zondag 11 mei 2014

Haar tas, uit Mijn Tas

Ik ging op bezoek bij mevrouw Fynn. Die samen met Elisanna ‘kersvers auteur’ op haar naamkaartje mag zetten: hun boek Mijn Tas ligt nu in de winkel. Mevrouw Fynn woont binnen mijn vertrouwde bewegingscirkel, dus ging ik langs voor een boek-met-krabbel. 

Ik weet niet veel. Maar dat een boek schrijven wat voeten in de aarde heeft, dàt weet ik. Dus ging ik die nieuwbakken verzameling naaigeluk met veel plezier en groeten halen bij een van de schepsters. Mijn dochter, die mij al tegenkwam toen ze vijf jaar geleden haar ogen nog niet eens open kreeg, blijkt me intussen wel een beetje te kennen. Leid ik af uit volgende conversatie:

Zij, in pyjama klaar voor bed en jufferig met haar vingertje zwaaiend: “Wat ga jij doen?”
Ik: “Een boek halen bij een mevrouw.”
Zij, gespeeld-achterdochtig en ook wat bemoederend: “En ga jij daar ook een beetje mee babbelen? Jaja. Ik weet dat wel. Jij bent toch een echte babbelmama hè!”

En ze kreeg gelijk. Want mevrouw Fynn, dat was alweer een ontdekking van charmant gezelschap in naaiblogland. En zo boekbabbelen, dat kan wel even duren. "Dat ik er waarschijnlijk niet snel iets mee zou doen, met het boek", excuseerde ik me alvast. "Dat er ook snelle makkelijke dingen in staan", werd me verzekerd! De clutch Tilly bijvoorbeeld, die zou snel in elkaar zitten.

Maar ik was al lang verkocht aan Leonie...

tasje voor moeke

Dus nam ik een - wederom zeldzame - ZoGekniptPauze en naaide ik een Leonie. Voor mijn moeke, u misschien ook gekend als Omabetty. Want dit bericht deed me nadenken over het laatste naaisel dat ik voor mijn moeder fabriceerde. En ik kon, met schaamrood op de wangen, echt niets bedenken. Niets. Zou ik nu echt nog nooit iets gemaakt hebben voor diegene die mijn hand vasthield bij mijn eerste steekjes? Ik besloot er niet te lang mijn hoofd over te breken en gewoon aan de slag te gaan.

De stoffenkeuze werd bepaald door een feest in het verschiet: op mijn moeders agenda staat het huwelijk van de dochter van een vriendin, en ze showde me pas haar outfit. Vooralsnog handtasloos. In donkerblauw met wit. Voila, meer moest ik niet weten.

Ik plande allerlei accentjes die ik gaandeweg schrapte. 'Less is more' vind ik het handelsmerk van zowel Elisanna als Fynn, dus ik ging voor een super eenvoudige kleurencombinatie: donkerblauwe (moeilijk te fotograferen) stof met een witte riem. Eenvoudig en mooi, hier op mijn favoriete schuine muurtje.

less is more

Voor de voering gebruikte ik een stofje uit de sew-bee-do reeks van Veritas. Ik voegde wel een binnenzak en een sleutellintje toe.

Niet dat de tas zo gigantisch is dat je er je sleutels in zou verliezen. Maar het is een knipoog naar mijn moeder, wiens sleutels steevast over een aanzienlijke portie zigeunerbloed lijken te beschikken...

voering

Merci moeke, om altijd en in alle omstandigheden mijn moeke te zijn!

41 opmerkingen:

Sofie Oosterlinck zei

Wauw zeg, eenvoud blijft inderdaad sieren! Echt een schoontje die Leonie ...

Marte Lambin zei

Moooooi!

Saskia SSeWS zei

Jouw mama zal wel heel tevreden zijn!
Kon het boek nog niet inkijken, maar een Leonie voor ons Leonie lijkt me wel logisch ;-)

With love - by Eva zei

Ik denk dat mijn - in deze tijd van het jaar ook zeer zeldzame - volgende studiepauze naar de Standaard Boekhandel zal gaan, want dat boek lijkt mij een perfecte ruil voor een achtergebleven verjaardagsbon!

Angellekes Design zei

O zo mooi en ik heb hier ook het boek liggen . Er staan hele mooie dingen in die ik zeker ga maken

Paspelpoezen zei

Oh, dat vind ik ook een schoontje! Ik keek deze week nog eens rond voor een nieuwe handtas, maar kon mijn goesting niet vinden. 't Zal dan een boek in de plaats worden en zelf naaien, denk ik. (An)

JoChapeau zei

Ooooh ! Verkocht !

Lies: zei

Ons moeke zal nog al ns content zijn zeker! Ik moet dringend dat boek gaan halen. En je bewees hiermee alweer dat less inderdaad more is.

Needle work zei

Oh, ik hou ook van Leonie! Les is more, inderdaad.
En wat mooi, jou liefde voor je moeke.

gerhilde maakt zei

Wauw, mooi gemaakt! Die riem is echt een leuk accent.

eva maria zei

Deed gisteren ook van babbelmama met de twee auteurs, en het boek is al binnenstebuiten en achterstevoren gekeerd. Alleen akn ik niet kizen waarmee ik zal beginnen. Deze Leonie is zo stijlvol, echt schoon!

Ik maak het zelf nu zei

Mooi gemaakt zeg!En groot gelijk dat je eventjes achter blijft voor een leuke babbel

GeNi & Just C! zei

Zo schoon! En zo lief!! Eens ik van mezelf vind dat ik goed kan naaien, doe ik dat ook eens, iets naaien voor mijn ma...!

Miss S zei

P.R.A.C.H.T.I.G!!!

boomie zei

Een schoontje!

emmel-prutsemieke zei

Goh deze is prachtig, als ik dit boek koop, ga ik dan ook zoiets kunnen fabriceren?!

Jo Bee zei

Prachtig! Ik kijk uit naar de komst van het boek in Nederland.

Juffertje in het Groen zei

Mooi en zo stijlvol!

ann cloots zei

Krijg het boek niet te pakken maar dit is knap werk seg!

moois van me zei

schoon zeg ! die gaat nogal blinken van contentement op dien trouw!-

Mamadammeke zei

Echt SUPERMOOI!
Het boek ligt hier ook te wachten op zijn eerste projectje, wat ook een tas voor mijn moeder zal zijn. :)

Stan nel zei

Zeer stylish! Waar haal je die riempjes eigenlijk? Gewoon een damesriem?

Riet (Leven met Liv) zei

Ja, gewoon een damesriem!

Nele84 zei

Mijn ZoGeknipt-tas is zowat tot op de draad versleten en ik was aan het denken om er eens één te kopen, maar misschien moet ik toch ook maar eens in dat boek kijken! Zo stylish! (En zo'n donkere effen kleur fotograferen gaat beter als je met het +/- dingetje werkt (onderbelichten) maar dat weet je misschien wel :-))

Liezewiezewoes zei

oh heel erg mooi!

chez victorine zei

Heel erg mooi! Ik was jammer genoeg te laat voor 'het boek'; in de standaard boekhandel in mijn buurt hadden ze geen flauw idee of het nog binnen komt, maar ik geef niet op, hoor!

Inge Callewaert zei

Heel mooi!

Mie zei

Tof! Heel het bericht!

Riet (Leven met Liv) zei

neen, wist ik niet!

elisanna zei

Knap Riet! Helemaal zoals we dat van jou gewoon zijn!
En ja, mevrouw Fynn was ook voor mij een ontdekking :-) Op een boogscheut van elkaar wonend, én dezelfde passie hebben, we konden niet anders dan elkaar ooit tegen het lijf lopen ;-)

Fien Debeurme zei

Mooi! Het kriebelt nu nog meer om in actie te schieten met het boek. Maar eerst moeten de andere projecten af :) Zou die ook wel willen krijgen! Mama gaat daar heel blij mee zijn.

Maaike zei

Oh, da's echt een hele leuke tas, heel stijlvol! De voering is ook echt perfect erbij!

Eve(n) Genaaid zei

er mooi, hier ligt de stof ook al klaar voor deze tas,hier moest ik spijtig genoeg manlief op pad sturen om mijn exemplaar te gaan ophalen bij haar (wegens operatie) dus geen meet and greet. Maar ondertussen is de pols verlost en heb ik er ook mijn handen al kunnen inzetten. En inderdaad soms is Less gewoon More

Little Train zei

Mooi!!

Fynn zei

Wauw, echt stijlvol met die witte riem.... Al hadden we (zoals de reacties hierboven) niets anders van jou verwacht! En knap dat je in volle boekvoorbereiding zomaar eventjes zo'n mooie tas vanonder je naaimachine tovert!
En Riet, steeds welkom, ik vond het even fijn om jou te leren kennen!!! Altijd spannend om mede-blogsters in levende lijve te ontmoeten, vooral als ze zo gepassioneerd zijn als jij!

Seija Metime zei

Hier geen 'Mijn tas' boek te vinden in de Standaard boekhandel. Volgende stop: de Fnac. Hopelijk heb ik daar meer geluk.

Janina Modaal zei

Amai, dat is wel fantastisch schoon!

Fam Ameel zei

Vandaag in de Standaard geweest. Het boek kennen ze en hadden ze liggen maar kreeg ik niet mee. Ah nee...want volgende week is er een actie en dan kan je het boek vanaf donderdag kopen voor 15€ ipv 19€! Ik heb de mijne al aan de kant laten leggen ;-)

Veritas Belux zei

Dag Riet,

Heel leuke handtas ! Je moeder zal er zeker blij mee zijn.

Creatieve groetjes het Veritas-team

Mamasha zei

Zo sober en dus zo schoon. Ik moet dat boek ook halen!

Marleen (Petrol and Mint) zei

Schoon exemplaar! Datzelfde berichtje van Fynn stak me ook de ogen uit... maar ik wilde haar tas namaken...