donderdag 7 januari 2010

Flower Power in Fluo

Er ontsproot een nieuw award aan mijn duistere brein, en nu mag ik het uitdelen!

Wel, ik geef Flower Power aan Meisjesmama.

Niet omwille van haar alom bejubelde meisjeskleedjesmakerij, al verdient die ook een pluim. Maar waar ik echt mijn hoedje voor af neem, is de goesting waarmee ze met 'duurzame mobiliteit' verder gaat dan de theorie.

Om even samen te vatten: Meisjesmama deed haar auto van de hand, en daarmee ook de zegen van de Kardinaal. En verplaatst zich nu met (bak)fiets en het openbaar vervoer. Met haar twee broedjes. Ze is uiteraard niet de enige. Maar haar blog is regelmatig een stukje voorvechterij voor fietsersrechten, uit het leven gegrepen. En daar kijk ik nu net zo naar op: ik stuur ook wel eens een mailtje naar de burgemeester met de vraag het fietspad te strooien, maar als ik verder moet dan tien minuten fietsen, neem ik de wagen. We hebben ook wel eens overwogen om hem weg te doen, maar hoe moeten we dan in het weekend bij mijn ouders op bezoek? Mijn ouders wonen 35 km van ons vandaan. Die van Meisjesmama naar schatting 112.

Vandaar dus! Een bloem!
Een fluo-exemplaar (wat zoals u kan zien niet zo makkelijk te fotograferen valt). Fluojasjes zijn niet bijster modieus, maar wel een must om zichtbaar te zijn. Ondervond ik vandaag nog maar eens. Toen een auto me niet zag en zo dicht naderde dat ik op de ruit kon kloppen. Waarna ik een huilende Liv op mijn buik kon kalmeren, die erg was geschrokken van mijn gekrijs. Een bloem dus, om op zo'n jasje te spelden.

En ook iets kleins voor de inhoud van de bakfiets: Stella en Lili. Kinderen die braaf hun gordel dragen kregen van het BIVV een tijdje 'gordeldieren' uitgedeeld. Dus ik maakte 'bakfietsbabes'. Kleine popjes met linten aan hun kleedjes, om rond de bakfietsgordels te binden.
Poppenkrullen maken leerde ik een tijdje geleden van Tante Hilde. Floortje Fluo kreeg een hemdjurkje, Felle Fien een smockjurkje (toch een knipoog naar de meisjeskleedjesmakerij).

Als ik het adres van Meisjesmama te pakken krijgt, geraakt de award waar hij moet zijn. Ook met de trein.

17 opmerkingen:

tantehild zei

helemaal geweldig!! die popjes, keitof gewoon!!!!

Mie zei

Prachtig zeg!
En zeker verdiend.
Die bloemen: is dat geen gat in de markt? (en ps: de bakfiets voor het provinciehuis is de mijne ;-), als je ooit kussentjes voor een bakfiets zou willen maken: ze kunnen er gewoon in. Hihi)

Rachel zei

dat is echt een keitof idee zeg! en zulke schattige popjes!

meisjesmama zei

OH WAUW!!! Riet! Ik ben ZWAAR onder de indruk! Wel gigantisch fijn, zo'n hart onder de riem in dit k*tweer!
Nu vind ik u nog veel toffer!!! Ik mail je mijn adres!!!

Polkadotjes zei

Ontzettend terecht dat meisjesmama jouw award krijgt. Respect en bewondering alom. Ik wil het wel, maar kan gewoon de gevolgen van zo een beslissing niet dragen.
En wat een schone award zeg. Die popkes zijn niet te doen schattig! Wat een geweldig idee, dat fluoding!

veerle zei

Dit is nog eens een leuke award. Wie hem krijgt, is er ook echt iets mee.

MiekK's zei

Wat een leuk idee, die award! Ze verdient hem inderdaad, respect voor het fietsen-door-de-sneeuw! En wat een lieve poppetjes..

Janina Modaal zei

Superleuk van je!

tessvdm zei

Wauw zo leeeeuk! Zeker verdiend meisjesmama!
(nu voel ik mij wel een beetje schuldig omdat ik altijd loop te knodderen als ik moet fietsen)

severien zei

superleuk, zoveel vriendschap in blogland. :)

An zei

Waw, tof! En superlief van jou. Ik ben ook helemaal fan van Stien en haar fietsen. Wij spreken er hier ook vaak over, maar verschuilen ons nog achter 'de kindjes zijn nog zo klein', maar zij doet het gewoon, kleine kindjes of niet...

Nele zei

maar zo tof Riet, en zo lief
en bravo voor Meisjesmama!

Naadjes en draadjes zei

Amai, dat is leuk. Echt origineel!

**Sabine** zei

echt prachtig!
Knao hoor.... en lief

Je bent zelf geweldig dat je derop komt en eraan denkt en zo attent bent.

Gefeliciteerd meisjesmama, helemaal terecht!

** vraagje: voor die bloem, dat touw, heb je dat zelf gemaakt? Zo ja, hoe heet dat spulletje dat je daarvoor nodig hebt?

Sabine

Riet zei

Dat heet 'punikken', geen idee of dat met twee n-en en/of twee k's is.
Vroeger deden we dat met zo'n paddestoel met haakjes. Maar mensen die me een beetje kennen weten dat ik geen geduld heb voor gelijk welke techniek die bestaat uit 'steekje per steekje', dus ik heb daar een soort molentje voor. Iets totaal-uit-de-mode maar vooral iets lui-maar-mooi-resultaat. :-)

maaike zei

waw riet, mooi gemaakt! en dikke proficiat voor meisjesmama! mijn hoedje af voor haar!

Astrid zei

Oh wat zijn die popjes onwijs schattig man. Dat wordt helemaal fantastisch in die bakfiets, echt briljant.