donderdag 1 oktober 2009

Een stoel met een kroontje

In de afdeling kraamcadeautjes: eindelijk, hij is af! En meteen ook afgegeven, dus klaar om hier te verschijnen.

Kleine Fee is er al een tijdje (ze is bijna zo oud als Liv), maar ze verdiende nog steeds een cadeau van mijn collega's en mezelf. Wij hebben op 't werk iets met kinderen, kikkers en kroontjes. En met een naam uit een sprookje vonden we dat de nieuwbakken juffrouw wel een troon verdiende.

Toen begon de zoektocht. En bleek het mooiste exemplaar dat ik vond niet te bestaan. 't Is te zeggen, het bleek niet te koop: ik vond er enkel een een stap-voor-stap handleiding van.
Dus - vol goeie moed - deed ik mijn best om die handleiding (min of meer) stap voor stap te volgen. Dit is het resultaat:

Ik geef toe dat het wat meer tijd in beslag nam dan oorspronkelijk gepland. En dat ik de vervelende karweitjes (zoals schuren en plamuren) grotendeels aan mijn wederhelft heb toevertrouwd.

Bovendien - in mijn algehele onkunde een patroon of beschrijving letterlijk te volgen - heb ik er hier en daar ook een kleine wijziging in aangebracht. Die dan extra werk met zich meebracht.
Het geheime vak onder het zitvlak bijvoorbeeld, met ballerina om het extra 'girly-girly' te maken. Dat was niet zo makkelijk als in mijn hoofd. Maar het resultaat mag er zijn, vind ik zelf (al moet dat spiegeltje eens gepoetst):

Als je me nu vraagt welk ik het leukste deel vond, dan moet ik toegeven: het kussentje. En het vilten hoesje voor de 'piëdestal' van de ballerina. Dus vanaf nu hou ik me bij mijn leest en ga ik gewoon weer met stofjes aan de slag.

Voor wie zelf ook eens met MDF wil knutselen: de werkbeschrijving vond ik hier. Een promosite van Bosh gereedschap, maar wel een hele leuke: je maakt een virtuele wandeling door een huis, en in elke kamer vind je projecten om zelf te maken. Mét handleiding. En als je op 'stijl wisselen' klikt krijg je nog meer voorbeelden, want dan wordt de meisjeskamer bijvoorbeeld een jongensversie. Veel plezier!

18 opmerkingen:

 1. Pardo-hooooon! Dit is niet te doen! Ik bedoel: dat is héél schoon! Amaai, wat een werk. Is dat voor de dochter van TT, of is er nog een Fee? Zullen we anders vrijdagnamiddag een crea-atelier starten op't 10de, zoals vroeger op school, kwestie van de week een beetje leuk uit te bollen én onze naam (J&C) waardig te blijven. Tien op tien voor creativiteit, vakmanschap en originaliteit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. schoooon zeg, ge zijt me toch ne krak zenne
  en de link hou ik voor morgen, mijn vrije vrijdag, tijdens marcel zijn middagdutje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Eloleo
  Een crea-atelier, ja! Jammer dat ik voltijds werk. ;-) Het zou anders mogen van TT, hij vond dat hij verwend werd met de originele cadeaus vanop het tiende. Hij was vol lof over jouw maaksels, ik citeer: "Ik weet niet wat ze er voor vraagt want ik heb het gekregen, maar als je ooit eens een prachtig origineel kraamcadeau nodig hebt moet je het haar zeker eens vragen!"
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. W-A-U-W!!! -mond valt open van verbazing-

  Ik wil dat ook kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is echt niet meer normaal :o).
  Het is echt prachtig en ongelooflijk knap en mooi gedaan!

  Proficiat aan zoveel creativiteit, inzet en talent!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé, ho, ik ga hier blozen van jullie lof. :-)
  Het is echt niet zo moeilijk hoor, als je braaf doet wat Bosh zegt en een beetje overweg kan met een wipzaagje en met een boormachien. Het is alleen meer dan een paar uur werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig Riet! Wat een knutseltalent. Ik zou dit zo al willen maken voor de verjaardag van mijn metekindje volgend weekend, maar ik denk dat het 1. wat te hoog gegrepen is en 2. de timing nogal zeer krap is. Misschien is Sinterklaas haalbaarder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Héél tof, amai, wat een project (ik moet er al van zuchten als ik het zie)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Katrijn: om je een idee te geven, ik kocht het hout de laatste week van augustus en ging het 'eens op een weekendje klaren'. Maar daar kwam de hele tijd vanalles tussen, met het gevolg dat hij nu net af is...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waauw! Alleen daarom al wil ik ooit graag een dochter! Ik ben echt jaloers op uw creatieve talenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het duurde misschien wel even, maar het is dan ook prachtig geworden....

  Groetjes,
  Maureen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. OH! OH! OH! Mijn mond staat al die tijd dat ik je log las open (kwam ik achter). Wat een prachtig stoeltje en wat een werk!

  Daar kunnen alleen maar dankbare blikken komen van de kleine Fee en ouders! Wat een mooi cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig gedaan! Samen met mijn man doe ik ook wat aan houtbewerking maar ons lopende project is belange zo schoon niet als dit meesterwerk. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ok, dit gaat tever! zou je die voltijdse job op het tiende niet ruilen voor een halftijdse, en dan start je een winkeltje op, waar we op bestelling leuke dingen kunnen halen! ik ben al zeker klant! groetjes, maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh my god!!!! Ik kom hier voor het eerst en wat is dit mooi!
  Aan MDF waag ik me niet -ik hou het ook liever bij stof- maar fijn dat er een link naar de beschrijving zit. Ik ga deze aan Manlief of mijn schoonvader bezorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. oh geweldig zeg! Moet ik onthouden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Maar serieus!!! ZO mooi!!! Wanneer start je je eigen winkeltje??

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!