donderdag 2 januari 2014

Zoete dromen

Wat ze wilde voor nieuwjaar, vroeg haar peter. Ze moest niet lang nadenken. "Een wieg voor Joske!" Joske is haar poppenkind. Ze kreeg de pop bij haar geboorte en het was, vanaf het moment dat een kind in staat is om poppenliefde te vertonen, liefde op het eerste gezicht. We weten niet meer precies wanneer het poppenkind haar naam kreeg. Maar wel dat Joske een meisje is en dat dat kan, want juf Joske is ook een meisje. (Al heette de pop al Joske voor Liv weet had van een juf Joske. En voelt ze zich nu moreel verplicht om zich ook een juf Elske aan te schaffen, want ze heeft twee juffen.)

"Wat bedoel je met een wieg?" vroegen we. Ook daarover was ze beslist: "Die moet vanboven zo stof hebben en die moet kunnen schommelen." De peter in kwestie reageerde een beetje verdwaasd op die vraag. Met twee uit de kluiten gewassen zonen van intussen 13 en 11, is er in zijn gezin weinig poppenwiegenkennis voorhanden. Dus startten we de zoektocht met grootouderlijke liefde zelf.

Een zoektocht zijn naam waardig, zo bleek! U mag me vertellen waar, maar ik vond geen enkele betaalbare wieg mèt een hemel en zònder roze. (Ok, ok, dat laatste stond niet écht gespecificeerd in Livs eisenlijst. Maar hé, het ding moet non-stop in ons interieur, het kan toch geen kwaad als we er voor zorgen dat wij het ook graag zien?) Oh ja, ik vond er eentje. Maar die was lichtblauw: veto nummer twee.

De andere boeg dus! We bestelden een houten schommelbedje en gingen op een avond als samenwerkende vennootschap aan de slag voor een rondje poppenwiegtuning: hij met hout en schroeven voor de hemelstang, ik met stof, vilt en mousse. Slapen, Joske-style:

Franje

Joske slaapt

Vakes werk

De golfjesstof komt van bij Cozette en is nog steeds een van mijn favorieten. Eigenlijk had ik er jurkplannen mee, maar intussen werd het een herbruikbaar zakje, een wieg en rest er me nog een stuk voor het restylen van de rest van de poppenuitzet. De bekleding van de matras is een prachtig stukje Tas-ka dat ik van mijn oud-studiegenoten kreeg. En met het dekentje werd een tijdje geleden een ander baby'tje toegedekt. 

Taska

In de nok van de hemel hing ik een hartje gemaakt van twee lagen vilt. Want ik mag dan niet zo rozig zijn, enige girly-ness kan best en doet de oogjes van vierjarige poppenmoeders blinken.

Hartje

Als Liv de slaapoutfit van haar dochter zelf mag bepalen, ziet dat er trouwens zo uit:

Joskestijl

Laten we daar 2014 mee starten: wij wensen je warmte, blinkende oogjes, goede compromissen en…

Goeienacht

… zoete dromen!

20 opmerkingen:

Marianne haakt en naait zei

Wauw! Het is prachtig geworden! Wat een mooie kleuren.

Angellekes Design zei

Wauw heel mooi hoor en ik dank dat het meisje die het kreeg heel trots is dat Joske nu zo'n mooie slaapplaatsje heeft.

mina dotter zei

Amai, zelfs de poppen leven in stijl ten huize Leven met Liv!

Juffertje in het Groen zei

Mooi! Nu wel opletten dat de jongste van de hoop ook geen zin heeft om die poppenwieg uit te testen. Mijn nichtje had dat onlangs gedaan en was met geen stokken meer in haar eigen bedje te krijgen.

Twee emmerkes water zei

oh fantastisch :)

boomie zei

Supergeslaagd! <3 blauw met geel! En blij dat er effectief meisjes-Joskes bestaan: dat was de werknaam voor onze eerste buikbewoner, een unisex naam in onze ogen, maar velen dachten door die werknaam dat we toch stiekem wisten dat het een jongen was...

With love - by Eva zei

Wij speelden met een wit exemplaar uit de jaren zeventig, toen roze nog niet zo hoefde en metalen poppenbedjes met kanten hemel het einde waren voor minimoedertjes. Veertig jaar later werkte die truc nog steeds, maar nu ik dit zie ben ik plaatsvervangend blij dat zulk een bed jullie living siert.

Liezewiezewoes zei

heel mooi wiegje! hier dus wel een roos exemplaar, met enorm lelijke voile en slechte bodem want het poppekind valt er constant door. Maar te lui om dat te pimpen :)

mANdarien zei

Supermooi projectje ! Het wiegje is echt top en de kleurencombinatie is fantastisch. Dat mag echt gezien worden ! Dat poppenmoedertje zal er veel plezier aan beleven.

Saartje zei

Leuk wiegje zeg!
Saartje

http://saartjeathome.blogspot.com

Mirjam (DeKaWear) zei

Prachtig gedaan! Heel herkenbaar, die zoektocht naar niet-roze meisjes spulletjes, enz... :)

Oon zei

Oh, heel erg mooi. Voor zo'n wieg had ik vast al mijn roze spullen ingeruild.

Liesellove zei

heel erg mooi :)

Needle work zei

Poppen met stijl, daar ten huize Liv en Zanne!

Emma en Mona zei

Wauw! Joske ligt stijlvoller dan mijn baby's destijds.

Lesley Vanhove zei

Wauw! Met zo'n wiegje zou ik vast wel met de poppen gespeeld hebben vroeger

van Jansen zei

Wat zullen de pop en poppenmoeders blij zijn! En ik zag de stof toevallig gisteren bij Noeks in de aanbieding... Dus als dat jurkje nog lonkt...

femmoltje zei

wow heel erg mooi weer..

JoChapeau zei

Zalig ! Weeral !
Heel fijn 2014 toegewenst !!!

mamakers zei

Ohhh, mooi!!