donderdag 20 juni 2013

Klaverkindje

Kleine Free en haar mama werden al voorzien van camouflagegoed, wat heel grappige maaltijdfoto's oplevert. Ik voegde nog een kleine uitbreiding toe aan haar garderobe. Deze madammen hielden de halfjaarlijkse babyborrel, Free was een van de 7 nieuwbakken medemensen die werden geshowd. Ik tekende haar geboortekaartje waarop een klavertje vier bloeit. Frees mama reageerde dus een tijdje geleden behoorlijk enthousiast op mijn lapje klaverstof. En ik bleek nog nèt genoeg over te hebben voor een zomertenuetje.

hartenbreker

Hopen dat de camping waar baby Free haar vakantie zal doorbrengen garantie is voor zon! (Want wij gaan er ook naartoe...) Nog een beetje op de groei: aan de armen is er, laat ons zeggen, ruim voldoende verluchting voorzien. Maar zo kan ze er hopelijk de zomer mee door!

hoera

Het model komt uit de laatste Ottobre.

zomerpakje

Ik zong al eerder de lof der elastische paspel en heb er gelijk een label voor aangemaakt, want ik blijf fan! Het is in mijn ogen de snelste manier om een tricotboordje af te werken. En een hele mooie manier ook. 

paspel

drukknopen

Het geheel zat op anderhalf uur in elkaar. Ok, die ronde zakjes doen het helemaal. Maar babymoeders met nood aan zomergoed weten nu wel dat je op een uurtje aan garderobe-uitbreiding kunt doen, als je die zakjes er af laat.

op de groei

Helemaal in mijn nopjes trok ik gisteren met het fototoestel richting vrolijke baby. Want het gebeurt me niet zo vaak dat ik die babyspullen kan kieken met model. Kleine Free was content. (Al moet ik daar eerlijkheidshalve bij vertellen dat dat geldt voor 95% van haar tot nu toe weggetikte levensminuten.)

content

Een echt klaverkindje dus, een vierde kleine geluksbrenger!

Free

27 opmerkingen:

 1. Zalig kaartje, zalig pakje en dat kind! Wauw, dat ziet er zo'n vrolijkerd uit. Smelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een schatteke die Free! Je zou ook vanzelf gaan stralen in zo een prachtig pakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een dot van een baby! En een zalig kruippakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooooh wat een cutie baby! En een mooi pakje zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. o wat mooi gelukt! leuk stofje, leuk patroontje en dan zo'n schattige baby erin! Om op te vreten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superkaartje en superpakje en o o o wat verlang ik ook naar mijn baby wanneer ik deze foto's zie...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk mooi! En die laatste foto: smelt...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Supermooi! En euh, zo snel?! Dat geeft inderdaad wel moed voor de vakantie-outfitjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Machtig mooie foto's! En dat pakje is ook heel mooi hoor :). Slim gezien met die elastische paspel, maar dat zijn we ook van jou gewend :).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooi kaartje, mooi stofje, mooi pakje, mooi kindje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, creaties kieken op babymodel, iets wat ik nog nooit durfde te vragen maar stiekem graag zou doen. De uwe zijn zalig, en dat pakske ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. zo'n lieveke :) en ik ben helemaal weg van het pakje (en het kaartje!)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtig pakje maar wat een heerlijk kindje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben grote fan van je oplossing met die paspel, want absoluut geen held in het met boordstof-biais afwerken... Maar hoe doe je dat precies? Ik ben nogal een naaidummie, en denk dus dat paspel altijd tussen 2 stukken stof zit... Of is het niet meer dan vastzetten aan de naad, omstrijken, en door stikken?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. 'T Is niet zo koosjer in feite, maar ik doe: er aan zetten zodat de linker naald van mijn overlock exact in het gootje van de paspel komt. Daarna omplooien en doorstikken. Bovendraad in de kleur van je stof, onderdraad passend bij overlockdraad of bij de paspel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan de onderkant ziet dat er zo uit. De bruine puntjes komen door het doorstikken met een tweelingnaald, die trekt de bovendraad ook een beetje door de stof. Als je doorstikt met een gewone stretchnaald heb je dat niet, maar kies dan een grotere steeklengte en eventueel een beetje zigzag, anders verlies je de stretch van de stof. http://www.flickr.com/photos/levenmetliv/8024239881/

   Verwijderen
 16. Wat een schatje! En dat kruippakje ziet er ook prachtig uit! Dat stofje is ervoor gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Superleuk, dat pakje!
  En amai, zo een lief & vrolijk droepie dat dat er uit ziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh Free is echt eentje uit het rijtje :-) herkenbaar snoetje! Dat vrolijke dat heeft ze zeker genetisch meegekregen! Veel plezier daar op de camping, het is daar goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Moh, wat een schatje! En dan in zo'n schoon pakske, super!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!