maandag 7 december 2009

Mededelingen

Laat me u even tonen wat De Sint bij Het Breiteam heeft gebracht. Waarbij het duidelijk is dat De Sint zelf weinig inbreng had, het breiteam des te meer.

Hier thuis kwam Hij niet. Want Liv heeft nog geen schoen om te zetten. Ik ben daar niet rouwig om. Ik zal het spel al lang genoeg mee moeten spelen. Ik ben nu al als de dood voor de dag dat ik een handvol zoete kinderoogjes met tranen vul, door langs mijn neus weg De Waarheid te onthullen in mijn onophoudende woordenstroom. Dus dat laten we voorlopig nog maar even veilig zo!

Laat me u even vertellen dat Liv sinds dit weekend in staat is zich voort te bewegen. In de categorie 'kruipen' wordt ze helaas gediskwalificeerd. Het werd een soort 'gewonde-soldaat-slag', live uit WO1. Deze foto's tonen u dat ze wel komt waar ze moet geraken. (Het zwarte schijfje is de referentie. Er werd door een gerechtsdeurwaarder op toegezien dat het niet handmatig is verplaatst tussen foto 1 en foto 2. Hèhè.)

We hebben geen camera, maar om u te bewijzen dat het geen trucage is heb ik hier wat foto's achter elkaar gezet. Waardoor het lijkt alsof ze er pijlsnel vandoor gaat. Terwijl ze in werkelijkheid enkel moeite doet voor dingen binnen een straal van anderhalve meter. Als iets verder weg rolt bekijkt ze het met een blik die zegt "tja, heel jammer, maar zoveel energie ga ik er nu ook niet aan verspillen". En dan gaat ze op zoek naar iets nieuws. Zo content, dat kind. Aaah, ik wou dat ik daar ook iets van had.

Laat me u tenslotte melden dat ze op dit moment totaal niet content is. Want het is zeven uur, baby wakker, baby honger. En ze mag niet eten.

Nuchter op de baan, ik ben voor! Maar niet als het gaat om een 9-maander, in haar pyjama nuchter op weg naar het ziekenhuis om buisjes in haar oren te laten steken. Pas op, ik ben een stoere hè. Dat doet me allemaal niets enzo en 't is voor het beste.

Maar ik hoop toch dat het snel middag is.

12 opmerkingen:

 1. oh ocharme, buisjes in haar oortjes..maar zoals je zegt: tis voor t goeie. Ik hoop voor jou dat het ook snel middag is!
  En trouwens, vind jij dat niet echt kruipen? mijn 12maandertje (jaja, volgende week 1 jaar) 'kruipt' ook zo. Nog steeds. Maar hij raakt wel overal waar hij wil, én snel. En armspieren dat hij heeft, dat moet niet te doen zijn, want hij gebruikt dus echt enkel zijn linkerarm, amper zijn rechterarm en niet zijn beentjes. Grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ah ja en ik ben gelukkig van het zwijgzame type, mijn zoon van 9 gelooft nog écht in de sint. Ik ben er wel zeker van, want toen ik hem 's avonds in bed vertelde dat het misschien te hard regende en de sint dat te glibberig vond op het dak en dus misschien niet ging komen, kreeg de arme duts tranen in zijn ogen...
  Leuke truitjes trouwens, vooral die met de streepjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och, 9 maanden en al aan de buisjes! Wij togen voor 't eerst naar het ziekenhuis toen Iris 1,5 was. Vorige week waren we voor de tweede keer aan de beurt, inclusief geknipte neusamandelen.
  Ik hoop voor je dat ze er van opknapt (bij Iris waren oorontstekingen als sneeuw voor de zon verdwenen, voor zolang al het duurde natuurlijk)
  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. laat ze de waarheid gewoon zelf ontdekken,dat doet zo geen pijn, en niemand zegt dat "de sint" daarna niet meer moet komen. De interesse van je dochter voor het fototoesteldopje is prachtig! 't zal wel zijn dat ze zich voortbeweegt, ze wil gewoon dat dopje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel sterkte vanochtend met je kleine meid die buisjes krijgt. Ik hoop voor haar en voor jou (jullie) dat het snel voorbij is en dat ze weer snel thuis is.
  Mijn inmiddels 14 maanden oude zoon begon ook op die manier. En snel dat hij ging. Een klein maandje daarna op de knietjes en met 11.5 maand liep hij.
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met de buisjessteekoperatie!
  En hoe schattig die kruippogingen. Ik zou er zowaar heimwee naar krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes met de buisjes! Hoe lief die kruippogingen! Mijn dochtertje draait nu ook, eindelijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah, succes vanmorgen! Ik hoop dat ze er niet te veel last van heeft..
  Onze oudste heeft eigenlijk helemaal niet op zijn knieën gekropen. Die ging van z'n buik naar staan naar lopen naar rennen (en is toen nooit meer gestopt) :-)
  En wat een mooie breisels!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dankjewel voor al die harten onder mijn riem. Of omgekeerd.
  Ze is alweer thuis! Aanvankelijk leek ze boos als in "wat hebben jullie me aangedaan", maar een flesje later bleek dat ze eigenlijk bedoelde "verdorie, wanneer mag ik nu eindelijk eten". Intussen is ze weer vrolijk!
  En wat betreft dat kruipen: ik dacht dat kruipen officieel 'billen van de grond' was, maar deze rupsgang is wat mij betreft ook prima. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed dat alles vlot verlopen is met de buisjes en dat ze al opnieuw als een regenwormpje over de grond glibbert!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. een sluiperke, zo eentje hebben we ook in huis gehad, dan een 1 been onder poepschuiver ( heel slecht voor de broeken) en een echt poepschuiverke ( kontschuiverke voor de lezers van over de grens)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hihi, zo cool gedaan dat "filmpje" hoe doe je dat???
  Ik vind het ook wel héél goed gekropen hoor! Ziet er super schattig uit!!
  Hopelijk is de last van de buisjes ondertussen alweer achter de rug!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!