Tenzij! Tenzij ik een recept vind dat ook culinaire drieën moeiteloos in elkaar kunnen flansen. En er dan liefst nog mee kunnen scoren ook. Onderstaan recept hoort in dat vakje. Mij komt geen enkele eer toe want het recept komt van het net. Het werd daar gevonden door Omabetty. Die houdt er een wel zeer eigenzinnige zoektechniek op na maar ik kan niet ontkennen: hij is effectief. Omabetty googelde op 'lekkere taart' en vond onderstaand recept. Het kan evengoed uw recept zijn, claim dan gerust de rechten. In dat geval bent u minstens een culinaire acht en dank ik u zeer.
De foto is in de rapte genomen op het aanrecht van mijn gastvrouw en -heer op oudjaar. Je ziet aan de onderkant dus nog een strook bakpapier, maar daarachter zitten een paar millimeter van een heerlijk deegje verscholen.
Hier gaan we.
Witte chocomoussetaart
Voor de bodem:
50g donkerbruine basterdsuiker, 50g bloem, 50g hazelnoten, 50g boter
springvorm van 24 cm en vel bakpapier
Voor de vulling:
350g witte chocolade van goede kwaliteit
350g Griekse yoghourt
350 ml slagroom
1 blaadje gelatine
3/4 pot (zelfgemaakte) confituur, bosvruchten, viervruchten of frambozen.
Bodem:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Hak de hazelnoten in een blender of hakpotje van de mixer helemaal fijn. Voeg suiker, boter en bloem toe en mix tot alles goed gemengd is. Beboter de vorm en bekleed de bodem met bakpapier. Druk het mengsel met je vingers gelijkmatig tegen de bodem van de vorm. Bak in 10 tot 13 minuten goudbruin en laat helemaal afkoelen. (Ongeduldige zielen als mezelf doen dat door een bord op de vorm te zetten en het geheel dan in de sneeuw te planten. Maar dat doet een kook-acht vast niet.)
Vulling:
Smelt de chocolade au bain marie. Week de gelatine in koud water. Haal de chocolade van het vuur en voeg de gelatine toe en meteen daarna de yoghourt. Roer heel stevig, dit kan flink gaan klonteren maar je kan de klonters met de achterkant van je lepel wegduwen tegen de wand van je kom. Klop de slagroom stijf, laat de chocolade een beetje afkoelen en haal de slagroom er daarna door.
Giet het mengsel op de bodem van de springvorm en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet minimum 4u in de koelkast. Smeer daarna de confituur over de bovenkant, snij in stukken en dien op.
Smakelijk.
Belachelijk, wil je me niet zo'n zalig recept voorschotelen ;-) denk dat ik hem ook eens ga proberen, jammie!!
BeantwoordenVerwijderenIk lust geen witte chocolade... neuh neuh... neejeeee... niet dus... pffffffffff... allé, 't is waar: ze was héérlijk! Van mij een 10 op 10 op de witte chocolade-schaal.
BeantwoordenVerwijderen't Is toch ook dedie van vandaag op het werk?
BeantwoordenVerwijderenJaja, dedie is 't.
BeantwoordenVerwijderenHij ziet er heerlijk uit, alleen jammer dat ik voor de moment geen melkproducten mag eten...kga hem opslaan om later eens uit te proberen...
BeantwoordenVerwijderendat ze lekker was...
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! Ik ga hem ook eens proberen, maar dan zonder de hazelnoten (wegens zware voedselallergie bij het zoontje), maar ik ben er zeker van dat de zoetebekjes hier thuis de taart daarvoor niet zullen laten staan...
BeantwoordenVerwijderenZooooo makkelijk is die toch niet? Lijkt me lekker! ;-)
BeantwoordenVerwijderenhahaha voor google'n op "lekkere taart"
BeantwoordenVerwijderen@elisanna: mijn collega's suggereerden een deegje van geplette speculaas, lijkt me inderdaad ook best bij het geheel te passen.
BeantwoordenVerwijderenMmmmm. Ik krijg er goesting van. Een simpele confituurtaart schijnt ook niet zo moeilijk te zijn.
BeantwoordenVerwijderenMaar allé! Alstublieft zeg! Hoe kan ik nu ooit "gezonder gaan eten"?
BeantwoordenVerwijderenMij zo tegenwerken.
Frambozen zijn gezond, hoor, dat is de vrucht met het meeste vitamines in!
BeantwoordenVerwijderenOh, die ziet er lekker uit! Ga ik zeker een keer proberen.
BeantwoordenVerwijderenwitte chocolade!!!!!!!
BeantwoordenVerwijderenargl!
BeantwoordenVerwijderenHij was lekker, een aanrader!
BeantwoordenVerwijderenAllé Riet, dat gij er aan denkt om bij ons op 't aanrecht een foto te nemen... dat vind ik nóg straffer dan het feit dat de taart inderdaad heel lekker was! U potje confituur staat hier trouwens nog... ik zal het gebruiken om zelf zo'n taart te maken ;-). Tenzij je het graag terug hebt? ;-).
BeantwoordenVerwijderenMmmmmmmmmmm, lijkt me echt lekker!
BeantwoordenVerwijderenHoi Riet,
BeantwoordenVerwijderenik maakte de taart ook meteen en wat een succes! Bedankt voor het delen van dit recept.
http://joozz.blogspot.com/2011/01/ik-maakte-deze-taart-ook.html
Groetjes, Josette
Dit zal een maandje moeten wachten. Vanaf morgen gaat de snoeploze periode in.
BeantwoordenVerwijdereneuh, mijn witte chocoladetaart is nog gemakkelijker en ook lekker ;-)
BeantwoordenVerwijderenOf dat mocht ik misschien niet zeggen?
Vanaf nu moet dat gedaan zijn met van die lekkere taarten te posten. Goddekke toch.
BeantwoordenVerwijderen