maandag 1 april 2013

BBB (Burda 7828, Borsten en Babycamouflage)

Het wiegje dat ik twee jaar geleden een nieuwe jas gaf, is weer in gebruik! Ten huize van mijn meest trouwe gelegenheidskaartjesfamilie werd een vierde telg geboren: Stien, Kaat en Mathijs kregen een ♥ zusje dat (binnen een paar jaar hopelijk) luistert naar de naam Free.

Vier kindjes op een rij, een hele vriendenkring in de pampers, dat leek me genoeg babygerief in omloop om het kraamcadeaugewijs over een andere boeg te gooien. Misschien ietwat ongewoon maar ik dacht: ik maak iets voor de mama!

borstvoedingstopje

Borstvoedingsorganisaties mogen wat mij van de daken roepen dat voeden in het openbaar moet kunnen, ik was in mijn zoogdiertijd toch gesteld op een denkbeeldige muur om me heen. Niet omdat ik vond dat de wereld niet mocht zien wat ik deed. Maar omdat ik me gewoon rustiger voelde als ik geen open-en-bloot-gevoel had. Bovendien was Zanne, die borstvoeding kreeg tot haar eerste verjaardag, nogal fan van sightseeing tijdens de maaltijd. En dan gunde ze mijn tafelgenoten wat te veel inkijk. Ik zocht geen aparte kamer op om te voeden, maar ik investeerde wel in praktische kledij die, zo nodig, snel weer allesbedekkend was. 

Eén van mijn borstvoedingsjurkjes zat bijzonder handig in elkaar en dat wilde ik graag imiteren. De patrooninspiratie had ik, net als velen onder u, bij de hand. Et voila: de Burda 7828, in t-shirtversie, met minimale aanpassingen omgevormd tot borstvoedingsshirt! De borstpanden zijn verlengd en voorzien van een lint. Het voorpand zit los en is verhoogd tot 1,5 cm onder de oksel, zodat het overlapt met de borstpanden. In een van de borstpanden zit een knoopsgat om het lint doorheen te trekken. Verder volgende ik helemaal de uitleg van Mina Dotter.

topje open

Geen aan-foto helaas: ik heb niet dezelfde maat en kon de mama in kwestie moeilijk vragen om, vers bevallen en in gezelschap van 8 bezoekers en een wolk van een Free, even van tenue te wisselen.

Bij het voeden trek je voorpand omlaag en borstpanden een beetje omhoog et voila, je bent een melkbus met handig sluitsysteem! Ik denk dat ik er ook eens eentje voor mezelf ga maken, op deze manier. Want ook voor niet-voeders zit het best mooi. Leergeld: het lint zou mooier zijn als het ook aan de onderkant van de borstpanden zou doorlopen. 

Toen ik klaar was, had ik nog een lapje stof over. Nèt genoeg voor toch-een-babypakje. Welaan dan!

pakje Free

Het model komt uit Ottobre maar is, euh, 'lichtjes aangepast'. Eigenlijk moesten de knopjes tussen de benen zitten was het een over-het-hoofd model. Maar dat is niet volgens haar babyaankleednormen en die respecteer ik graag. Dus knipte ik de boel door. Voorzag ik een driehoekje aan het kruis.

driehoek

Een bocht vooraan. En voor de grap een cirkeltje op de poep. Ik ben niet helemaal tevreden met de hals, die wat open gaat staan, en met de bocht vooraan, die een beetje trekt. Maar ik ben wel blij met de kleurencombinatie.

achterkant

Moeder en dochter assorti, ik denk niet dat het vaak gebeurt als dochter maatje 56 draagt. Maar het is in elk geval een manier om discreet te voeden: nog een muts in dezelfde stof en het kind kan kameleongewijs het buikje vullen!

camouflagevoeden

De stof kocht ik op een homesale van De Stoffenfee.

38 opmerkingen:

Needle work zei

Mah zo tof! Deze moet ik onthouden! Want ookal kreeg mijn tot nu toe jongste spruit 3 jaar borstvoeding, ik kan mij begot niet meer herinneren wat ik toen droeg.
En lol voor de muts en de kameleon.

Juffertje-in-het-groen zei

Bijzonder leuk en fijn idee!

Lies: zei

Prachtig en vooral praktisch me dunkt!

les quatre mères zei

Als je nu ook nog je borsten in hetzelfde motief zou schilderen, dan is het helemaal camouflage! Neen, alle gekheid op een stokje: ik zou super blij geweest zijn met zo'n mooi geboortekado.

Flexje zei

Lol... Super! :)

De Zuster Van zei

LOL, 'een melkbus met handig sluitsysteem'!
Niet alleen uw maaksels zitten goed in mekaar, maar ook uw schrijfsels zijn telkens weer geweldig!

Plien zei

mooie cadeaus maakte en gaf je weer zeg!

Lien Poffé zei

daar zullen Maaike en Free heel blij mee zijn! knap gemaakt, Riet! Ik ben al benieuwd wat je gaat produceren voor al die andere stikselbabietjes hun babyborrel...

Oon zei

"Je bent een melkbus met een handig sluitsysteem." Hoe verzin je het!
Knap bedacht. Komt vast heel goed van pas.

Karla zei

Hihi, 'k heb weer wreed genoten van je bewoordingen!

hilde@home zei

Zo'n tof borstvoedingsshirtje heb ik nooit gehad! Heel tof cadeau!!!

Juffrouw Sanseveria zei

Gij zijt hilarisch! En zo inventief, niet te doen!

Mamasha zei

Die van die melkbus vond ik ook schitterend en cadeautjes die ik ook zou willen krijgen (toen ik bevallen was hé)!

mama saartje zei

sjiek sjiek!! En die stof... kei mooi!

With love - by Eva zei

Gij krak! Ik leerde ooit in de biologieles dat kameleons hun ei nog voor de geboorte in de steek laten, dus Free en mama zijn vast het eerste duo die kameleongewijs samenzijn. Hoera voor de originaliteit!

Neel zei

keischattig

mamamaakt zei

Fantastisch idee, en nog heel schoon uitgevoerd ook. Geweldig!

JoChapeau zei

Ooooo !

Petits Pirates zei

Inderdaad camouflage met een blauwe bilpartij! Heel leuk.

Sarah De Baer zei

Geweldig ! Superschattig !

Leentje zei

Goed idee om iets voor de mama te maken! Heel mooi shirtje!

Mie Katoentje zei

Geweldig!

Tante Jannie zei

Oh wat leuk!

Berbe zei

Zo leuk! Zou hier over een paar maanden ook van pas komen, al moet ik dan toch nog eens een oplossing vinden voor de mouwen. Die staan altijd 'open' bij mij, dus niet alleen vanvoor, maar ook langs de zijkant inkijk... Toevallig geen tips om daaraan te verhelpen?

Veerle zei

Je hebt het gat in de markt weer wat opgevuld me dunkt!
Die denkbeeldige muur... ik weet precies wat je bedoelt, had net hetzelfde gevoel toen ik borstvoeding gaf.. had ik toen ook maar van die geweldige ideeën om zoiets te maken...

Ladybug & Co zei

Super leuk, en in het openbaar voeden, tuurlijk, maar ook ik had altijd een shawl bij mij om de nodige blikken te ontwijken!

Nele84 zei

Ik zag het live vandaag en het is goedgekeurd hoor, volgens de aankleednormen ;-). En je maakt al goed gebruik van de nieuwe lens, zie ik!

Mama Deborah zei

Erg mooie cadeaus!

mina dotter zei

Moh zo'n tof cadeau!
Je hebt een trend gelanceerd peins ik.

isabel zei

fijn, passen ze meteen mooi bij elkaar :)

www.mamajulesbrussels.blogspot.com

Nowelja zei

Super! Dat is hier weer ideeën sprokkelen! Echt leuk gedaan!

Judith zei

O wat mooi, lijkt me het perfecte kado voor iemand die al 3 baby's eerder allerlei slabbertjes en knuffel voorbij heeft zien komen.

Eén van elk zei

Heel mooi, doet een beetje denken aan de zebra(baby) van nijntje gaat naar de zoo, maar dan met bolletjes :)

Liezewiezewoes zei

Mmmmmm, dat shirt ga ik,onthouden... Voor als ik in mijn zoogdiertijd zit!

Collie-Collie.com zei

Kijk, dát had ik vroeger met de kids ook graag gedragen!! Het lijkt me reuze handig, zit mooi getailleerd en inderdaad de dame kan als een kameleon wegduiken :)

Prachtig gemaakt en van een schitterend stofje.

Groetjes, Collie

Cisca zei

Wat een mooi stofje!
En ja, de creaties die je er van maakt, zijn as usual ook weer erg mooi. :-)

KellyJade zei

Heel tof! Leuk dat ook eens aan de mama wordt gedacht bij het kraamcadeau :)

wahyud zei

thanks for interesting post... i really enjoy to visit this site :)
please, visit my web:
obat asam urat