woensdag 30 mei 2012

Metallimats

Een zwoele zomeravond, wind van de goede kant en in de verte flarden van de klank van een paar dorpen verder. 't Zou niet de eerste keer geweest zijn. Maandagavond zat de wind anders, dus hoorde ik niets. Maar op de radio kon ik de hele passage van deze kerels in dat boerendorpje volgen.

Niet dat ik zelf zo'n grote fan ben. Maar ik ken wel een grote fan. Voor zijn zoon nummer 1 maakte ik een paar jaar geleden toepasselijk beddengoed. En nu nummertje 2 op de wereld is geland, vroeg de mama me om een gelijkaardig exemplaar.

U weet al dat ik niet graag twee keer hetzelfde fabriceer. Geen probleem hier: ik maakte er dan ook 'iets anders' van. Kasper kreeg twee jaar geleden een stoer antraciet deken. Maar Mats zal altijd 'de kleine broer van' zijn, dus kreeg een iets lieflijker exemplaar. Rood met vrolijk blauw. Zo tijdens een pinksterweekend zijn er niet veel stoffenwinkels open, maar ik werd gered door een duik in andermans stoffenkast.

MetalliMats 3

Omdat het niet altijd paspeldekentjes moeten zijn, ging ik voor fleece-met-een-boordje. Dat zette ik er aan met een festonsteek. Naar het schijnt heeft Bernina die steek geschrapt van de nieuwste versie van mijn machine en aan de gedupeerden: mijn oprechte deelneming. Want de festonsteek is een lollig iets. Ik gebruikte hem voor het stikken van ettelijke verjaardagsrondjes, (eigenlijk niet zo) vrolijk in beeld gebracht door Oon. En dus ook voor dit dekentje.

MetalliMats 4

Ook applicaties moeten niet altijd met de zigzag: Mats letters werden ook festongewijs bevestigd.

MetalliMats 2

En dan een kleine waarschuwing voor wie wel eens creatief is met letters. De ouders van deze minirocker kozen gelukkig een naam waarvoor ik al 3 Metallicaletters uit de groepsnaam zelf kon pikken. Ik wilde het mezelf gemakkelijk maken en downloadde een Metallicalettertype, dat ik vond op een of andere dubieuze site. Iets té dubieus, bleek. Want ik negeerde vrolijk mijn computer die zich terecht afvroeg: "Ben je zeker dat dit veilig is?" En even later had ik een klein probleempje...

probleempje


Die snoodaard overschreef zo maar even mijn Arial! Een die-hard fan vindt dat misschien inspirerend, ik vond het er een klein beetje over. (Al leidde 'probleempje' me in hit twee al naar een van de aardigste computerwonders die ik ken.)

U weze dus gewaarschuwd: Metallica, goed voor festivals en dekentjes, maar zorg dat ze van uw computer blijven!

15 opmerkingen:

 1. Lol voor het probleempje! En een goede les ook voor mij, want ik klik ook altijd op "Ja" als de computer vraagt of ik zeker ben dat het veilig is.
  Maar Mats kan content zijn, met zo'n schoon dekentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, kijk maar uit... straks wil mijn man ook zo'n dekentje ;-)
  Groet!! Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof dekentje ! Je hebt dat lieflijk opgelost binnen zo'n thema, tof !

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben een broekschijter en ik klik dan altijd vlug weg als ze mijn computer mij zoiets vraagt! Schoon dekentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar zo leuk dat dekentje!
  Metallica is letterlijk everywhere bij jou ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof! Wist nie da je tegen Werchter woont! Was jaren mijn 4-daagde thuis! Tot mijn meid Werd geboren :) nu gaan we nog een dagje! Dees jaar de zaterdag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schoon dekentje, en er zijn lelijker probleempjes. Iets met bloot en zo. Dit krijgt ge me dunkt nog iets of wat uitgelegd? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super fel bedankt voor het mooie dekentje :-) Zo gaan de jongens later niet kunnen vechten en hebben ze ieder hun eigen dekentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haaaa, zo leuk gedaan! De Kasper-versie ook :-)

  Ik was daar trouwens maandag ook, in dat boerendorpje. Veel bolle bierbuiken en té ontblote benen en zo, van 40-plussers die zich nog eens jong voelden en zich helemaal lieten gaan - helemaal passend bij het boerendorpgehalte van de locatie waarschijnlijk. Maar goed, gelukkig was Metallica er ook, het oogleed werd meteen wat verzacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met veel plezier in mijn kast gedoken voor zo een schoon dekentje.
  Niet te veel gevloekt op die boord? Dat lijkt mij het moeilijkste stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super gedaan zeg!!
  Kleuren combi vind ik ook top!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. daar was ik ook :) Zalig, het eerste festival van het jaar. Overigens mooi dekentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig verhaal!

  Mooi dekentje

  en een prachtig jurkje in je blog van vandaag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Riet, je schrijft echt geweldig! (maar dat wist je zeker al?) Buiten dat feit vind ik dat metallica geschrift op je scherm hilarisch, blij dat alles terug in orde is gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!