donderdag 29 december 2011

't Zijn de laatsten

Emma en Asa. Dochters van twee vriendinnen die niets met elkaar te maken hebben. Maar ze werden geboren op dezelfde decemberdag, er rolden twee kaartjes in de bus. En ik maak voor hen de laatste kraamcadeautjes van het jaar. De reeks van 2012 zal niet zo lang en indrukwekkend zijn. Niet omdat er minder baby's op de planning staan, want ik ken alweer aardig wat bollende moeders in spe. Maar ik heb het eventjes gehad met dat babygoed. Alle cadeautjes waren dit jaar met liefde gemaakt en gegeven. Maar ik kwam er amper toe om mezelf of mijn kroost van iets zelfgemaakts te voorzien. Dus ik hou het kraammakelijgewijs even voor bekeken. In de winkel verkopen ze ook schoon spul. Zwangere lezers met mijn naam op de adreslijst, u weze hierbij gewaarschuwd. (Al sluit ik, bij plotse goesting of inspiratie, een occasioneel maaksel niet uit.) Voor Emma en Asa dus nog wel iets handgemaakts in het cadeaupapier. Een kimono-wikkeljurkje voor Asa, om mee te starten.

Kimonojurk voor

Toen Asa's broer Tiebe vorig jaar het levenslicht zag, stond er op het lijstje 'mama houdt niet van fletse kleurtjes en papa houdt niet van drukke prints. Ik hoop dat dit aan die voorwaarden voldoet!

Kimono achter

Baby's aankleden, het is niemands hobby. En geprul met touwtjes onder een oksel dat doe je ook niet voor je plezier. Ik stikte dus een randje aan de naadtoeslag en voorzag drukknopen.

Kimonojurk binnen

Zo! Nu Emma nog. En dan ga ik even op borelingenspullenstikverlof. Een woord dat hoogstwaarschijnlijk in Van Dale terug te vinden is met als omschrijving 'helemaal zen'.

38 opmerkingen:

 1. Toch weer heel mooi hoor! Je hebt inderdaad een heleboel spulletjes gemaakt voor de boorlingsjes dit jaar, maar 'k denk niet dat het altijd zult kunnen laten in het nieuwe jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooooooh dit vind ik echt super mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amaai super mooi!
  Jammer voor al de bollende moeders is spe, want die hopen zeker ook op een handgemaakt cadeautje.
  Maar zeer herkenbaar!! Verwen jezelf en je kroost maar eens in 2012 !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alleen al voor diemooie geschenkjes zou je al een bolle buik willen, maar nu we niet onmiddellijk meer op je beroep kunnen doen zullen we dat ook maar van ons lijstje schrappen ;-)
  Maar dit is in ieder geval weer een juweeltje om te hebben, dus Asa gaat kunnen pronken met dit jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooooooooh prachtig! Een stofje met een klein geometrisch figuurtje en een simpel maar oh zo mooi patroontje gaat hier recht naar mijn zelfmaakhart!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh heel mooi. Zo eenvoudig, maar origineel. Er zijn altijd liefhebbers van nog meer patronen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fantastisch jurkje. En ik geef je groot gelijk hoor; hoewel heel leuk om te maken is het toch heel jammer als het eigen kroost en niet te vergeten jijzelf daardoor op rantsoen komen. De voornaamste reden waarom ik ook eigenlijk geen kraamcadeaus meer maak. Dus heel herkenbaar ook ;-) Maar een plaatje van een laatste, dat moet gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh riet, wat ben ik blij dat ik dan nog net de voorlaatste mocht zijn ;-) . Maar geniet maar van die naaitijd-voor-jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is weeral heel mooi geworden. We gaan ze toch wel missen hoor de kraamkado's van jou. Maar geniet van de welverdiende vakantie en ik kijk nu reeds uit naar de maaksels voor uzelf en de kindjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is zo ontzettend mooi gemaakt! Mooie lijnen, en mooie combinatie van het motiefje met het zwarte boordje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. OHH weeral zo schoon zeg!
  Voor ons Roosje ben ik wel geïnteresseerd in het patroontje. Is dat toevallig maat 68 of groter? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi stofje en een erg mooi patroontje, daar zal Asa blij mee zijn, of in elk geval haar mama en papa :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. niet dat ik deze nieuwe baby geen Riet-maaksel gun, maar je hebt groot gelijk. ik verstond al niet waar je de tijd bleef halen. geniet van de zen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Amai Riet, gij zijt nogal productief de laatste tijd! En weeral zo schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een prachtig stofje!!! en model natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Maar jongens toch - wat een bjoetie! Echt wauw Riet - hoe doe je het toch telkens weer. Moest je door het wegvallen van de kraamkadootjes misschien tijd vinden om het patroontje te delen ... ;-) (Ne mens kan maar es proberen hé :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. zo een keischoon jurkje! echt super! amaai! ik zou daar echt content mee zijn ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jong Riet, je schrijft alsof het zo simpel is, patroontje gepikt uit Liv haar kast,... En het resultaat is adembenemend mooi!! Echt! Dit is winkelwaar!!!
  En wat die babymaaksels betreft, ik begrijp dat,.. Al lijkt er bij ons even een adempauze te zijn, nog eentje (voorlopig) voor 2012, dus ca va.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. vreemd ik had een maand geleden een bestelling voor een asa, denk niet dat die met hopen geboren worden

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat een geweldig stofje (en het model ook hoor!). Mag ik vragen waar je dat stofje vond?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @mama saartje: kreatrent, dus het vlijtig bijtje heeft normaal de andere helft van de rol. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Miljaar zo'n mooi kleedj! geniet van het zen moment :) en mocht je nu echt echt eeecht het patroon kwijt willen dan mag je het altijd delen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo Riet, staat dit kimonokleedje in het boek zo gekipt?
  HEt is prachtig, k zou t graag maken voor de komende baby's in onze vriendenkring.
  Of zou je het patroon hebben in pdf dat ik kan kopen ofzo van je?
  Groetjes
  Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twee maal helaas, Sarah, ik heb het zelf getekend dus geen pdf, en het staat ook niet in zo geknipt. Ik denk zelfs niet dat ik het papieren patroon nog heb, ik maak de meeste dingen maar 1 keer en teken dan zo wat op het gevoel.

   Verwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!