dinsdag 25 december 2012

Flockfox

Zanne kreeg de opdracht om Neefje Ben van kerstpapier-met-vulling te voorzien. En omdat ik het kind wat te jong vind om met een hamer op haar spaarvarken te slaan, kweet ik me van die taak. 'Rompers met lange mouwen, maat 62/68' stond er in het vakje Ben op de digitale verlanglijst. (Jazeker, online gedeelde toestanden enzo, pater en mater familias incluis. De familie Leven met Liv is mee met haar tijd.)

Gewoon een effen romper, daarvoor moet je niet bij Tante Riet zijn. Pas op, ik deed een poging om het daar echt bij te laten, onder het voorwendsel van tijdsgebrek enzo. Maar het frutselen en prullen bleek sterker dan mezelf: op een verloren zondag belandde er toch een soort van vos op de voorkant. 

foxflock

Dat kwam zo: ik kocht een hele grote pot strijkparels. Want ik zag dit en ik ben wel fan van die manier van wetenschappelijk experimenteren. Maar toen zat ik ineens om 7u 's ochtends aan tafel met de oudste, allebei in opperste strijkparelconcentratie. Waar men daar het geduld niet voor heeft, leverde hier geconcentreerde stilte op en twee tongen uit de mond. 

En zo eindigde Liv dat uurtje met een hartje in de meest wansmakelijke kleurcombinatie ooit (wie stopt er nu zoveel zwart en paars in die potten). En ik met een vos.

strijkparelvos

En die namiddag stond die vos op een romper. Een restje flockfolie, fluogeel in plaats van wit want dat had ik niet. Een perforator. Relatief veel tijd voor zo'n kleine tekening. Meer niet.

Vos

Deze vos verzon ik zelf terwijl ik hem maakte (en eigenlijk plannen had voor een kat). Maar u hoeft niet telkens eerst te strijkparelen voor een rondje pixelflocken. Google op 'strijkparel sjablonen' of 'strijkkralen sjablonen' of zelfs 'kruisjesstreek patronen', schaf uzelf een goede perforator aan en u zal zich niet vervelen deze vakantie.

Vrolijk kerstfeest!

23 opmerkingen:

 1. Dat Liv al zo een geduld heeft om te strijkparelen, vind ik onwaarschijnlijk. Duidelijk een dochter van haar moeder (of vader, maar over Wim's geduld in deze zaken weet ik niet genoeg...)
  Heel tof, die vos! instant vrolijkheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier werd er er ook al duchtig gestrijkparelt deze week, en gestofzuigd, want die dingen rollen overal.
  Mooi rompertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super gevonden, zo origineel! Fijne kerst nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel leuk. Dat noemen ze in deze tijd van het jaar....engelengeduld hebben! Prettige feesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik deed dat ooit, voor haar zesde verjaardagst-shirt, en herinner me toch ook beestig veel gepruts. Maar het was het waard. En hier duidelijk ook. Neefje Ben zal mooi gevost door maatje 62-68 gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zag even één persoon met "twee tongen uit de mond" voor mij. Vreemd. Heel even had ik 'gevreesd' dat je zo veel cirkeltjes had uitgeknipt. Een perforator dus, geniaal! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O dit brengt mij op ideeën! Zo knap! Maar eu, strijk je die bolletjes dan 1 voor 1 op de stof?? Toch een heel gepuzzel om dat in 1 keer te doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen hoor, allemaal er op leggen, dan bakpapier er overheen en dan strijken. Enkel het er af prullen van de beschermfolie was wel wat gepruts

   Verwijderen
  2. Een pincet helpt hierbij enorm!

   Verwijderen
 8. Heel leuk gevonden,nu weet ik eindelijk wat ik met al mijn restjes flockfolie moet aanvangen!
  Tip : ik steek de punt van een speld tussen de folie en de beschermlaag, dan trek ik de speld over de folie en komt de plakkerige beschermlaag zo los....veeeeel minder prutswerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beter dan wit, dat fluogeel. Echt tof gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk gedaan! Helaas niet zoveel geduld hier.. en bij mij zullen die bolletjes gegarandeerd verschuiven vooraleer ze erop geplakt staan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig idee voor al die restje!!! Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. strijkparelen is hier nog geen hoofdactiviteit, maar confettiflocken lijkt mij een fijne bezigheid in de vakantie, dankjewel voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. serieus werkje, met een geweldig resultaat. Confettiflocken - wordt vast de neuwe flockrage...!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, jullie doen ook van naampjetrek? Neefje Ben is alvast goed verwend ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jij bezit vast een goeie dosis engelengeduld :-)
  Mooooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat ik hiervan heeeeel grote fan ben, zal je niet verbazen. Maar ik heb, vrees ik, zonen alla Madame en zelf ook niet het geduld om te pixelflocken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Helemaal leuk! En je kan ook andere ponsjes gebruiken, hartjes bijvoorbeeld ;-)

  En een goede tip: als je perforator bot wordt (of zo'n ponsje) gewoon een paar keer in aluminiumfolie stansen, dan wordt ie weer scherp!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!