maandag 21 oktober 2013

Onherkenbaar

Ik kreeg telefoon uit het hol van de leeuw. De drukste plaats op aarde. De hel, waar ik heen ga uit liefde voor mijn kroost. (En omdat er toffe kapstokken hangen. En omdat ik weet dat er koffiedrinken volgt.) Maar die verder aanleiding is voor een doorgedreven claustrofobisch en opgejaagd gevoel. De plaats waar ik steevast te laat arriveer en dus nog een lepel gespannen sfeer boven op de onrusthoop gooi.

De kleedkamer van de turnles. Veel te veel kinderen, kleren, jassen, ouders, decibels en vooral: veel te veel turnpantoffels.

Over dat laatste kreeg ik telefoon. Een geblokkeerde nek zorgt er deze week voor dat elke omkleedhandeling met kleuters enkel goed is voor het verleggen van mijn pijngrens. Dus ik had hulp ingeschakeld en stuurde Opajan met twee koters naar dat leeuwenhol. Turnles gedaan en hij hing aan de lijn. 

Of ik kon omschrijven welke turnpantoffels van Zanne waren. 
"Euh, wit, maat 28, 1 elastiek". 
Of ik er nog nooit eerder aan had gedacht om haar naam daar in te schrijven. 
"Euh, neen."

"Waarom niet?" vroeg ik me af. Ik ben normaal toch niet zo heel erg slecht in het instrijken van tig naamlabels? Waarom stuurde ik dat kind dan met het meest onherkenbare item ever (witte turnsloffen) naar een plaats waar die dingen lijken te kweken? Traag daagde het. Omdat de eerdere aanwezige exemplaren van die soort in ons huis toch vrij herkenbaar zijn! Alleen was ik er, met twee kinderen in huis met dezelfde schoenmaat, nog niet toe gekomen om de nieuwe ook een kleurbad te geven. 

Aan de slag dus, koken met een recept uit eigen kookboek. Ik diepte een blad flockfolie op, een pons, en een potje verfpoeder. (Ja, dat behoort hier tot de standaarduitrusting. Je hebt een knutselkot of je hebt het niet...) De kleur heette 'navy blue'. Gympen voorwassen vond ik er een beetje over dus de verf pakte niet overal even sterk, wat een soort van afgewassen-jeans-effect geeft.

Gympen

De linkse is just fine, de rechtse - tot grote vreugde van de drager - misschien een beetje overkill.

Beetje te

Maar hé, de volgende keer zal Opajan behoorlijk wat moeite moeten doen om met de foute gympen thuis te komen!

Tippen

29 opmerkingen:

Mie Katoentje zei

Mooi! Ik flockte in het begin van het schooljaar zonnetjes op de turnsloefen van de dochter en blauwe traktors op die van de zoon. Kleuren deed ik niet meer want het knalroze van vorig schooljaar is hier nog te zien op de vloer...

Liesbeth zei

Waaw, en dat turnen gaat nog 10 keer beter gaan!! Als ik Zanne was, ik zou ze ook buiten de turnles willen aanhouden.

Emma Mona zei

Mooi!

" m(i)e " zei

overkill ? waar ?
Ik dacht eerlijk gezegd eerst dat je naar ikea was geweest :-)))

Readkapke zei

Haha ik dacht ook meteen aan Ikea :P, maar die gympen zijn erg leuk!

tantehilde zei

haha, ik heb mijn kinders elk een textielstift gegeven en ze zelf laten kliederen ;)

With love - by Eva zei

Nu hopen dat dit geen trend wordt, of het volgende telefoontje van Opajan klinkt verdacht gelijkaardig.

With love - by Eva zei

Oh, en mag ik trouwens zeggen dat mijn hart een sprongetje maakte bij dit bericht? Ik snakte al een hele week naar jouw vrolijk geschrijf en herlas dus nog maar eens de archieven :-)

Liezewiezewoes zei

Leuk! en ja, das al moeilijk die niet terug te vinden...

Nancy De Smet Stikplezier zei

Ze zullen niet meer verloren gaan in de grote berg van saaie, witte turnpantoffels! ;) Overkill?! Meiden houden daar wel van ;)

Plien zei

Die zijn leuk geworden zeg!
Over dat flockfolie ponzen, haal je dan eerst de beschermlaag er af of zo, want ik kom er niet door heen met een gewone papier pons?

Riet zei

Ja hoor, gewone papierpons (een super goedkoop exemplaar zelfs...) en door de beschermlaag heen. Misschien is je ponsje wat bot? Je kunt dat scherpen door een paar keer door een stuk aluminiumfolie te ponsen.

mina dotter zei

geweldige oplossing! Fan!

Alexandra zei

Toffe turnslofjes ;)

Eve(n) Genaaid zei

leuke slofjes en zo te horen is hetdus aan elke turnzaal overvolen chaotisch. Hier werden de slofjes ook gepimped, maar madam is te koppig om ze aan te doen (tja als schoenen haar niet aanstaan,staan ze haar niet aan en doet het minste pijn, of zijnze zogezegd te klein, te groot,...)

Myriam zei

Wat zien ze er super uit! Erg mooi én origineel.

Maai zei

Tof, ga ik onthouden :)

cozette* zei

meestal lees ik lange blogteksten niet, behalve die van jou. Jij krijgt het altijd zo goed neergeschreven.

Liesellove zei

Super :) sebiet worden ze nog per ongeluk verwisseld in dat turnspel

JoChapeau zei

Super ! Dat turnen gaat op die manier zelfs pakken beter volgens mij ;-)

Juffrouw Sanseveria zei

Vraagt gij eigenlijk eerst kleuradvies aan uw kleuters? Ik vind deze combi schoon, maar bij de dochter zou het niet pakken, aangezien die enkel roos mooi vind...

Saar zei

En hoe krijg jij die hartjes erop gestreken? Ik zou gegarandeerd achterblijven met turnsloefen met gesmolten neuzen ofzo...

Riet zei

Goed mikken met de punt.

Riet zei

Ze zijn omkoopbaar met dingen als hartjes.

emmel-prutsemieke zei

De mooiste turnpantoffels die ik ooit zag, maar de hartjes...die heb je er toch niet op gestreken? gelijmd dan?

annelyse zei

Geweldig

HS zei

Gegarandeerd dat dit een trend wordt! Ik heb hier gelijk je voorbeeld gevolgd (na het lezen van je blog)..heb hier 2 super gave exemplaren liggen! Thanx for sharing! Worden die saaie gymschoentjes nog kek ook!

Hans, Katrijn, Laure en Arthur zei

Ik ook!

Mlle Assorti zei

Oh zo schoon met dat fluo! Ik teken bij de kleuters van mijn klas altijd een vis op de neus van hun sloffen, om "bananentenen" te vermijden: als de vissen elkaar kunnen kussen hebben ze ze juist aan. Het kleur en model vis mogen ze kiezen, zo zijn vinden ze snel hun eigen paar terug. Ik zou die vissen ook wel kunnen flocken eigenlijk ^_^