zondag 9 januari 2011

10 in 11: een tas

Kijk, 2011 is nog maar net begonnen en ik zie al blauw van de stress, nu op de 10-in-11-blog de eerste projecten verschijnen. Ik heb niet stil gezeten: mijn zus' bruidsmeisjes kregen al een proefjurk. Maar 't zou niet zo leuk zijn voor de bruid om die nu al te bloggen... Koortsig de rest van mijn lijstje overlopen dan maar, om snel iets te kunnen afvinken. Punt 1: 'Een tas. Handtas, fietstas, boodschappentas, maakt niet uit.'

Ik geef toe dat ik me er erg makkelijk vanaf heb gemaakt. Het werd een boodschappentas. Ik sluit niet uit dat 2011 nog meer tassen van mijn hand zal brengen, maar ik mag alvast iets afvinken. Zo.

Ik wilde het eigenlijk nòg flauwer spelen: gewoon twee lappen stof tegen elkaar met een handvat, klaar. Maar 10-in-11 is een uitdaging, dus een klein beetje extra mocht wel. En bovendien is het zakje bedoeld voor iemand die me met raad én daad én materiaal bijstond de voorbije week, dus extraatjes waren meer dan verdiend.

Een voering, een brede omgeslagen boord, dubbele handvaten, een binnenzakje, en wat volume door de hoekjes samen te strijken en naar boven te plooien, zoals ik eens bij Eloleo zag. Al kan ik nu niet meteen terugvinden waar juist.

Het was een geval van 'maken en meteen afgeven', dus het werden kunstlichtfoto's, sorry daarvoor.

7 opmerkingen:

 1. Ze ziet er superhandig uit! En leuk dat envelopjes effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, dat was zo'n hoekje :) Maar ik vind het echt wel leuk! Een geslaagde to do! :) (Ik ben er nog niet aan begonnen :s, alhoewel vanavond 1 van de nog 12 kussentjes!) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo een voudig vind ik die niet hoor!
  Ik hou van de kleurencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een schoontje... Daar zal wel veel boodschappen mee gedaan worden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi binnenstofje!
  Zal vanavond mijn naaimachine van onder het stof moeten halen en ook eens 'iets' moeten maken (of iets afwerken)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat vooral schoon opgelost aan de handvaten! En dat hoekje onderaan... als de uitleg met de keukenhanddoek duidelijk was... ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die omgeslagen voering-boord maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!