maandag 5 juli 2010

De vlag uithangen

Een volgende aflevering in mijn reeks kraamcadeautjes. Ik had het even gehad met de slabjes dus we zochten een andere boeg, en gooiden daarover: een vlaggenlijntje! Kan dienen op een geboortefeestje of bij verjaardagen. En met een beetje geluk vindt kleine Lotte het later zelf mooi en mag het op haar slaapkamer. Lang bruikbaar dus.

Tot voor kort geloofde ik niet in het snijden van stof met een rolmesje. Maar ik passeer aan De Koffie regelmatig een diehard stofsnijder en wie ben ik om die tegen te spreken? Dus ik liet me overhalen en vroeg voor mijn verjaardag een snijmat, een metalen lat en een rolmesje. En ik moet toegeven: 32 driehoekjes snijden was een peulschil met die attributen! Ik fixte de klus op een vroege zaterdagochtend en was klaar nog voor vader en dochter uit hun hitteslaap ontwaakten.

Om de driehoekjes makkelijk tussen de bias te houden gebruikte ik Wondertape. Een tip van Meisjesmama. (Al vind ik nu niet meteen terug waar ze er juist over vertelt). Voor kleinere projectjes en kleding gebruik ik liever speldjes, want met wondertape krijg ik altijd zo'n lijmbol aan mijn naald. En lijm en stikmachines, da's geen goed huwelijk. (Vraag maar aan Schaartje). Maar voor dit vlaggenlijntje maakte ik graag een uitzondering: ik denk dat ik zelfs niet genoeg speldjes heb om zo'n afstand te overbruggen en de tape hield de bias onderaan prima op zijn plaats. Dus ik stond na afloop vrolijk de plakkerij van mijn naald te poetsen.

En dan het resultaat:
Het geboortekaartje van Lotte was helemaal fuschia. Dus ik zocht alle 'roosjes' uit mijn kast. Dat bleken er meer te zijn dan ik dacht! Voornamelijk omdat ik ooit als cadeautje een heel pakket Tildastofjes kreeg, en daar zaten veel roosjes tussen. Die liggen geduldig te wachten tot Liv ergens tussen haar drie en vier transformeert in een Barbie. Daar kan ik, volgens talrijke dochtermamageruchten, niet onderuit. Dus ik ben alvast gewapend!

13 opmerkingen:

 1. Rhode, nu net 3, is zot van vlaggetjes.
  Ze noemt ze haar 'vleugeltjes', dus, ook Lotte zal het erg leuk vinden binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al vind ik een vlaggenlijn wel tien keer meer werk dan een slabbetje!!

  En hier gaat dat zonder wonderlijm of speldjes. :D Da's vlaggetje per vlaggetje tussen de biais steken en stikken. Ik ben graag lui. :)

  Ik heb me overlaatst staan verlekkeren aan de tildastofjes die ze in de Banier hadden. Zoooo schoon...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb mij voor Eliott (de man van de plakslab) ook gewaagd aan een vlaggenlijntje. Maar dat valt qua lengte wel in het niets naast dit.
  Gelukkig had ik toen nog geen weet van wondertape, en heb ik gewoon gespeld. Anders had ik gevloekt op de slab én op het vlaggenlijntje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie vlaggetjes! Ben onthaalmoeder en van plan een "feestvlag" te maken van stofjes met stipjes in verschillende kleuren,die ik kocht op de Petit Bazar. Nu je 't zegt, heb ook nog wat Tildastofjes liggen...prachtige stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Roze is toch mooi?
  De vlaggetjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. goed gelukt me dunkt!Ik ben al eeuwen op zoek naar een snelle en nette manier voor vlaggetjes,dit lijkt me het perfecte resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi en vrolijk! Alé, ik zal mij ook een zo'n roller moeten aanschaffen dan, zou het ook goed te doen zijn voor gewone patroondelen? En in "bochten"? Hoe komt dat de lapjes niet rafelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Liesel: volgens Eloleo gaat het alleen goed voor recht en flauwe bochten. De lapjes rafelen niet omdat ze gevoerd zijn: aan de achterkant zit er een ander stofje tegen. Dus op de zijkant zit een naad en niet gewoon de stofrand...
  Je rokjeshandleiding zit er trouwens ook aan te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vroeg me ook al af waarom de vlaggetjes niet rafelen. Dank u voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ziet er mooi uit.
  zelf gebruik ik geen tapen en geen spelden, gaat ook prima als je een mooi brede biasband gebruikt (en evt. even voorstrijkt om hem reeds plat te vouwen).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Riet. Er ligt een stokje voor jou te wachten op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!