zondag 17 februari 2013

Laatbloeier

Zo'n jaar geleden tekende ik met mijn digitale pen over haar hersenspinsels om voor Van Katoen een printpaar Jacobpatroon te bekomen. Intussen wemelt het web van de mooie exemplaren. En mijn kasten bleven Jacobloos. Drempelvrees? Wie zal het zeggen. Aan bewondering voor de snit en de voorbeelden geen gebrek, anders.

Maar toen kwam het moment dat dochter 2 definitief een recipiënt verkoos boven een luier om zich te ontdoen van de overschotten der tot haar genomen voedingsstoffen. Zannes kast ligt vol broeken met gulp. Want onze kledingsponsor heeft smalle dochters, die zelfs broeken met knoop zo over hun derrière trekken. Wat niet kan gezegd worden van mijn dames, in het bezit van een stevige bilpartij.

Nood aan een broek met een elastiek, dus.

debroekdieblijftstaan

Zij gaf een schop onder mijn ***. Dat dat op een wip in elkaar zit. Zeker als je voor een versie zonder gulp of valse gulp gaat. Dat het enkel veel wisselen is tussen garen en siergaren, als je opvallende stiksels wilt. En dus vatte ik een plan op: zoek een Jacobbuddy met liefde voor dezelfde stof, spreek af met je respectievelijke naaimachines en rijg elke machine in met 1 kleur garen. Zij werd mijn partner in crime, haar zoon werd babysitter/voorlezer/poppenkastsspeler van de dag en hield mijn kroost blij en zoet. Zaterdag werd een heerlijke stikmachinedag.

De stof komt van bij Pauli en is ♥ Jacobmateriaal. Zo stevig dat de broek van zichzelf blijft rechtstaan. De kleur is er eentje waar pointillisten bij zouden glimlachen: de draden zijn zwart, wit, rood en lime maar op zoek naar de juiste contrastkleur bleken oranje en blauw erg mooi te staan. Ik vond de stof een tikje jongensachtig, dus ik voegde een meisjesachtig randje toe aan de tailleband en aan de zakken. (Eveneens met dank aan haar stoffenkast.)

bovenrand afwerking

De zakken met plooi zette ik op de zijkant, de klep liet ik weg en ik maakte ze onderaan recht. (Mijn excuses. Ik kan het nog steeds niet, 'doen wat er staat'...)

zijzak

Het zal niet de laatste Jacob zijn die Zanne koppig 'zellef' over haar achterwerk trekt.

Achterkant

De broek valt grappig 'deftig' aan Zannes schoenen, ze trekt ze vlot aan en uit en ze bracht vandaag een moderne dans ten berde die bewees dat Jacob stevigheid combineert met bewegingsvrijheid. Nu is het wachten op de tegenhanger in dezelfde stof, want de babysitter/voorlezer/poppenkastspeler krijgt iets in ruil voor het dochtertainment!

model

35 opmerkingen:

ruimtevisser zei

Mooi! Ik vroeg mij al af of ge het kind had weggefotoshopt in die eerste foto.

Oon zei

Oh, kijk, wat een cutie met haar broek.
Dat detail aan de tailleband, dat ga ik nu eens onthouden, zie.

cozette* zei

die zijzakjes! die doen het.

Juffra Toertjes zei

Wat een mooie versie!

la fille gentille zei

Mooi gedaan! Ik vond zo'n Jacob altijd te jongensachtig voor mijn meisjes maar Zanne staat er zo mooi mee dat ik het misschien toch eens probeer.

Needle work zei

Oh, wat een heerlijk exemplaar. En die Zanne, volgens mij moet dit ongeveer de schattigste leeftijd zijn.

Nele zei

Tof tof!

mina dotter zei

Hij staat haar geweldig. Altijd leuk om te zien hoe jij je persoonlijke twist geeft.
En ik verschiet mij een bult met die Zanne, zo groot dat die opeens is!

Vera Reyniers zei

Goed idee ! En wat een mooi fotomodel is Zanne

mamakers zei

Wauw, een prachtexemplaar!

Juffrouw Sanseveria zei

Ik was krek hetzelfde aan het denken! Maar toen zag ik de foto met krullend haar en dacht ik enkel nog: 'ik wil dat ook!'

MultiVroon zei

Wat een leuke versie!!

Mamasha zei

Oh ik ben blij dat jij mij eens hebt 'bewerkt'. Een hele toffe vrolijke meisjesversie!

KellyJade zei

super mooie broek!!! de stof... liefde!

eloleo zei

Oooh, die laatste foto <3

Storm zei

Dat is een wreed tof broekske!

eva maria zei

Schoontje! Ik geloof dat ik die stof met hetzelfde doel al ns heb vastgehad bij Pauli :-) Maar daar is het dan ook bij gebleven, hier nog steeds geen Jacob voor Jakob ...

Karla zei

Wat een prachtige versie! Het model is inderdaad nog steeds populair, komende woensdag houden we bij de tetterende tiretten de workshop Jacobbroek. Ik kijk ernaar uit, het zal mijn eerste worden.

Lies: zei

Hij "staat" geweldig - zo op zijn eigen, maar vooral op "haar". Schoon gecombineerd die stofkes!

tantehilde zei

haha, zo flink alleen rechtop staan, die broek! Tof!

Elke zei

Schitterend, ben jaloers! Hier ook zo een stevige derrière bij de dochter, die knopen en aanverwanten vervloekt, en zweert bij rekbroeken, mèt brede pijpen, die helaas in maatje 110 alles behalve nog eenvoudig te vinden zijn...

K-rol zei

Amai, superschoon!

Janina Modaal zei

Waaw, de max!

JoChapeau zei

Die zakken wil ik ook wel eens proberen ! Superversie !!!

Piepow zei

Supermooi! En Zannes krullen, zo heerlijk... Ik hoop dat Liliths krullen ook zo worden, als dat haar eindelijk eens deftig begint te groeien.

Karen zei

Tof! Brengt me op ideeën voor een broek voor Arno! Is dat een recente Pauli-aankoop?

hilde@home zei

hele toffe versie van de jacob en leuk te zien hoe je daar zomaar je eigen ding mee doet!

Liezewiezewoes zei

geweldig! Mijn 1e jacobke was er ene in lime gabardine, die bleef ook van haarzelven rechtstaan :D

joppe zei

Hoe schattig kan een dochter toch zijn!! Jaloers ben ik op uw stiksel. Ik vind dus echt nergens een broek die mij past. Moest mijn mama nu ook zo goed kunnen stikken, 't probleem was al lang opgelost!

Riet zei

Geen idee, maar ik denk het niet, Kim kocht hem voor Kir en Kir puzzelde onder de broek voor haar zoon er nog eentje voor Zanne uit. ;-)

Anoniem zei

Wat een pracht exemplaar; zowel de broek als jullie dochter!

Sarah De Baer zei

Supermooi!

isabel zei

ik zal mij toch ook ooit moeten wagen aan de jacob!
:)

www.mamajulesbrussels.blogspot.com

Abfabulies zei

Schitterend, dat randje! En ze staat er beeldig mee :-)

la merlette blanche zei

Zo stylish zeg!