maandag 3 mei 2010

Garderobe voor stappers

U krijgt hier weinig nieuws van het zelfmaakfront. Dat heeft, anders dan de vorige keer, niets te maken met mijn buikbewoner. Want die is nu erg aardig, dus ik voel me goed tot prima.

De oorzaak is de talrijk aanwezige buikinhoud van mijn omgeving. Nogal wat koppels vroegen me een geboortekaartje te tekenen. En die kaartjes zou ik ook online kunnen zetten maar dat is nogal sneu voor de ouders in spé. Gezien die baby's zich voorlopig nog allemaal aan de binnenkant van die buiken bevinden.

Gelukkig is Omabetty wél terug te vinden achter haar naaimachine. Want Liesel vond dat ik, nu Liv stapt, dringend in de rokjes en kleedjes moet vliegen en ik beaam dat graag!
Omabetty nam de laatste Ottobre ter hand en voorzag Liv van een kleedje/tuniekje. De ontwerpers lieten zich inspireren in Afrika, Omabetty trok naar Pauli en koos het Aziatische pad. Resultaat:
Dat het kleedje van de hand van Omabetty is en niet van de mijne, merk je bijvoorbeeld aan de mouwen. Ikzelf heb aan het eind van het maakproces nooit nog zin in of geduld voor dat soort schattige knoopjes-lintjes-details...
En voor moest die babyboom blijven duren en de aanvulling van Livs garderobe op een laag pitje blijft: ze kan dit modelletje gelukkig erg lang dragen. Het is redelijk kort maar erg breed, dus in de zomer is het gewoon een shirtje. Handig.

16 opmerkingen:

 1. Haha, dat snoetje op die tweede foto! Wat een guitig ding is die Liv toch. En modebewust, dat ook! Zo met de expo in China enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo schattig als ze net kunnen lopen! Lief jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig dat omabetty er is, voor zulke schone dingskes te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi jurkje en geweldig stofke! Omabetty rules! (zie ook vanavond de volgende post op mijn blog ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo tof van Omabetty dat ze ter 'hulp' springt om uw dochter van een passende garderobe te voorzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil ook een Oma Betty in de familie...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die ogen op die tweede foto, alsof ze weet dat heel blogland naar haar gaat kijken!

  Schoon kleedje, schoon kindje.

  k

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig kleedje, hulde aan OmaBetty, maar ook prachtig kindje, hulde aan de ouders ;-)

  groet Wiek

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi kleedje voor stappende Liv,schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ondertussen heb ik zo helemaal een beeld gevormd van Omabetty maar wat zou ik haar toch graag in het echt (allé foto is ook goed) eens zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Eloleo: ze vindt het zelf geen flatterende foto's dus ze gaat boos zijn dat ik ze nog eens link, maar speciaal voor jou: http://levenmetliv.blogspot.com/2009/05/de-spannende-avonturen-van-neefje-stan.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. :-) Oma Betty moet dringend haar eigen blog starten, wat een mooi kleedje! Zo schattig toch, die eerst stapkes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aaaaahhh, die had ik nog niet gezien (of toen niet helemaal het concept "Omabetty" gesnapt). Ik dacht aan een dikke grijze dot bovenop haar hoofd, ne ruitjesrok een een blauw hemd met een witte kraag: streng, met een peperkoekenhart... en behalve het peperkoekenhart, zit ik er duidelijk nogal naast ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben blijkbaar al te laat om te zeggen dat ik de escapades van mijn kleindochter liever blijf volgen achter de blogschermen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Omabetty deed zonet mee voor de give away op eloleo. The real Omabetty, the one and only! Dat is gelijk post krijgen van Mega Mindy of Superman ;-). 't Is te hopen dat ze wint!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!