dinsdag 19 januari 2010

Sneeuwmaaksels dag 1: hanentrui.

Ik was een weekje out-of-computer. Met vakantie. Dat mag je niet aankondigen op je blog. Zegt Omabetty. Want dan komen ze de dingen uit je huis roven die ze op je foto's hebben gezien. Okok. Zei ik. En ik wachtte netjes tot mijn terugkeer.

Ik was een weekje in de Alpen. In de sneeuw. Wat ik daar deed?

Genieten van de zon?
Glijden door de sneeuw?
Genieten van de geneugten van La Douce France: une baguette le matin et un vin le soir?
Welnee... Ik ging op reis en ik nam mee: mijn naaimachine! Volgende drie puntjes krijgt u de tijd om mij vrolijk uit te lachen ...

... en zo is het wel genoeg. Op vakantie moet een mens toch doen wat hij graag doet, niet?

Ik presenteer u deze week dus een minireeks: sneeuwmaaksels.
Dag 1: werk af waar je aan bezig was. In mijn geval: een pannenlap, en het truitje dat mijn Toyota finaal de prullenbak in joeg. Uiteindelijk werd het dit...

... en al is het aan de nipte kant, het heeft toch nog één sneeuwvakantie kunnen dienen.
Morgen meer sneeuw!

Oh, nog even een kleine noot bij de foto's.
1. Het feit dat Liv onbeweeglijk in die slee ligt, een beetje Jezusgewijs, met een blik die niet veel plezier doet vermoeden, ligt niet aan het feit dat ze het niet lollig vond in de sneeuw. Ze deed gewoon een dutje, tijdens een wandeling. Makkelijk, toch?
2. Het skipak is niet, ik herhaal, niet mijn verantwoordelijkheid. Het is Livs vakes interpretatie van 'koop iets moois, liefst iets wat nog bruikbaar is voor een eventuele zoon'.
Zonenmama's, graag een hart onder de riem: verzeker mij er van dat het geen weggegooid geld was. Dat u uw spruiten wel degelijk hult in skipakken die roze bollen bevatten. Ook als ze aan de binnenkant volledig roze zijn. Danku

10 opmerkingen:

 1. Ik ben geen zonenmama, zelfs geen zoon-mama, maar ik vond het anders wel een leuk skipak. Of ik het mijn hypothetische zoon zou aandoen: misschien wel, maar ik denk dat ik mij wel zou afvragen hoelang het duurt eer iemand vraagt "is het een jongen of een meisje?". Maar heb je dat niet met heel veel skipakken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. och riet, als uw baby nog zo klein is, dan vragen ze toch altijd "jongen of meisje?", of ge ze nu in roos-gevoerde skipakken steekt of niet. Winand is nochtans gekleed in broeken met auto's erop en toch krijg ik nog steeds die vraag.
  Ik vind uw hanentrui superschattig, vooral met dat oranje gebreide broekske eronder.
  en naaimachine mee opvakantie: gij gelukzak! Als wij op vakantie gaan mag ik blij zijn dat er voor mij ook plaats is in de auto en dan spreek ik dus nog niet over mijn bagage...
  Ik ben blij dat ge trug zijt van vakantie!ik dacht al zoiets: dus toch verraden door niet te bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hanenjasje is heel mooi en het skipak is ook leuk. Heel fris en jongen of meisje wat maakt het vandaag de dag nog uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als Stig zijn krullen te lang worden, zeggen ze "schoon meiske" en hij is al drie, draagt broeken en sleurt meestal een autooke mee... als dat niet overduidelijk is! Gelukkig is hij ondertussen ook groot genoeg om zelf (zeer gepikeerd) te zeggen dat hij JONGEN is. En dit is dag 1! Gij hebt elke dag een project kunnen afwerken, ofwa??? Pietzak!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik op vakantie ga neem ik ook mijn knutsel zooi mee.. Dan heb je er eindelijk genoeg tijd voor, zou het niet meer mogen!
  Ik doe dat al zolang als ik me kan heugen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. weest gerust. Ik hoorde uit zeer betrouwbare bron, zijnde mijn kapster, dat er een heuse kentering gaande is op het gebied van babykleding. In spanje dragen jongens al roze en over een jaar is dat in ons kikkerlandje ook helemaal geaccepteerd. En anders.... och, dan heeft Liv er toch een heerlijke winter in doorgebracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou mijn brei- en naaiwerk wel overal mee naartoe willen nemen. Bijvoorbeeld op de trein. Ik droom soms van een wagon vol naaimachines. Voorlopig is mij al toegestaan om brei- en haakwerk mee te nemen op vakantie. Op bezoek en familiefeesten (nog) niet.
  + Een zoon-mama zijnde vind ik roze wel kunnen, vooral als 't maar details zijn. Ik zie mijn Mijnheertje Koekepeertje nu niet meteen in een roze truitje, maar een roze streepje in zijn trui of muts, daar heb ik geen problemen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die roze binnenkant is toch helemaal niet te zien!? Ik zou het zeker hergebruiken.
  Maar bij ons gaat het andersom: de spulletjes van de zoon gaan door naar de dochter. Ik moet toegeven dat dat meestal makkelijker is.
  Maar hij speelt ook met de poppen en wilde zelfs ook een poppendraagdoek. En hij loopt mee naar de winkel met de rose-paarse tas die hoort bij haar poppenwagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou het mijn zonen ook wel aandoen denk ik. Het is vooral belangrijk dat het warm is, toch?

  En..... heel schoon gemaakt, die slaapzak en die trui, amaai!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien wil hij zijn toekomstige zoon gender-neutraal opvoeden?

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!