woensdag 6 februari 2013

Nest

Ik liet me vertellen dat het bij Liv op school vroeger traditie was om de kinderen elke dag van de carnavalweek een andere verkleedopdracht te geven. Ik denk dat er sommige ouders groen van ergernis werden bij het vernemen van dat nieuws. Maar, gezien het er hier ter blogge stilaan op lijkt dat ik en carnavalswinkel heb geopend, kan u zich voorstellen dat er uit deze hoek geen bezwaar zou komen.

Helaas, intussen is het gereduceerd tot: gekkeharendag op woensdag en carnavalstoet op vrijdag. En dus maakte ik vandaag een nest.

Voor 1 keer was ik blij dat in de plaatselijke (gigantische) tuin/vijver/plantenwinkel al een rek met paasaccessoires staat, terwijl valentijn en carnaval nog moeten passeren. Met wat eieren, raffia, pluimpjes en een gevogeld specimen konden we aan de slag.

Het idee haalde ik bij deze pin. Boom, dat leek me ook nog wel een tof pak. Maar ik wilde echt iets met de haren doen, niet gewoon een hoed. Al ben ik eigenlijk geen held met haren. Misschien ligt het aan het feit dat alle langharigen uit mijn directe omgeving (mijn beide zussen, mijn moeder, mijn man in onze beginjaren, ikzelf en nu ook Liv) krullen hebben. Zo al moeilijker tembaar dan recht haar. Bovendien ben ik er eenvoudigweg niet handig in. Een vlecht heeft altijd één streng die dikker is dan de anderen. Een streep staat nooit in het midden van een hoofd. Een opsteekkapsel heeft altijd een lok die in de foute richting draait. Het feit dat Livs haar vol weerborstels zit, helpt ook al niet ter ondersteuning van mijn ontbrekende talent.

Dus ik hield het simpel. Er zijn heel mooie nestkapsels op het net te vinden. Maar ik nestte op kleuterniveau.

gekkeharendag

Ik leg het even uit voor de geïnteresseerden. Want misschien ziet u wel iets in 'boom' als last-minute zelfmaakkostuum voor carnaval. Een bruine broek, een bruine of groene t-shirt met geflockte blaadjes en een nest kapsel en uw huisgezin is een lenteboom rijker.

Nodig:
- 4 versiereitjes met een gat onderin (daar zat een strikje maar ik heb de boel gedemonteerd)
- gevogelte
- raffia
- pluimpjes (die ik uiteindelijk niet gebruikte)
- haarrekkertjes
- knijpspeldjes

nodig

Hoe?
- Stop het metalen deel van het haarrekkertje door het gat, wring wat tot het dwars op het gat staat en trek het aan. Je hebt nu een ei met een rekje aan.
- Verdeel het haar in vier en maak vier staartjes met de eierrekkers, zo dicht mogelijk tegen elkaar bovenop het hoofd.
- Vlecht die staartjes en maak onderaan vast met een klein rekkertje.
- Draai de vier vlechtjes rond het geheel zodat je een dotje krijgt. Speld vast met knijpspeldjes.
- Rol een pluk raffia tot een lange strook en zet met knijpspeldjes vast rond de vlechtjes.
- Zet met een knijpspeldje een vogeltje vast in het midden.

boven op haar hoofd

En omdat het nog niet bepaald 'in mei leggen alle vogels een ei' is, maar een gure februaridag, stikte ik nog gauw een haarband. Uit boomschors, moet u maar denken. Al lijkt het eerder of het nest op het hoofd van een Rus is beland. Ach, het jong uit mijn nest was tevreden!

russisch nest

20 opmerkingen:

 1. Geweldig! Tekst en uitleg maken het allemaal nog mooier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super! hier is het de hele week voor carnaval elke dag iets, gekke neuzendag, gekke hoedendag, gekke schoenendag, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldige haartooi!
  Onze carnavalskostuums hangen al schoon aan een kapstok te blinken ( en op mijnen blog natuurlijk:) ).......maar, jouw boom-idee wordt zeker onthouden voor in de toekomst!.
  bedankt voor het super-idee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bangelijke gedaan, ga het zeker zelf is proberen bij mijn dochter

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, zalig! Waar blijf je het toch halen! (Merci voor het opfleuren van mijn lunchpauze :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo grappig! Leuk gevonden...ik zit zelf nu nog in de - als hij maar niet begint te huilen én hoeveel reservebroekjes moet ik vanavond uitwassen- fase... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig, moet ik onthouden. Ik kwam vorig niet verder dan allemaal van die opgedraaide knotjes op Lene haar hoofd, precies strontjes. ;-)

  Er loopt een prijsvraag oftewel giveaway op mijn blog, maar 't is precies een moeilijke vraag. Misschien weet een creatieve duizendpoot als jij wel de ultieme tip?
  http://lielebeesje.blogspot.be/2013/01/een-prijsvraag-oftewel-een-soort-van.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als het kind in de week voor Pasen 'in thema' naar school moet, weet je al direct wat gedaan/herhaald. En wedden dat geen enkel kind als nest naar school kwam vandaag?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees je blog al een tijdje en zal nu toch eens een berichtje achterlaten. Ik werk op een middelbare school in de kantine en vrijdag voor carnaval is iedereen verkleed. Mn bedrijfs shirt is groen...Als ik nou ns een bruine broek aantrek en in mn haar...:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. die laatste foto is... geld waard! :) Tof idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh zo tof! Ik probeer me voor te stellen hoe ik dat bij de juffrouw des huizes zou moeten klaarspelen... Die blijft mmar zelden zitten tijdens het kammen. Laat staan bij het staarten of vlechten maken... Levert schone taferelen op...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaaa, een vogelnestje in Mitte haar haar, dát zou pas geweldig zijn :).
  enneuu, niet onverwacht waarschijnlijk, maar ik zou inderdaad een van die ouders geweest zijn. ons Mitte gaat morgen dan ook maar gewoon als prinses :).

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!