zaterdag 31 december 2011

Inspiratie

Een dag dient om op te slorpen. Met argusoren tuur ik op de trein en op straat naar 'hoe zit dat tasje in elkaar', 'wat heeft die man een leuke laptophoes' of 'tiens waar gaat die naad van dat rokje naartoe aan de onderkant van dat meisje haar derrière.' 

Als ik mezelf ooit terugvind in de groetjesrubriek van de Metro, dan is het vast als 'de staarder'.

Ik wou dat er een Pinterest voor gedachten bestond. Want onthouden wat ik van plan ben met de dingen die ik zie, dat lukt nog wel. Maar daardoor blijft er weinig tot geen ruimte over voor levensnoodzakelijke trivialiteiten. Als 'waar heb ik mijn sleutels gelegd'. Of voor kennis die me verder zou helpen bij een doorsnee quiz. Tja. Ik heb denk ik een stel hersens met een eigen willetje. Ik kan de digitale ordeningssystemen dus alleen toejuichen. 

Al brengen die natuurlijk ook een hoop nieuwe inspiratie met zich mee. Zo ben ik zelf erg blij dat ik de inspiratiebron was voor de garderobe van een heleboel kleine meisjes, die sinds dit jaar een VanKatoen-jurkje in hun kast hebben hangen. Tof om te zien welke stof jullie kiezen, welke winter- of zomerdraai jullie er aan geven. Ik moest lachen met Mlle Belle, in dit geval Mlle Rebelle. Die me schoorvoetend toegaf dat ze het had 'gewaagd' om de knopen dwars te zetten. Ik zag mensen de kontflap aan hun laars lappen nog voor de versie zonder in de shop zat. En het allermooiste: ik zag Vinks versie. Met de zakvoering in effen stof en met kraagje.

Noem het 'wederzijdse inspiratie': ik maakte voor Livs nichtje Rhode een versie die geïnspireerd is op die van Vink. Zonder kraagje, met een reeks 'Barbiesize' knoopjes en met een rug volledig in bedrukte stof. 

rhodes jurk

De slechtste foto van het jaar (bij het opkomen van de zon op de druilerigste dag van het jaar). De mooiste wens voor jullie allemaal: dat 2012 een jaar mag zijn dat overloopt van inspiratie!

17 opmerkingen:

 1. De slechtste foto van het jaar? De kleuren springen hier zowat van mijn scherm. Eniweej, tof exemplaar! En voor u ook een creatief jaar! Het zal er wel eentje worden om nooit te vergeten zekers :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die eerste alinea die ik hier lees dat heb ik ook. Maar daar blijft het bij. Ik denk dat er bij mij ergens een kink in de kabel naar mijn hersens is, want bij rollen die stukken nooit zo mooi vanonder mijn machien uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op de iPhone ziet het er nochtans goed uit. Ook voor jullie een mooi en creatief jaar gewenst, maar voor de gemoedsrust misschien toch niet te veel inspiratie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, mooi! En dat staren, ge zijt daarin echt niet alleen hoor (in de Parijse metro was het trouwens de moeite, de handtassen die ik daar heb bestudeerd, 't is niet te doen;))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze vind ik heel mooi, ik zag dat stofje liggen en wist niet goed wat er mee te doen en zo vind ik het heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe je het ook draait of keert, jouw Van Katoen versie blijft een topper !!! (en vind het dan altijd een beetje sneu dat ik geen meisjes heb) Heel fijn 2012 !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoe je het blijft doen, chapeau hoor! tis echt super! ik ben alvast fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En Rhode zelf is héél content. Vanmorgen stond ze op, kwam met het kleedje af en zei : 'kijk wat een schitterend kleed! ik wil het aan doen! ' Een voltreffer tante Riet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor jullie ook een leuk, gezond en creatief 2012!
  Ik snap dat van dat staren. Ik zit ook constant te speuren naar ideeën. Alleen lijdt de gemoedsrust daar gigantisch onder. Mijn lijst met ik moet nog..... is gigantisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik werk zelf als schrijfster, maar ik vergeet toch goddomme elke keer om pen en papier mee te nemen! Nu kreeg ik vorige week een hintje van een vriendje (haha! Nee hoor; een collega) die mij vertelde over Evernote.

  Je kunt dat op je iPhone, je smartphone, je laptop, enzovoort installeren. 1 'account' heb je dan, en die gaan altijd samen 'syncen'. Dus je staat in de winkel en je denkt OOH EEN GOED IDEE! Dan schrijf je het op in je telefoon, en als je thuiskomt staat die nota meteen ook op je laptop.

  Goed he? Kan je vinden op http://www.evernote.com/ Ben ik zeker echt blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Weeral zo tof! Dat kleedje heeft oneindig veel mogelijkheden.
  En dat ander,... ik denk dat we er allemaal wat 'last' van hebben. Meestal vergeet ik die ideeën omdat ze te lang moeten blijven liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben zo benieuwd! Ik heb net het patroon voor het kleedje gekocht! Ik kan niet wachten tot ik mag beginnen. Het resultaat zal ik tegen die tijd, zal wel effie duren, op mijn blog zetten.
  Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. o ja, nog een andere vraag, n technische blog vraag: Hoe zorg je ervoor dat je reacties onder een bericht altijd te zien zijn (dus niet pas als je er op klikt) Wie weet kun je me wegwijs maken? Alvast bedankt! Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha bedankt voor je reactie! Dus er valt niet aan te veranderen. Ik geloof dat ik de verkeerde maat van het kleedje heb gekocht, van katoen. Zouden jullie de
  Peutermaat willen opsturen? Alvast super bedankt! Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooooooi!
  Ook voor jou een fantastisch 2012 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Schoon seg! Hier ook iemand die constant zit te staren naar mensen hun kleren en spulletjes, hoop dat dat allemaal niet te veel opvalt maar ge doet er idd wel veel inspiratie bij op! Voor jou ook nog een heel fantastisch jaar met perfecte naaisels en ander perfects en ik zal met de kleuterjurk proberen (maar weet toch dat lukt nooit) om gewoon te volgen... :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!