zondag 30 september 2012

Tante Riet, nogmaals!

Er werd deze week een boek geboren. Ik kan me vergissen, maar ik denk dat ik dat niet snel zal vergeten. Maar dat was niet de enige mijlpaal van deze septembermaand! Even dierbaar en memorabel is het hernieuwde voorvoegsel 'Tante' aan mijn naam: mijn zus kreeg een prachtzoontje, zijn naam is Ben.

Ben

In de familie ben ik van veel nieuw leven vaste verzorger van de huisstijl. Een rol waar ik me prima in voel en die ik nog steeds een hele eer vind. Voor kleine Ben werd het 'Allemaal appels, voor een zoon met pit'. 

geboortekaartje

doopsuiker

Het plezante van die voorkennis wat kaartje en suiker betreft, is dat je een cadeautje op maat kunt voorzien. Toen Missy N. haar kruippakje 'Sam' met de wereld deelde wist ik meteen: dat is wat de nieuwe zussenzoon zal krijgen. Ik durfde zelf wel eens boetseren met een van mijn baby's om haar in een mooi maar toch-zo-onpraktisch kledingstuk te wringen. Voor mijn eerder praktisch ingestelde zus is de leuze: een boreling mag je zo min mogelijk plooien: pakjes moeten open kunnen in alle richtingen. Een Sam in een plezant stofke dus: mooi én handig. Goed gezien van Missy N.

Sammeke1

Het is een zalig patroontje. Het enige wat ik veranderde is de sluiting aan de beentjes. Het patroon voorziet 'open tot onderaan', maar door een fout geplaatste drukknop had ik niet meer genoeg zoom. Dus ik sloot de beentjes met boordstof. Ook omdat ik dat soort pakjes ten tijde van Liv-en-Zanne-minimens best praktisch vond: je vangt eerst zo'n spartelende voet in dat randje boordstof, en daarna vind je makkelijk welke drukknopen bij elkaar passen. En verklein je de kans op 'opnieuw beginnen, wegens fout geknoopt'.

blindedrukknop

Voor de drukknopen wilde ik rode Kam Snaps gebruiken, want na mijn fiasco van vorige keer leerde zij me dat het met maat 16 wel eens fout gaat, maar dat maat 20 prima werkt. En gelijk heeft ze. Maar toen die nieuwe snaps arriveerde vond ik die veel te groot voor een hele rij knoppen op een babypakje maatje 50. Ik had wel mini-drukknopjes van Prym, maar dat metaal vloekte dan weer een beetje bij de appels. Dus ging ik voor 'blinde drukknoppen': ik bevestigde ze in het voorpand enkel door het beleg, met een laagje flockfolie ter versteviging.

Voor grote broer Stan tikte ik een trui op de kop met een grote appel. Vier jaar tussen twee broers, dat geeft heel veel ruimte voor dikke knuffels:

Stan en Ben


Mijn zus liet me weten: de nieuwe kleine oogappel vindt het allemaal prima!
appeltje Ben
boordstof: Pauli


33 opmerkingen:

Ladybug & Co zei

Gefeliciteerd!! En wat een mooi bijpassend pakje!

Karla zei

Proficiat met je titel als Tante! Mooi en passend pakje!

Marina zei

Gefeiciteerd met Ben,
en ook met je geweldige creaties, er zit 'pit' in!

Marijke zei

proficiat!

Sahara Kids zei

Proficiat, Tante

Aline zei

Van harte gefeliciteerd. Wat een prachtige appeltjes allemaal en wat een lekker manneke!

JillB zei

Heel mooi Riet, ook het boeleke! Proficiat tante. Wat een maand voor jou en je familie he...

Storm zei

Proficiat tante! Zeer mooi en pittig pakje.

boomie zei

Proficiat! Prachtig gedaan, dat kaartje, die suiker en dat pakje!

Fam Ameel zei

Proficiat aan beide...zus en tante.
Heel tof pakje!

Fynn zei

Dikke proficiat, een maand om nooit meer te vergeten... en wat een knappe creaties (zo ook snoezige Ben). Je hebt duidelijk ideeën in overvloed en knap dat je ze dan ook nog kunt uitvoeren!

emmel-prutsemieke zei

prachtig! en wat een appeltje van een kind! Hij mag blij zijn met zo'n toffe tante

Miss Creatuurtje zei

Proficiat! Zeer leuke huisstijl! :-)

JoChapeau zei

Zalig ! Dikke proficiat !

vervlogen dagen zei

Wat een prachtig kaartje en verpakking. Heel mooi. De appelpaperclip zal je wel niet zelf ontworpen hebben, maar maakt het wel helemaal af.

Eveline zei

Prachtig! En wat heeft de kleine Ben een lekker bekkie! Mooie volle mond, mooi neusje... och wat vind ik baby's toch prachtig!

Nele84 zei

Moh, geniaal kaartje! Hoe kom je er toch elke keer weer op!
(en een binnenpretje bij de laatste foto :-))

Elke zei

o, dikke proficiat!!

De Zuster Van zei

Dat doopsuiker is perfect. Simpel maar toch heel origineel. Gefeliciteerd tante Riet!

Mamasha zei

Hemdjestijd!!!! :-)
Proficiat tante Riet en wat is die 'zoon met pit' weer een geweldige vondst.

Mamakeuze MadeforHafsa zei

Van harte gefeliciteerd! Heel creatief wat je hebt gemaakt. En dat pakje staat hem enig!

misslizz zei

waw allemaal prachtig! zo'n schoon boeleke, echt zo'n schoon 'totje'! het geboortekaartje, -suiker, "met pit", etc.: WAW!! zo origineel en toch sober mooi. en tja, het pakje is natuurlijk ook kloef erop he! schitterend gedaan.

lottebees zei

Ooh!! Ik wil zo plek voor mijn naaimachine nu!
Ik hou van dit soort pakjes! Dochterlief vind ze nu ook al fijner dan broeken en shirts, want als ze ergens een hekel aan heeft is het wel dingen die over haar hoofd moeten.
Ik ga deze zeker eens proberen te maken...

la merlette blanche zei

"een zoon met pit", geweldig! Mooi pakje ook, uiteraard.

Polkadotjes zei

Allemaal om ter mooist!

de Oontand zei

Helemaal oooooooooh!

CreativEls zei

Hartelijk gefeliciteerd, tante Riet. Prachtige geboorteaankondigingen en doosjes zijn dat geworden. Het prachtige babypakje in dezelfde stijl mocht niet ontbreken.De prachtige baby straalt er helemaal in.

Toevallig loopt net nu mijn eerste Give-away. Drie winnaars mogen een stempel kiezen,er vallen daarbuiten nog drie andere items te winnen. Er zit een appelstempel bij, met pit, mocht je zin hebben, je kan nog meedoen tot en met 29/10/2012

Lieve groetjes,

CreativEls
http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

Petits Pirates zei

't Is een schitterende neef en zijn huisstijl is TOP! Maarre... wensen voor een zoon met pit is de Goden verzoeken!?

les quatre mères zei

Proficiat met de nieuwe titel. Prachtig kaartje en geboortesuiker. Waar haalde je die appelvormige paperclips?

Riet zei

We hebben er lang naar gezocht, ze zijn o.a. te koop op Etsy (http://www.etsy.com/listing/103608521/10-pcs-apple-dollor-hand-car-head-shaped?ref=sr_gallery_10&ga_search_query=apple+paperclip&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=ZZ&ga_min=0&ga_max=0&ga_search_type=all&ga_facet=apple+paperclip) maar deze heeft mijn zus in Engeland besteld omdat de levertijd korter was. Ik weet niet precies waar.

miekemoeche zei

dag tante Riet!!! Proficiat! Knap bedacht, dat kaartje en de geboortesuikerdoosjes! Wat een talent!!! En dan heb ik het nog niet gehad over het mooie appelpakje!!!
Ze zullen in de familie maar wat blij zijn met zo'n tante Riet!

villa speelmama zei

Oooh, zo schattig!!! En zo origineel dat appel met pit-thema!

Nienke zei

WAUW ! PROFICIAT !