donderdag 1 juli 2010

NV de babyfabriek

Rondlopen met een zwangere buik, zo rond de gemiddelde leeftijd waarop mensen kinderen krijgen, is een garantie voor het automatisch genereren van een leger aan speelkameraden. Of in verstaanbaar Nederlands: de geboortekaartjes die de laatste jaren in onze brievenbus belanden zijn niet te tellen.

Het leverde me een serieuze achterstand op wat presentjes betreft. Ik had al 27 keer naar de winkel kunnen lopen, maar in tijden waarin Celestine op zoek is naar levensleuzes zou dit er bij mij eentje kunnen zijn: 'elke verse aardbewoner verdient een deel van mijn zelfmaaktijd.'
(Al is er over die 'elke' discussie mogelijk).

Wegens 'succes bewezen' werd het al wel eens eerder een slab uit toile cirée. Ook deze keer. Liv kreeg bij haar geboorte zo'n slab cadeau en dat item maakt dagelijks deel uit van al haar tafelrituelen. Die slab is van Petit Pan en ik heb altijd al gedacht dat dat toch nog een ander materiaal leek dan de toile die ik voor mijn slabjes gebruikte. Mijn oren kregen dus puntjes toen ik bij Eloleo zag dat je dat materiaal bij Hexagoon in Leuven aan de lopende meter kan kopen. En inderdaad: 't is niet helemaal van plastic, het is stof met een laagje plastic over. Heerlijk veel makkelijker te verwerken!

Dus ging ik aan de slag voor kleine Juul...

... en vervolgens kregen ook Wannes, Jasper en Kato hun deel.
Eindelijk. Want Jasper bijvoorbeeld is al bijna 1.

En als u me nu even wil excuseren. Intussen zijn ook nog Lotte en Stien geboren en lopen er nog vier buiken rond die weer plat zullen worden voor de mijne dat doet. En moet ik misschien eens nadenken over stiksels voor mijn eigen gebroed.

7 opmerkingen:

 1. Jurgen Sprangers1 juli 2010 om 11:23

  Hé Riet

  We zagen mekaar dinsdag in Gent. En net die dinsdagmiddag is jouw kunstwerkje bij ons toegekomen! Ik was als sinds 9u de deur uit en zag het dus pas 's nachts bij thuiskomst pronken aan het kinderkapstokje. Ik kon je dus nog niet in levende lijve bedanken, en daarom via deze weg: MERCI! Kato en haar ouders vinden het zeer mooi en zijn er heel blij mee.

  Jurgen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yep, zo lang ge dat niet "bol" probeert te zetten, is dat wel zalig materiaal om mee te werken. En ondertussen hebben ze precies wel verschillende plastieken stofjes bij Hexagoon... ik spring er morgen ook nog eens binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk en handig ook dat het gemakkelijker te verwerkenis ;) doet ook weer deugd voor de buik! veel succes nog

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, echt tof! Ik heb hier nog een Julian in de aanbieding... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die bulles bleues is echt een prachtig stofje!
  Mooie slabjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi en praktisch! dat hebben babies graag. En de mama's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. doe je het boordje ook in wasbare stof (lint)? en zo ja, waar vind je dat?
  die van marcel is dus jammer genoeg gesneuveld in de droogkast, maar erg handig, zo'n wasbare slab. zeker op reis: er moet maar eentje mee :-)
  Nele

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!