woensdag 2 december 2009

Soap, aflevering 1

Stel dat de vraag luidt: "Wat kies je? Dit kindje...
... of deze stofzuiger?"
Ik moest niet lang nadenken! Ik koos de stofzuiger.

Ik hoor uw gemompel door de netwerkkabel. Slechte moeder, iets in die zin, of kinderverwaarlozer. Of oeverloze materialist, aangevuld met een hele reeks scheldwoorden die hier enkel op d*z* manier mogen staan, voor moesten er kinderoogjes meelezen.

Geen paniek! De vraag luidde inderdaad "wat kies je?" maar ging vooraf door: "De wagen staat ver geparkeerd en we hebben geen buggy bij en geen draagzak, dus we moeten dragen. Wat kies je, Liv of de stofzuiger?"

De stofzuiger dus! Want Liv = 9 kg en stofzuiger = 3 kg en mijn rug = niet zo sterk.

En dan het hoe en waarom van dit stofzuigerverhaal. Ik heb op mijn blog geen 'blog zonder reclaam'-label. Ik was dat van plan maar vergat het steeds. En nu ben ik daar heel even blij om. Want ik kreeg - net als Annelyse en nog een handvol andere bloggers - een voorstel. Of ik de Dyson DC 26 City wou testen. Het appartementmodel van Dyson. Gemaakt om in een kast te stoppen, of in elk geval klein genoeg om ergens in beperkte woonruimte te staan.

Of ik er op mijn blog iets over wou schrijven. En dan mocht ik hem houden.

Welnu. Wij hebben een Dyson. Al een redelijk oud en een 'normaal' model, wat wil zeggen een groot. En die maakte zijn beloftes over zuigkracht waar. En bevat geen 'te vervangen' onderdelen zoals een stofzak of filter.

Maar we zijn met het beestje we aan de slag gegaan in kamers als deze:
En helaas, die stofzuiger is bedoeld 'for domestic' en niet 'for heavy use'. Du-hus... waren we aan een nieuwe toe. En daar valt die plots uit de lucht. Dan zeg je toch niet nee, wel?

Ik zei niet zomaar ja, hoor!
Ik vroeg eerst of ik eerlijk mocht zijn. En ook schrijven wat ik niet goed vond. Want als ik Dyson las dacht ik aan onze trouwe grote Dysonvriend. Die er voor heeft gezorgd dat Livs vake de stofzuiger in huis is. (Omdat ik het een mannenstofzuiger vind, want hij is zo zwaar). En die er (na heavy use) voor zorgt dat Liv er zo uitziet als wij stofzuigen. En dat we elkaar dan niet meer verstaan.

Eerlijk zijn mocht! Maar ik kan voorlopig niets anders vertellen dan dat-ie effectief licht is. En effectief op een A4-blad kan parkeren. Dus evengoed in een kast kan.

Ik vertel er later meer over! Omdat ik beloofd heb om hem echt te testen. Maar ook omdat ik daar wel eens zin in heb, Test-Aankoopje spelen. Meten van op welke afstand hij een stofje naar zich toe kan zuigen, wegen hoeveel kruimels hij onder Livs stoel vandaan krijgt voor ik zijn bak moet leegmaken.

Zal de Dyson City er in slagen om de draadjesravage onder mijn naaitafel onder controle te krijgen?
Wordt Liv voorgoed verlost van haar oordopplicht?
Zal deze nieuwe aanwinst mij er toe bewegen af en toe een stofzuiger vast te pakken?

U leest het allemaal in de volgende aflevering van deze spannende... StofzuigerSoap!

En voor u hier voorgoed vandaan vlucht. Ik ben niet van plan een rasechte 'reclameblogger' te worden. Ik ga heus niet elke week over stofzuigers of ander huisraad schrijven. Ik ga dit ding gewoon testen, en vertellen wat ik van hem vind. Heb jij daar ook zin in? Caroline van Dyson heeft er nog 20 te geef. Stuur haar gewoon een mailtje. Het principe is niet 'wie eerst komt, eerst maalt'. Maar 'wie geluk heeft, heeft chance', of zo. Je hoeft geen blog te hebben. Je kan later ook gewoon mailen wat je er van vond zodat ze je bevindingen op hun eigen blog kunnen gebruiken. Je ziet maar.

6 opmerkingen:

 1. Heel leuk verslagje! Ik zie je zo al staan: "Dit was Riet, voor het VRT-journaal."

  Ik heb ook gemaild, ik hoop dat ik hem mag uitproberen hier op mijn kot, zou héél handig zijn.

  Geniet ervan!
  En ik moet zeggen dat Liv er fantastisch schattig uitziet met haar oorbeschermers. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cool!
  Helaas ben ik door de schoonouders gebonden aan Miele-plicht.. ;-)

  O ja en jij had mij nog een award gegeven, en ik heb je daar nog niet uitgebreid voor bedankt! En ik moet hem op mijn blog zetten ofzo zeker? Sorry voor de vertraging, ik doe er mijn best nog voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eigenlijk zou Liv altijd die koptelefoon opmoeten want het is super schattig.. Maar dat vond ik ook van de kinders van Coldplay en andere bekende bands met hun gehoorbeschermers.

  (Ik zag er vorig jaar op school belachelijk uit, maar mijne waren ook niet mooi roze of hip groen..)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Tess: vrees dat je nog eens opnieuw zal moeten mailen, want in het vorige mailadres dat ik doorgaf ontbrak een punt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lol, wij hebben ook sinds een paar maanden een nieuwe stofzuiger, ik wou eigenlijk liever geen stofzuiger, ik was van plan om alles met een borstel te doen, kwestie van teveel apparaten in huis en energiebesparing en al...maar toen zaten we op een dag met vlooien in huis en toen moesten we wel weer stofzuigen. En ik heb dus zo een HELE grote stofzuiger gekocht, geen dyson, maar iets anders zonder zak, goedkoper en ook heel goed, ene "ghibli". ik vertel dit dus ook gewoon ter reclame, voor al wie er dus geen wint ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Awel hè, ik zou willen dat er eens een Bernina- of Singer- of Brothersponsor langs eloleo passeerde... Of anders wil ik wel een grote sakosj voor meneer Dyson maken ;-).

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!