vrijdag 18 december 2015

Beestige handpop: tutorial

't Is de tijd van de kerstbomen. Thuis van die mooi gestylde, type 'alles past bij elkaar en als het even kan ook nog bij de huisstijl van het gezin'. Met daaronder dito geschenkjes. Op de plekken waar we onze koters heen sturen, zijn ze van een iets ander type. Eerder iets als 'met liefde versierd met een kakofonie aan kerstboomoverschotten die thuis de norm niet meer haalden'. En de pakjes zitten dan in dezelfde klasse: een vrolijke wirwar aan inpakpapier, en een inhoud van maximum een euro of drie.

Ook ondergetekende kon op zoek naar een cadeautje dat aan de bescheiden kerstboomeisen voldeed. In het plaatselijke filiaal van een winkelketen - niet nader omschreven wegens niet al te ethisch verantwoorde reputatie - verkochten ze iets wat ik niet kon laten liggen. Een boogje met twee wiebeloogjes. Een verleden met een overdosis jeugdtheater maakte dat dat me erg deed denken aan de opvoeringen van Lejo, ofte 'bouw een hele wereld met niet vele meer dan twee oogjes'. Ik kocht voor elk kind wat oogjes, en verzon er een super eenvoudige handpop bij.Leuk als minicadeau, maar misschien ook voor juffen/meesters of voor thuis in de poppenkast.


Wie geen oogjes ter beschikking heeft kan ze eenvoudig vervangen door een stukje elastiek en twee kraaltjes.


Of door de kraaltjes gewoon op de handpoppen te naaien, nog net iets handiger in doorgaans vrij ongestructureerde speelgoedkasten.


Er vallen nog een hele reeks beesten te verzinnen die je kunt maken op deze manier. (Een wolf. Een meisje met vlechten van wol. Een flamingo, als je een roze handschoen onderaan doet. Ik zeg zomaar wat.) En met hoedjes of pluimen maak je het helemaal af.


In een poging om wat orde te scheppen in mijn intussen groeiend aantal tutorials, verscheep ik ze naar Mind the Whale, binnenkort met handig overzicht enzoverder. Wie dus ook een handpop wil maken: klik HIER voor de handleiding!


Om mijn onethische aankoop wat goed te maken, deed ik wel een goede daad wat betreft inpakpapier. Geen wegwerp, maar herbruikbare zakjes, met voering. Waarvoor ik een methode gebruikte die zo mogelijk nog sneller werkt dan de snelle zakjes uit Zo Geknipt!2. Maar die uitleg is voor later deze week, ok?

16 opmerkingen:

 1. oh maar hier doen wij ook mee kakafonische kerstbomen, mini cadeautjes,... En deze zou er perfect bij passen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lejo is echt schitterend hé, ik zag hem jaren geleden en vorige zomer weer. Oud of niet, ik blijf fan! Die ogen zijn trouwens schitterend, supervondst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op fairplace.be spot je ze ook, die ogen.
  Wég schuldgevoel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En had ik die tutorial gisteren gezien, ik had er meegenomen.
   Maar goed, nog een uitstapje naar de pop-upshop kan geen kwaad :-)

   Verwijderen
 4. Zo leuk! Bedankt voor de tip, kan zeker van pas komen in de klas!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waar haal je het toch?! Wat een superleuk idee!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met dit idee gaan menige juffen content zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, die oogjes deden mij ook meteen aan Lejo denken! Dit is zo'n cadeau waar de andere drieeurodingen waarschijnlijk niet aan tippen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het overzicht van al die handleidingen, vinden we dat nog steeds op Pinterest? Op Mind the Whale vind ik ze precies niet terug :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geduld meissie! ;-) Voorlopig inderdaad nog even hier: https://www.pinterest.com/riet/leven-met-liv-tutorials-patterns/

   Verwijderen
 9. Zo eenvoudig en zo geniaal! Wat een leukerds.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben verplicht om deze te maken. Mijn zoontje (20 mnd) zit hier druk naar het scherm te wijzen en te roepen 'krako', 'krako', ... Hij wil ook zo'n krokodil :)

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!