dinsdag 21 februari 2012

Zin in een workshop op Van Katoen?

Voor wie hier voor het allereerst komt, een groentje is in het Vlaamse naaibloglandschap en nog nooit heeft gehoord van Van Katoen, herhaal ik het nog eens met plezier. Wie het al weet, mag de volgende alinea overslaan. Maar loop nog niet weg, want ik heb ècht nieuws deze keer!

(Schraapt de keel nog een keer en ratelt:) "Van Katoen is een handwerkevent op 14 april in het MIAT in Gent. 12u lang rollen de mooiste creaties vanonder de naaimachines. We verkopen een exclusieve handgemaakte collectie accessoires en (kinder)kledij. De hele dag is gevuld met animatie en wie wil kan zelf aan de slag in een van onze workshops. Van Katoen is een kijk-, koop- en doedag voor heel je gezin. De volledige opbrengst van het project gaat naar Annick For Kenya, een naaischool in het Zuiden, opgericht ter nagedachtenis van Annick Van Uytsel."

Dat was dus wat u misschien al wist. Maar vanaf vandaag lichten we meer dan een tipje van de sluier op onze website. Vanaf 19u (dat is dus zo min of meer exact nu) staat het hele programma online. Een lookbook met onze collectie, animatie, signeersessies, chillhoeken, snuffel rond en ontdek het! Ik timmerde zelf mee aan de workshops, en doe het geheel hier graag voor u uit de doeken. Bijna zonder woorden kan ik u doen watertanden bij het workshopaanbod. Kom naar Van Katoen en maak eens...

... de mooiste jongensbroek uit blogland, (maar dan uit nieuw stof en niet uit een vest), onder deskundige begeleiding van de dame achter Spiegelstiksels...... een jurk die de zomer uitademt, met als 'juf' de mama van Emma en Mona...


... of een rokje voor jezelf of een gelukkige spruit, uit 'Allemaal rokjes', met aan het schoolbord (of achter de naaimachine) Mme ZsaZsa herself.


Of je al moet kunnen naaien om deel te nemen? Voor sommige workshops wel, voor andere helemaal niet! Ook wie echt nog nooit achter een naaimachine heeft gezeten, kan na een workshop naar huis met een omkeerbare zak, Missy N. en Mlle Belle leggen stap voor stap uit hoe dat kan.


Er is ook geen excuus meer voor beginners met knipvrees. Al wie wel eens dacht: "zo'n mooi stof, daar durf ik niet in knippen!", kan terecht bij Tante Hilde voor een sessie poppenkleedjes maken. Je gebruikt maar een heel klein lapje stof, maar de techniek die Tante Hilde je aanleert, kan je later ook toepassen op een echte jurk of gilet!


Op onze website worden alle workshops in detail omschreven. Ook het niveau staat er bij vermeld, zodat je goed kan inschatten waar je best voor kiest. Let op deze symbooltjes:


Hoe meer naaimachientjes rood gekleurd zijn, hoe moeilijker de workshop! Voor waaghalzen hebben we bijvoorbeeld een sessie 'hoe teken ik het ideale patroon van een damensbroek op maat.' Da's dus voor ervaren handwerkers 'eens wat anders dan een A-lijnrokje'!

En het zijn niet enkel ratelende naaimachines in onze workshopruimtes. De dames achter Twee Meisjes, TonBouton en Elisanna leren je stempels maken. Of wat dacht je van een lesje blogfotografie? Als je zelf een digitale spiegelreflex hebt, leert Elza D. je een aantal tips om eindelijk van die automatische functie af te geraken en je handgemaaksels mooi in beeld te krijgen. Die laatste is mijn persoonlijke favoriet. (Maar ik, ik mag niet meedoen...)

Dit is echt nog maar een kruimeltje uit het aanbod. In het totaal gaan er meer dan 20 workshops door op Van Katoen. We hebben ook heel wat plaatsen voor kinderen, of voor een (groot)ouder samen met een kind. Nieuwsgierig? Kijk eens bij Oon

En dan het beste nieuws: de wedren naar een plaatsje is nù geopend. Neus door ons schema, kies het uur dat je past of de workshop die je het meest boeit, lees alle details op de aparte workshoppagina's en schrijf je in!

Benieuwd naar de andere bladzijden in onze grote Van Katoen Agenda? Mijn teamcollega's schijnen elk hun lichtje op een ander luik van het programma!

7 opmerkingen:

 1. Wat klinkt dit allemaal gaaf!!
  Wat jammer dat ik zo ver weg woon!! (noord-holland).
  Als jullie internationaal gaan, doe dan zeker Nederland aan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gent is anders tof genoeg om er een weekendje van te maken :-)!

   Verwijderen
 2. Uw favoriet zeg.... *bloos*
  Als het meevalt zal ik het nog eens herhalen. Ooit. Ergens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook een Noord-Hollandse die zeer onder de indruk is, maar geen blog heeft.. Wellicht is er nog een plekje te maken voor gezelschap-zoekenden op vankatoen.be? Ik krijg steeds meer zin om ook te komen!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!