dinsdag 4 augustus 2015

Mix 'n Match: boekentaspatroon

Met de deur in huis vandaag! Ik kondigde al aan dat hij eraan kwam en hij is er nu... Tadaaa! Mijn patronenwebshop: Mind the Whale.

Voorlopig bescheiden van omvang, maar met veel liefde en goesting in elkaar gebokst. Laat ons stellen dat ik, al een jaar of drie, met wat patrooneieren rondloop. En er af en toe eentje leg (of een heel boek in een keer). Maar dat ik eindelijk het gevoel heb dat ik er eentje heb uitgebroed. Wees welkom!

MixnMatch

Het eerste 'nieuwe' patroon van Mind the Whale is een boekentas. Of 'schooltas', zo je wil. Ik liet hier al een versie zien en had het al over alle details. Ik maakte voor de handleiding een exemplaar voor de schoolstart van mijn eigen lieve Liv, volgens haar stoffenkeuze. Met de mooie vuurdoorn van Lotte Martens als accentstof.

MixnMatch Optillen

MixnMatch Op de bank

MixnMatch Aantrekken

We namen de tas mee naar ons zonneklopplekje van dit jaar, dat een gedroomde fotosetting bleek voor zo'n gouden boekentas. Want het patroon is er eentje van vele details. Overal waar Liv voor goud kon gaan, deed ze dat ook.

MixnMatch Detail Rug

MixnMatch Detail handvat

MixnMatch Detail klep

Benieuwd naar de binnenkant en wat je allemaal nodig hebt? Alle details zijn te vinden in de shop. Ook kleuterouders vinden daar binnenkort hun gading. Schrijf je - via de balk onderaan de website - in op de nieuwsbrief als je de lancering van de kleine broer van Mix 'n Match niet wilt missen! Toegegeven, het zijn niet de meest eenvoudige en best arbeidsintensieve patronen, maar je hebt er wel dagelijks plezier van eens de tas af is.

Ook de oudere patronen van mijn hand zijn er terug verkrijgbaar. De schoudertas, en de jurk waarmee het drie jaar geleden allemaal begon:

HidenSeek Peuter

Dit soort van stap in mijn naaicarrière nam ik met enige aarzeling. Maar ik had - alweer - een topteam voor de nodige stampen onder mijn derrière. Met aanmoedigers en klankborden. En met onmisbare testers, als daar zijn: Mevrouw Khadetjes, die mij dat eerste zalige 'oh kijk wat ze doet met mijn patroon!' bezorgde, ga maar eens kijken! Hou naaiblogland deze week in de gaten voor meer voorbeelden.

Hoe ik aan die naam kom, vroeg Vink. Daar kreeg ik een handje hulp van Kir. Het ging eerst oppassen voor een zebra zijn, door de zebraliefde van dochterlief. Maar strepen zijn er al zo veel, vond Kir, en mijn familienaam heeft wel iets 'Whale' in zich. En toen vond ik, bij de Googlezoektocht of die naam al bestond, enkel deze grinnikplaat. En was de kogel door de kerk.


Het sitebouwwerk gebeurde - hoedje af en 1000 zoenen - ook door Kir. Ook voor haar een vuurdoop. Ze verdient deze week dubbel en dik een avondje 'op de lappen' voor de goede afloop. Maar eerst kruip ik weer achter de naaimachine, zodat kleutermoeders hun kroost op tijd van een vieruurtjesrecipiënt kunnen voorzien. Wandel eens rond op mijn nieuwe stek... ik hoop dat hij je bevalt!

MixnMatch Back to school

40 opmerkingen:

 1. Héél veel succes gewenst Riet, maar dat komt vanzelf goed. Love de details in dit patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi en veel succes met je patronenwebshop,mijn kinderen zijn jammer genoeg te oud voor zo'n mooie boekentas ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat met je mooie webstek! Knap vormgegeven. Benieuwd naar nog meer patronen, zoals dat kleuterboekentasje. En nog wat jongensspulletjes? ;-) Want hoewel ik in april nog maar voor het eerst een naaimachine heb bediend, denk ik wel dat ik er met jouw handleidingen en wat oefening aan durf wagen. Succes! Elke (één van de drie collega-Elkes van Wim)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een dikke proficiat met de nieuwe shop. Het schooltasje vind ik alleszins enorm prachtig!
  jammer genoeg zijn hier (nog) geen kindjes :)
  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh super dikke proficiat!
  Dat gaat ook een groot succes worden ;)
  en die rugrups, ge-wel-dig! daar wil ik wel eens een demofilmpjee van zien (op mijn werk zijn ze zot van safety :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is de allerallermooiste boekentas die ik ooit zag!
  Succes met de shop! Als ik dit zo zie, kan het niet anders dan een succes worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aaaah... Met de glimlach gelezen, ook de hele Walvis. Go Riet, dat het een succes mag worden! X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig! Het verhaal, de patronen, de shop.... ik kijk alvast uit naar de kleutertas want voor deze moet ik nog een jaartje wachten... (maar ik zet ze alvast op mijn verlanglijstje)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Proficiat! Je patroon ziet er top uit en je website, heel knap! Ik wacht nog even op de kleutertas :-) Veel succes met de patronenwebshop!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dikke proficiat! Goed bezig, jij. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd en succes. De site ziet er netjes uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Proficiat!!! Ik ben er zeker van dat dit project een geweldig succes wordt. Ik mocht een van de tassen uit 'Zo Geknipt 1' testen en ik kan iedereen die je patronen nog niet zou kennen, verzekeren dat ze top zijn met een super duidelijke uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wauw, en super, en eindelijk... proficiat en veel succes! Oh ja, en de site is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Superleuke naam, ik ben meteen grote fan! Liv's boekentas is een pareltje! Ik wacht al vol ongeduld op de kleuterversie!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo mooi, boekentas en site! Geniet van dat kuiken x (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, Riet, die boekentas is een parel!!! En die afwerking, heerlijk! Ik heb nu al iets op mijn to do-lijstje staan tegen dat dochterlief naar de lagere school gaat. Mijn jongens zitten jammer genoeg al in het rugzakkenstadium :-(. En je site is ook een parel! Veel succes met je patroontjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Amai, mijn mond valt open van bewondering!
  Al vaak zelfgemaakte schooltassen zien passeren, maar deze steekt er toch met kop en schouder bovenuit!
  Ik heb nog 2 jaar om te oefenen tot mijn dochter naar het 1e leerjaar gaat... Proficiat met je patronenshop, ik hou je in de gaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Waw ook deze zalig schoon!!! Gefeliciteerd en succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben zo blij dat jouw ei eindelijk gelegd is! Dat het een succes mag worden, maar eigenlijk ben ik daar nu al héél zeker van!
  Ik ben alvast fan van 'the whale' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Proficiat! Het ziet er allemaal super uit, als niet-zo-ver-gevorderde naaister vind ik het waanzinnig knap dat je zomaar iets als een boekentas kan bijeennaaien en dan nog zelf bedenken ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. super naam, super website, super patronen en super prijzen. Euh ja... super dus he!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Joepie!! Proficiat met je patronenlabel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik volg de walvis op zwemafstand, en vind hem nu al geweldig! Wat een prachtige site (die foto's! die layout! Maar vooral: die tijdlijn!), gevuld met zo mogelijk nog mooier moois. Als ik, ook in prewalvistijdperk, iemand zou moeten aanduiden die een kei is in verzinnen en zotte-plannen-die-wonderwel-uitkomen, werd jij dat zonder aarzelen. Succes, Riet, met dit nieuwe 'kindje'!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Tof zèg ! Veel succes met dit nieuwe hoofdstuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dat boekentasei kan alvast tellen, ik zou bijna spijt krijgen dat ik geen lagereschoolkinderen meer heb. bijna!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Gefeliciteerd met je patronenshop! Ik hoop dat m'n dochter de Mix 'n Match tas net zo leuk vindt als ik. Ze start 31 augustus in groep 3 (eerste leerjaar, geloof ik...) en vond dus zelf al dat het tijd was voor een nieuwe tas. En in januari start broerlief in de kleuterklas, dus wie weet tegen dan een kleuter exemplaar...?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Fantastisch! Ik heb het patroon al meteen aangeschaft en ben op zoek naar een oogverblindende stoffencombinatie... EN meteen heb ik ook al een vraagje: welke tussenvoering gebruikte jij voor de tassen, decovil of vlieseline? En welke zou de beste/duurzaamste zijn? Dankjewel! Mijn kriebelende vingers kunnen al niet mmer wachten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruikte de Vliesline, Mevrouw Khadetjes gebruikte de Decovil, en we kwamen tot de conclusie dat ze echt allebei kunnen. De Decovil is denk ik iets aangenamer om te verwerken, de Vlieseline is misschien een heel klein beetje steviger.

   Verwijderen
 28. Maar waw! Proficiat met je eigen patronenlijn! Ik ben totaal geen tassennaaister, dus ik waag me hier niet aan, maar vind hem alvast wel geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dikke proficiat Riet, de site ziet er geweldig uit, en nog geweldiger dat je jouw droom achterna gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dikke dikke proficiat ! Enne ... heel veel succes met 'Mind the whale' !

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Supermooie boekentas en heerlijke webshop. Weer een fijne collega erbij in pdf-land! Heel veel succes! An xo

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Webshop ziet er strak uit! En deze kinderloze fan hoopt stiekem op volwassen patronen van jou hand! En dat mogen natuurlijk ook tassen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Jij gaat die shop in no time vullen met pareltjes van patronen!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik heb net de boekentas afgewerkt. In het patroon dat ik had gekocht stond er wel maar 1m tassenband in, maar ik zie nu net dat op de website je wel 1.5 m hebt staan.

  Het is inderdaad niet het beginnerspatroon, maar met wat goed denkwerk is het super gegaan.
  Ik ga er een kleine jongen super gelukkig mee maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Tyra, er sloop inderdaad een foutje in de patroontekst, het is intussen rechtgezet en naar alle kopers verzonden, maar het bereikte jou blijkbaar niet op tijd, sorry! Heel benieuwd naar wat het is geworden!

   Verwijderen
 35. de mijne raakte net op tijd af !!!
  wel even zwoegen maar ik ben toch tevreden van het resultaat :
  foto's op https://liebest.wordpress.com/ (zoon koos zelf de stoffen)

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!