zondag 19 augustus 2012

Ergo Poppencarrier

Een baby in je buik is vaak een garantie voor een golf aan goede raad. Zo'n kind, dat vergt wel wat gerief en daar hebben alle ervaringsdeskundigen een eigen idee over. Niets mis mee uiteraard: onze babylijst bestond ook uit een samenvatting van gekregen adviezen. En ik heb hier een gebruiksklaar document met de items die op onze lijst stonden, aangevuld met onze gebruikerswaardering. Een hoopje do's en don't's, dat we regelmatig doorspelen aan vrienden met een eerste buikbewoner.

Mijn schoonzus raadde me zo een Ergo Baby Carrier aan. Ik was (vooral bij Zanne, refluxslachtoffer) een doorwinterde 'draagmoeder' maar had het niet zo begrepen op extreem getover en geknoop met lange doeken. Geef mij maar een draagzak: dezelfde voordelen maar minder gedoe. Er zijn best mooiere zakken op de markt dan die Ergo Baby Carrier, maar ik zou geen andere willen. We gebruiken hem nog steeds, ook voor Liv, nu bijna een meter groot en 16 kg zwaar. En dat terwijl mijn rug en heupen niet van de stevigste makelij zijn. Ik hoef niet eens te schrijven 'de draagzak is tot op de draad versleten', want hij kan nog perfect een paar kindjes mee.

Flo, de jongste dochter van die schoonzus, geeft vandaag haar tweede verjaardagsfeestje en is een toegewijde poppenmoeder. Geen idee of een poppenkind ook reflux kan hebben, maar Flo verblijft zelf nog regelmatig in de babycarrier en herkenbaar imitatiespel is altijd het leukst. Dus maakte ik haar een Ergo Poppencarrier!

achterkant

Het ziet er vrij omslachtig uit, maar eigenlijk was hij snel klaar. De kleuren van het materiaal zijn lichtelijk kakefonisch, want zoals gewoonlijk kwam ik pas op het idee de avond voor het feestje. Maar het kind zal alvast niet kunnen klagen dat de draagzak niet genoeg op haar heupjes steunt.

voorkant

Het is wel mogelijk dat ze, net als ik in Zannes babytijd, regelmatig de vraag krijgt: "Stikt dat baby'tje niet, zo met haar neus tegen je aan?" Zeg maar neen, lieve Flo, of in elk geval: mijn dochters zijn, na uren draagzakdutten, nog steeds alive and (soms zelfs iets te) kicking.

versmacht

Het model op de foto's vond de rolverdeling niet helemaal correct. Ik poseren, nichtje Flo het cadeautje? Neeneen. Dus ik doe het nog eens over. Misschien vindt u dit allemaal veel gedoe voor een poppendraagzak, maar voor het geval dat: wie zin heeft in een stap-voor-stap-post met patroontje, 't is het moment om dat beleefd te vragen. Samen met een paar van Oon's poppenluiers is het een plezant cadeau voor een poppenmoeder!

Edit: ik lees in de commentaren de beleefde vraag, dus die werd intussen beleefd beantwoord: hier kan je de tutorial en het patroon vinden! Maar ik lees ook interesse in mijn do's and don't's-lijstje: daar kan ik voor zorgen maar ik ga het niet integraal online zwieren. Mail even naar rietblogt (at) gmail.com!

32 opmerkingen:

 1. oh, wat leuk, zo'n stap, voor stap post wil ik wel hoor. mijn zoontje zal volgend schooljaar nog wel naar poppenmoedertjes hun feestje moeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijstje met die do's en don't's lijkt mij ook wel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil ook wel wat uitleg, lijkt me leuk om een uitzet samen te stellen voor een poppenmoedertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja..die luierstjes van Oon heb ik onlangs gemaakt(kijk maar op mijn blog..staat toevallig oproepje)..zo'n stap voor stap uitleg van de babypop drager wil ik wel dolgraag! Ga ik hier zeker een(twee!) poppenmem blij mee maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, altijd leuk zo'n kadootje voor een poppenmoedertje. De luierkes heb ik ook al gemaakt, maar die zullen pas succes hebben bij grote zus als er een echt babietje in huis komt. By the way, zo'n do en don'ts lijst is wel heel interessant. Het meeste leer je uit adviezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die uitleg wil ik ook wel ! (en ik ben ook een heel enthousiaste ergo baby carrier gebruiker, nu ook met dochter van intussen 16 kg en bijna 4 jaar.)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi zeg!!! Goh, daar zou mijn dochter ook wel zot van zijn!
  Wij hebben een draagdoek tricot-slen maar mijn man was de enige die hem kon gebruiken omdat ik ook na de bevalling nog last had van bekkeninstabiliteit.
  Ik heb zelf ook zo'n lijstje met benodigdheden en tips voor nieuwe ouders dat ik al meermaals heb rondgestuurd in de familie. Want ik herinner mij dat ik indertijd zelf niet eens wist wat een tetradoek was :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Supertof gedaan ! Enne, zo herkenbaar, de avond ervoor nog alles in elkaar moeten knutselen !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeugdsentiment! Ik kreeg twintig jaar geleden ook zo'n zelfgemaakte draagzak - alleen met minder hippe naam - waarin ik mijn collectie poppenbaby's meedroeg. Jouw verjaardagscadeau wordt gegarandeerd een schot in de roos!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Knap! Zo'n stap voor stap handleiding zie ik wel zitten. Ik loop voorlopig zelf nog rond met de draagzak met (misschien) een poppenmoeder in spé. En dan komt zo'n handleiding wel van pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Daar worden kleine poppenmoeders heel gelukkig van denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. de onze gaat al bijna 7,5 jaar mee, en is nog niet versleten! goed gerief, zo een ergo baby carrier! En ons kaat, 5 jaar, zit daar ook nog in!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gij vindt toch wel de leukste dingen uit! Heel leuk gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Schitterend. Daar dzal dat meisje veel plezier aan beleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ge gaat het al doen lees ik, die handleiding, dus niet nog eens de vraag maar gewoon direct al bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. de poppenpampers staan al op het to-do-lijstje, de draagzak van nu dus ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gisteren herkende ik je dochter's leuke speelpakje nog in de ikea en kletsten we kort. Ik denk dat mn oudste dochter supertrots zou zijn, samen op de tram naar school met allebei een kleintje op de rug!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zalig, dat zou hier ook in goede aarde vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk, zo'n poppendrager. Mijn dochtertje liep ook uren rond met haar pop in een draagzak. Tja, wat ze zien doen ze na he? Ik vind de kleuren trouwens vooral erg vrolijk en leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. super! Dit wou ik ook maken voor mijn klaspop! zodat die gemakkelijk te dragen is voor de kinderen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel veel interesse in het gebruiksklare document ivm kinderspullen met een buikbaby die ten laatste over 3,5 week tevoorschijn moet komen!! Als je hem wil delen mag je altijd sturen naar sanneke68@hotmail.com
  Dankjewel!
  Santé

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat tof! Heel erg leuk stofje ook. Daar is de poppenmoeder vast heel blij mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. zalig! Bente wil vaak "Bentemelk" geven aan babyJoppe... Misschien kan ik hem ook eens op haar rug zwieren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel sjiek! En ontdek ik daar een volgend project? "hij kan nog perfect een paar kindjes mee." ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. leve de draagkindjes!

  (en ik zal dan binnen -tja, vanaf wanneer speelt een kind ook al weer met een pop- eeuhm, een tijdje dus ook zoiets maken. of ik leer ze gewoon direct een rugknoop met de draagdoek, kan ook. en vindt ze dan vast heel normaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Graag had ik ook zo'n uitleg gekregen voor de poppen draagdoek, m'n dochter zou er weg van zijn.
  Alvast bedankt

  Cindy
  cindygodts@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een gave draagdoek, die had ik vroeger ook wel gehad willen hebben! Ik heb het gebruikt voor een bericht, natuurlijk met bronvermelding: http://www.leukmetkids.nl/een-draagzak-voor-poppen/

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een leuke draagzak. Als ik denk aan het snoetje van mijn dochter wanneer ze deze zou krijgen, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Daarom ook mijn vraag; zou je mij de stap voor stap beschrijving willen mailen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Intussen staat die op de blog, Smiekske, het bericht na dit bericht!

   Verwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!