zondag 13 december 2015

Wensen

Cadeautjes, wensen, kaartjes, lijstjes, menu, boom, bal, indigestie. Plak 'kerst' voor alle voorgaande woorden, en vertel me eens: hoeveel dingen mag jij al afvinken op je lijstje?

Hier staat al een boom en is ongeveer de helft van de begunstigden van een presentje voorzien. Voor de rest heb ik nog wel wat dingen af te werken. Vorig jaar waren mijn kerstkaartjes doe-het-zelf-wensen met rendieren. Ik vrees dit jaar met iets eenvoudigers op de proppen te zullen komen. Een foto van mijn kroost bijvoorbeeld. Want al belanden er elk jaar meerdere op dezelfde wijze verklede schattigaards in mijn brievenbus, ik vind het een prima moment om al die kerstmannetjes te zien groeien!

Ik gebruikte One to Hug om deze twee vriendjes in een wenskaartjasje te hijsen.

OnetoHugKerstwens5

OnetoHugKerstwens1


Free kreeg een kerstmanversie. Ik knipte - net als Marleen - de kaprand in pluisstof en maakte de versie met puntkap en mouwomslag. 


OnetoHugKerstwens2

In de naadwaarde van de punt van de kap stikte ik een pompon. In de vorm van een hartje. Mijn motto dezer dagen is namelijk: een overdosis schattigheid, dat bestaat niet.


OnetoHugKerstwens3


Op het voorpand zit een variatie op het zakje uit het patroon. Voor wie hetzelfde wil doen: ik knipte het patroondeel van het zakje door op de kniplijn van de versteviging, en maakte beide bovenkanten in pluis en beide onderkanten in babyrib. Met een knoopje als finishing touch: dankjewel Mon Depot, dat aardigheidje bij mijn bestelling paste prima bij de kerstvrouwplannen!  


OnetoHugKerstwens4Niel kreeg de versie met gedeelde kap en oortjes. Het leven als ijsbeer bevalt hem prima. De voering van zijn jasje is stevige grijze tricot, aan de binnenkant van de oortjes gebruikte ik grijze badstof.OnetoHugKerstwens6

Alvast mijn warmste wensen voor het nieuwe jaar, en feestdagen met eenzelfde knuffelgehalte als deze jasjes en hun inhoud! Proost!

14 opmerkingen:

 1. Super schattig die kerstvrouw versie!
  Ik kan al de boom en pakjes (buiten één) afvinken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoon kerstkaartjes,
  ben al benieuw naar de jouwe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi! Ik ben fan van de eerste kaart :)
  Volgend jaar kunnen wij ook voor een baby-kerstkaart gaan. Dit jaar moet ik de kaartjes nog schrijven..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tweede jasje prachtig! Met die witte paspel, zo subtiel elegant :) Succes met de kerstdrukte. Hier staat de boom, kadootjes dien we niet, misschien nog wat kaartjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och, zo schattig! Die kerstkaartjes gaan de max zijn! Met enkel 'boom' om af te vinken voorlopig, loop ik serieus achter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ijsbeertje. <3 Ik heb ijsbeertjesstof klaarliggen voor mijn One To Hug. Ideaal dus. En verder: boom en bal check

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al weer zo'n schoontjes! En een hartje voor het hartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo schattig! Daar bestaat inderdaad geen overdaad van. Mooie foto's ook, met die prachtige ogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waaaw, die zijn echt alle twee om op te eten!
  (niet echt uiteraard maar echt, ooooh, smelt!)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. schitterend! een overdosis schattigheid bestaat niet <3<3<3<3 :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nooit genoeg schattigheid. En ik kan echt naar die jasjes blijven kijken. Stof is besteld voor een eigen versie... any day (ok, week) now... en mijn kleine man wordt door eentje warm gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!