dinsdag 29 september 2009

Breiteam

Een bekentenis.

Als we het over breien hebben ben ik een absolute nul. Het enige wat ik ooit ten berde bracht met behulp van wol en twee priemen was deze haarspeld:
Met veel fantasie een bloem maar eigenlijk gewoon een opgerold worstje met wat rood lint er onder. Dat worstje kostte me twee treinritten. En dat was - in tijd uitgedrukt - net even veel als een volledig paar vilten babyslofjes. Dus tot zo ver de goesting, of in elk geval tot zo ver het geduld.

Gelukkig heb ik een breiteam. Bestaande uit de helft van het viergeslacht waar Liv en ikzelf deel van uitmaken. Met de randinfo dat ook mijn dochter nog geen eigen sjaals kan breien weet u dat ik het over mijn moeder en grootmoeder heb. Aka Livs 'Omabetty' en mijn 'Mema'.

Toen Livs vake en ik het in ons hoofd kregen om 'putteke winter' te trouwen voorzag Mema mij van mouwen. En toen ik het in mijn hoofd kreeg om Livs doopsuiker in gestreepte zakjes te stoppen voorzag Livs Omabetty ons van 300 van deze exemplaren:

Dus toen ik deze week deze slofjes zag bij Annelyse wist ik exact waar ik heen moest om het patroontje te vergroten zodat ze ook passen voor een 6-maander. Vraag me niet hoe ze dat deden, mijn breidames. Want ik snap er geen steek van. Maar het proefmodel past alvast, en ik vind het proefmodel een plaats op Livs 'schoenenrek' waardig:

Ondanks mijn algehele blogstilte wat betreft 'zelfgemaakt', (wegens nog steeds bezig met een uit de hand gelopen project), komt er hier op die manier dus toch nog handwerk in huis. Oef.

Ps: de rol behang waar de slofjes tegen leunen komt van bij Priem in Gent. Met dank aan de dames die me daar, een paar berichten geleden, met aandrang heen hebben gestuurd. U bent - net als de zussen in die winkel - geweldig.

9 opmerkingen:

 1. ik ben jaloers, ik heb me aan een tweede poging gewaagd voor de slofkes op Vic zijn maat te krijgen en het waren reuzesloefkes.
  Ik moet gewoon weten hoe ze het gedaan heeft. En ze zijn zoooo mooi!!!

  (de suikerboonzakjes ook trouwens, ik wil ook zo'n breiteam, maar dan in een adviserende functie)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb trouwens ook zo'n knoopjes liggen, schoon hé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie doopsuikerzakjes en slofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow, 300 zakskes breien! wat een werk zeg! Ik vond dat ik met mijn 120zelfgemaakte doopsuikerdinges alitjd al veel werk had...
  Zo'n lieve slofjes!! Gij hebt geluk met uw breidames, ik moet het allemaal zelf doen. Mijn moeder breidde ook dikwijls voor ons, maar nu wil ze de rollen omkeren: ze wil dat ik een trui voor haar brei, aaaaaaarrr!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaja, ik was volledig mijn veeleisende zelf: een zakje per persoon en niet per koppel...
  Zelf breien voor mijn dames zou belachelijk zijn (ze willen heus geen worstbloemen) maar als ze kaartjes nodig hebben voor 't één of 't ander ontwerp ik graag.

  Annelyse, men vertelde mij "grootste patroontje nemen, losser breien, en een paar steken meer op de rechte stukken."

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah, dat is schoon zeg! Ik heb van breien ook geen verstand dus ik leg hier m'n pet af, bravo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lieve moeder en grootmoeder!
  Tof en origineel idee, die doopsuikerzakjes!

  En Priem...idd prachtig behangpapier. Ik ben er vaste klant. Ik vrees voor de dag dat de Priem-zussen (en broer?...ik ben al een paar keer geweldig bediend geweest door een heer op leeftijd) hun kopke neerleggen...waar moet ik dan naar toe?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi! Mijn mama had voor onze suikertjes rode sokjes gebreid (ouderwets maar supermooi) en die hadden we opgehangen aan een wasrekje.
  Ik ben nu zwanger van ons 2de kindje en op zoek naar inspiratie voor kaartje en boontjes.
  Ik vind jullie kaartje van Liv zooo mooi! Hoe hebben jullie dit gedaan? Is dat echt gebreid? Is het een foto? Als je zin hebt om te delen... alle praktische tips, drukker... en zo zijn welkom. Ik ben van Gent.
  Dank alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het zelf gemaakt! Het hoe en wat is een hele lange uitleg, dus misschien mail je me best eventjes (rietblogt@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!