat anders van plan was.

Aaaah. En ze leefden nog lang en gelukkig.

3 opmerkingen:

 1. O, dat is een heel leuk idee!

  Maar ik betwijfel of het bij mij een even mooi resultaat zou opleveren...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja heel leuk idee, maar stop nu maar met die goeie ideeën van u, kheb daar allemaal geen tijd voor. Ik moet trouwens nog steeds de sloefen maken, gelukkig is het wel te goed weer om sloefen aan te doen, dus ik heb nog een paar maanden uitstel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb je blog ook eens van voor naar achter doorgekeken, en dan weer van vanachter naar vanvoor, enz., want hij staat inderdaad vol goeie ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!