zondag 12 december 2010

Blinde-rits-give-away

En wat geven we weg?

Niet dit rokje:


Want dat is voor nichtje Rhode. De kleerkasten van Liv en Rhode zijn een verhaal van 'les gouts et les couleurs...'. Vaak vindt Tante An dat Liv en Zanne er wat te schreeuwerig bij lopen, of wat te retro. Of met onmogelijke kleurcombinaties. Of in hun pyjama. En ze heeft het niet zo op oranje en bruin, mijn favorieten. Ik vind Rhode en Flo's kleedjes soms wat te saai of te frullerig. En ik heb het niet zo op roze.

Andere keren vinden we elkaar dan weer wel helemaal. Zoals in de liefde voor de stof van dit rokje. En aangezien we allebei niet nalaten om elkaar te wijzen op die overeenkomsten en verschillen, maakt dat samen shoppen boeiend.

De rits in dit rokje is (eindelijk) blind. Niet stekeblind, ok, er is nog een héél klein stukje zichtbaar. Maar in vergelijking met deze, waren de vorige pogingen de naam 'blinde rits' echt niet waard. U zult misschien lachen met de ettelijke pogingen die ik heb moeten ondernemen voor bevredigend resultaat. Maar echt, voor deze autodidact was het systeem 'blinde rits' een makkie, tot het moment dat die rits ook netjes weg moest in de voering van een rokje.


Ik gebruikte mijn nieuwste aanwinst, een Bernina-blinderitsvoetje. Ik kocht eerst een universeel exemplaar, omdat daar op stond dat je het ook voor Bernina kon gebruiken. Maar daar had ik een 'universeel stokje' voor nodig en dat heb ik niet. (Jaja, een 'universteel stokje'. Dat is ongetwijfeld de correcte benaming. Ahum.)

Vandaar deze weggever.
Gezocht: een kompaan in de blinderitsavonturen m/v

Profiel:
- U bent vooralsnog blinderitsvoetloos.
- U bezit een naaimachine met een 'universeel stokje' zoals op de foto hieronder (dus met een wieltje aan de zijkant.)
- Uw volgende project omvat een blinde rits.
- U bent bereid dat project bloggewijs aan de buitenwereld te tonen. (Indien blogloos is een foto ook goed, ik blog gaarne in uw plaats.)Kandidaturen in te dienen voor woensdag aanstaande, 16u. Woensdagavond beslist de onschuldige hand en naamgeefster van deze blog. Voor zover we haar deugnietenhand nog onschuldig kunnen noemen.

13 opmerkingen:

 1. Mooi rokje hoor! Mooi stofje ook, al zou ik er niet zo gauw een rokje mee gemaakt hebben.
  En ja hoor, ik ben universeel-blinderits-voet-loos, in het bezit van een naaimachine met wieltje, in het bezit van een dochter (15maanden), dochter is nog kerstjurkje-met-blinderits-loos, dus we doen graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, graag! Ik behelp me nog steeds met een ander ritsvoetje. Niet ideaal, maar het lukt (tamelijk). 't Zou goed van pas komen, want ik plan een reeks rokken voor mezelf (eindelijk!) en een zichtbare rits is - geef toe - geen zicht.
  Kijk eens bij mij, dan kan je zien wat ik voor je heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha wet een toffe weggeefactie (ik ga zo dadelijk mijn machine bekijken om te zien of ik in de doelgroep zit)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het rokje heel mooi. Ik ben, denk ik, ook blinderitsvoetloos, maar hou het nog even daarbij. Ik durf de uitdaging om een blinde rits in een kledingsstuk te toveren nog niet aan. Ik pas dus voor deze give away.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aha! Ik ben een complete blinde rits-leek en ook blinde ritsvoetloos bijgevolg.
  De zig-zagnaaimachine staat klaar om het uit te testen, samen met de pas aangekochte tweelingnaald,de verwachtingen zijn hooggespannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig!! Ik wil heel graag meedoen (mijn vinger is nog steeds herstellende na mijn laatste rits-fiasco :)
  Ik heb eindelijk een patroon voor mijn rokje en ik ga dinsdag om een nieuwe stikmachine. Hopelijk is het er een mét universeel stokje! Ik bevestig dinsdag na de aankoop mijn kandidatuur voor deze schitterende give-away...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh geweldig!
  Ik heb zoiets en begrijp er NIKS van, ik heb dus echt die handleiding nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hmm ik heb een ritsvoet, ik weet niet of dat hetzelfde is als een blinde-rits-voet en ik weet ook niet of ik een universeel stokje heb.
  ik weet het, daar ben je ook niet veel mee.
  en als zelfs madame zsazsa het niet verstaat... tja dan weet ik niet of ik het blinderitsproject wel aandurf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb geen blinderitsvoet, maar wel een Bernina, dus ik kan hier jammer genoeg niets mee.

  Maar ik zal eerst maar eens een rits leren inzetten, he! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja ik doe ook mee! moet nog veel oefenen vooraleer dat gaat lukken, maar met al die mooie voorbeelden wil ik dat ook wel kunnen!
  groetjes
  charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb zo'n stokje en wil graag meedoen maar alleen als het inzetten van een blinde rits te doen is. Ik ben nogal ongeduldig...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik moet dringend eens wat cadeaus maken voor verse en niet-meer-zo-verse dochters van allerhande mensen, en sinds ik jouw rokjes zie durf ik niet meer :-)
  Mijn "stokje" ziet er niet meer of minder universeel uit dan dat van de foto, dus ik waag het erop!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. blinderitsvoetloos -check- naaimachine met een 'universeel stokje' -check- volgende project
  project omvat een blinde rits -check- bereid en foto door te sturen -check- enneh, mag dat dan ook mislukken, want dat durf ik niet te garanderen... Tot hiertoe waren al mijn blinde ritsen absoluut niet blind...maar aangezien ik tot hiertoe blinderitsvoetloos door het leven ging (wist ik veel dat dat bestond) heb ik een excuus en ga ik weldra misschien mijn leven beteren...
  fany

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!