dinsdag 16 maart 2010

Buit

Niks gemaakt dit weekend, wel veel buit gemaakt.

Kringwinkelbuit, om te beginnen. Net als in de rest van Vlaanderen was het vorig weekend ook in Vilvoorde retrodag. Maar daar bleek dat niet zo'n trend te zijn. Een week na datum tikte ik er nog een paar onmisbare huishouditems op de kop. Geen hond die er interesse in had. Edoch, wie kan nu zonder twee Theepotten-Om-Bloemen-In-Te-Zetten-Wegens-Toch-Al-Een-Drietal-Theepotten-In-Huis? En de aanschaf van zo'n onontbeerlijke oranje Theelichtjes-Chauffe-Plats is toch wérkelijk geen reden voor een huwelijkscrisis?
En ok, ik had beloofd geen kleedjes te kopen voor de buikbewoner voor we wisten of het een hij of zij betreft (bij de geboorte dus). Maar dit kostuum is toch werkelijk zowel 'uniseks' als 'on-laat-ligbaar-voor-de-prijs-van-anderhalve-euro'?
Dat vond ik ook. De man aan de kassa niet. (Lees in uw beste Brussels:) "Allez madammeke, een duus vol brol uit den ouven tijd."
Tsss. Duidelijk geen kenner. Want ik heb het Fisher-Price-Baby-Activiteiten-Bord-Waar-Ik-Zelf-Nog-Mee-Heb-Gespeeld nog niet eens vermeld!

Op zondag maakte ik ook vanalles buit. Dat was niet het hoofddoel van de dag, maar een hoogst aangename bijkomstigheid. Een paar jaar geleden stond ik zeer sceptisch tegenover ontmoetingen met mensen die je via het internet leert kennen. Maar in mijn zeer directe omgeving heb ik daar al prachtige kindjes van zien komen, dus die mening is bijgesteld. Toen iemand dus met het idee op de proppen kwam om eens een blind date te houden met een 30-tal bloggende creatievelingen, trok ik blindelings naar Gent. Zonder angst voor vreemde mannen met slechte bedoelingen.

Uitgebreide beschrijvingen van de riante hoeveelheden zelfgemaakt lekkers en de uitzonderlijke vlotheid waarmee iedereen wel iets tegen iedereen te zeggen had, vind je al her en der in blogland, dus daar ga ik niet meer over uitweiden. Ik toon u alleen even de goodies uit mijn bag. (Omdat ik zoals 95% van de aanwezigen mijn fototoestel was vergeten.)

Bag van de hand van Eloleo, ze maakte er zo ééntje voor elke aanwezige. Ik ging voor het mooie stofje.
(Ik noem geen namen, maar anderen hadden eerder de strategie voor het gewicht te gaan.) Mijn keuze legde me geen windeieren:
Niet mis, hè? Dankjewel allemaal!

18 opmerkingen:

 1. Oooh jij hebt die kei mooie appel. :) Jaloers!
  Op uw theekannen ben ik trouwens ook behoorlijk jaloers. Vooral diene linkse. Waarom vind ik zo'n schoon dingen nooit?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat leuk! Jij hebt mijn appeltje! ('t is een speldenkussentje btw ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o o o, een schone buit, zeg dat wel!

  Ik was echt content u eens in t echt te zien, hoewel we de volgende keer eens wat langer en uitgebreider gaan babbelen.
  Maar je hebt alvast een zeer goede eerste indruk gemaakt :o).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Liesel: ja, het appeltje is hier, dankjewel! 't Is echt super mooi. En die speldjes er in maakten al duidelijk dat het een speldenkussen is, al had Liv ook best interesse. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wooow die kannetjes!En zo'n theelichtding zoek ik al eeuwen...goeie buit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig,dat we elkaar nog niet eerder tegenkwamen, ik kom daar ook regelmatig!
  Ik ga nu genieten van een kopje "chocolademelk"!
  Mie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, uw kringloopbuit is geweldig! En dat pakje voor baby 2...geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zo'n fisherpricespeelding uit den tijd dat ik er nog zelf mee speelde heb ik een paar jaar geleden met doos en al eens op de kop getikt, enkel een beetje verkleurd voor de rest werkt alles nog prima

  die van nu zijn zo leuk niet ( en te lawaaierig)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben fan van uw theekannen!
  Ik vind zo'n ferme dingen dus nooit in kringloopwinkels hè... (en ik zou ze waarschijnlijk ook niet mogen kopen van Manlief, die vind dat we al genoeg brol in huis hebben). Proficiat met uw vondsten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om je eens in het echt te zien! Op naar de volgende keer (kunnen we eens wat langer kletsen)
  En de chocomel was super lekker, mmm!
  (Bedankt voor de extra kilo's die er nu weer aan zitten ;-)! )

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn om je in 't echt te leren kennen. Ik vond u van de blog al een toffe, maar nu ben ik nog meer overtuigd ;-)
  En nu ga 'k mij ne chocomelk maken van uw schoon zakske. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een vondst, die theepotten. Ik ben wel getroost door de reacties hierboven. Ik ben blijkbaar niet de enige die nooit met zulke dingen naar huis komt. Ofwel ga ik alleen maar langs in kringwinkels waar hippe gevallen mij voor geweest zijn.
  Fijn jou te kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoezo uniseks? Kijk eens op het etiket, daar staat toch op "voor het broertje van Liv", niet? Allez, ik blijf vastberaden geloven ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waw, azo schone dingen allemaal!

  En keigoed idee om die als vaas te gebruiken. Het is mooi en bovendien geeft het een reden om ze toch maar weer mee naar huis te nemen als ik er nog eens zo een tegenkom. Want ik moet langs zulke dingen in de kringwinkel ook altijd voorbij gaan omdat ik eigenlijk al spullen genoeg heb. Maar vazen... daar ben ik nog naar op zoek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. je chocospikkels waren heerlijk vanmiddag...
  (zie mijn berichtje van vandaag)
  leuk je te ontmoeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik koop af en toe ook wat babykleertjes voor de baby. Ondanks dat ik al veel kleertjes heb van nummer 1(ook neutrale) kan ik het voor die zachte prijsjes bij de kringloop niet laten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb vier bordjes uit de kringwinkel die bij die rechtse theepot horen :-)! Love retro!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!