Hier viel niet alleen sneeuw uit de lucht, maar ook een stofzuiger. Dat vertelde ik al. Dus wij zeiden danku en gingen aan het testen.
Om er een gestructureerd verslag van te maken, want daar houdt u uiteraard van, overlopen we eerste een aantal beloftes met de al dan niet gemaakte schuld, daarna een aantal opmerkingen, en vervolgens het verdict. Zullen we dat afspreken?
De Dyson DC 26 ofte kortweg de 'Dyson City' belooft klein en licht te zijn, en geen zuigkracht te verliezen. Plus een aantal andere voordelen die eigen zijn aan Dyson: geen filters en zakken te vervangen, schone uitblaaslucht, enzoverder.
En wat zegt de test? Hij is effectief klein, en licht. Niet dat ik hem boven mijn hoofd de lucht in ga gooien, want er zit uiteraard wel wat technologie in en die is niet gewichtloos. Maar ik heb zelf de misschien vreemde gewoonte om een stofzuiger te dragen, en niet achter me aan te trekken, en daar is hij geweldig voor:
Over de zuigkracht bestaat er bovendien geen discussie, daarin is Dyson sterk en ook dit kleine broertje mag meedoen. Dat van 'geen filters en zakken' enzo klopt. In een vorig leven volgde ik de opleiding 'productdesign', wat me af en toe toch met een verscherpte blik doet kijken naar ingenieuze oplossingen. Daarom vind ik het geweldig dat ze bijvoorbeeld op het idee zijn gekomen om de filter te verstoppen in het wiel.
Dat ruikt hier naar vers geserveerde reclame, nietwaar? Maar Caroline van Dyson (die je, zie vorige post, kan mailen voor een exemplaar) beloofde me dat ik eerlijk mocht zijn. Dus strooi ik even wat ergernissen, voor het totaalbeeld.
Ik vind het snoer wat kort. Een korter snoer is een consequentie van een kleinere stofzuiger. Maar hij is gemaakt voor appartementen, en het leefdeel van onze belle-étage is daar vergelijkbaar mee. Dus ik vind het jammer dat ik het snoer daarvoor moet versteken.
Hij is niet zo erg stil. Liv vindt hem in elk geval nog steeds te lawaaierig, terwijl ze bij mijn ouders het stofzuigergeluid wel verdraagt. Waar ik wel bij moet zeggen: als ik moet kiezen tussen lawaai-maar-veel-zuigkracht of stil-maar-weinig-zuigkracht dan ga ik resoluut voor het eerste. Daarom kochten we zelf vroeger ook een Dyson. (Die we vakkundig naar de verdoemenis hielpen, in de verbouwing.)
Wat echt een beetje lastig is: het 'dingetje' waarmee de buis vast klikt aan de stofzuiger zelf, om hem op te bergen, is niet diep genoeg. Waardoor de buis niet zo stabiel staat. Dat is vooral lastig bij het dragen: bij het van de trap dragen is de buis al twee keer naar beneden gedonderd.
Wat ons naadloos bij een enorm voordeel brengt. (Smooth uitleg, nietwaar?)
Deze stofzuiger is echt gemaakt om trappen mee te zuigen. Als je hem achterstevoren vastpakt kan je met één hand de startknop en de snoerknop bedienen, waardoor dat snoer nooit in de weg hangt. En doordat hij zo klein en licht is draag je hem erg makkelijk mee op en af de trap. En laat ons nu net in een belle-étage wonen die dus wel wat trap bevat.
Wat zeggen we dan? Danku Dyson. Want de slotsom is in elk geval: 't is hier proper, nu. De vloer toch. Wat we van de ramen nog steeds niet kunnen beweren.
Ohlala, ohlalala, ohlalalalalallala!
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze ook gemaild. Ik wil best eens proefkonijn spelen!
BeantwoordenVerwijderenHaha! een Dyson fan! Wij zweren thuis ook bij Dyson, al is het beter dat ik er niet te veel aan pruts, ik ben nogal accidentgevoelig met mijn stofzuigerke...
BeantwoordenVerwijderen