donderdag 3 december 2015

(Win) een nieuw patroon: One to Hug

Als je een patronenboek schrijft, heb je in je hoofd altijd een soort van voorspelling. 't Is een gok natuurlijk: welke ontwerpen worden succesnummers bij een groot aantal lezers? En welke zijn eerder voor een nichepubliek gemaakt, wegens vrij moeilijk, of gewoon een beetje bizar? Zo sloot ik een weddenschap af met de testers van Zo Geknipt, want er zou vast en zeker niemand ooit aan een hondenpoep-zakje-houder beginnen. (Het woord alleen al.) We waren een week ver en het eerste exemplaar verscheen al online...

Pas na verloop van tijd ontdek je welke de echte voltreffers zijn. Het babyjasje uit het eerste ZoGeknipt!boek is er zo eentje. Het stond in het boek als kraamcadeautje - enkel in maat 68 - en daarvoor bleek het heel geschikt. Zo'n jasje zit op een paar uur in elkaar, en toch is het 'een jasje'. Wat als cadeautje net iets chiquer oogt dan pakweg een fopspeenkoord. Bovendien is het unisex en kan het in erg veel stofcombinaties gemaakt worden, wat het tot een vierseizoenenpatroon maakt.

"Heb je dat patroon ook in een maatje groter/kleiner" is dan ook een van de meest gestelde vragen die we kregen over het boek. Nog even geduld - tot maandag aanstaande - maar vanaf dan zal het antwoord op die vraag 'ja' zijn!

Coming very soon: One to HugEen baby/peuterjasje in 8 maten, van maat 48 tot maat 86. Met keuze uit 3 kappen en nog een aantal leuke extraatjes. Behoorlijk veel combinaties mogelijk dus, voor je eigen spruit of als cadeautje!

June, Fenne en Eben geven alvast een voorsmaakje:


OnetoHug_Fenne

OnetoHug_June

OnetoHug_Eben

Op het patroon is het nog wachten tot maandag, maar misschien hoef je het niet eens te kopen. Er dwalen al zo veel mooie voorbeelden van het jasje door internetland, dat ik ze onmogelijk allemaal kan vinden. Daarom: toon mij jouw versie van het jasje zoals het in Zo Geknipt! stond, en wie weet win je wel een patroontje van One to Hug! (En ook wie nog geen versie naaide, maakt kans.)

Edit: de wedstrijd is afgelopen: de winnaars zijn bekend gemaakt en het patroon staat online!

Deelnemen kan op 5 manieren (en 5 keer meedoen mag):

Op Instagram:
Volg Mind the Whale op instagram, deel een foto van jouw jasje met de hashtag #onetohug en tag @mindthewhale.

Op Flickr:
Word lid van de Flickrgroep van Mind the Whale en post je foto in de groep.

Op Facebook:
Like Leven met Liv en post je foto op de wall van de pagina.

Op Pinterest:
Word lid van het groepbord 'Mind the Whale - Made by You' en pin je foto op het bord. Om lid te worden moet ik je eerst even uitnodigen via mail. Vul daarvoor het formulier onderaan dit blogbericht in, zodat ik je kan toevoegen!
Ook pins van schooltassen, jurkjes, schoudertassen en alle nog-te-verschijnen patronen op Mind the Whale zijn welkom op dat bord.

In de reacties:
Ik verloot ook een patroon onder alle reacties onder dit blogbericht. Om de Zo-Geknipt-lozen ook een kans te geven (het boek is nu eenmaal uitverkocht), en voor de boekhebbenden die zich nog niet aan een jasje hebben gewaagd.

Maandag verloot ik de 5 patroontjes. Vanaf dan is het patroon ook beschikbaar op Mind the Whale!136 opmerkingen:

ptitsmonstres zei

JAAAA dit komt als geroepen! :-) Ik ben -shame on me- nog steeds niet in het bezit van 'Zogeknipt' 1 en dus heb ik al een paar keer gevloekt dat ik dit jasje niet kon maken als geschenk. Met de feestdagen die eraan komen..ideale timing!! Ge zijt een engeltje :-) :-)

Jozefien zei

Dit wordt een hit! En die eerste foto: *smelt* :-)

Sofie zei

Oh, het zou een ideaal jasje zijn voor mijn toekomstig kindje (wordt verwacht midden januari). Hopelijk krijg ik dit nog op tijd in elkaar. Het boek is ook altijd uitgeleend in de bib... dus ik zal moeten afwachten.

Twee emmerkes water zei

och dat puntmutsken! :) zalig!

Jolien zei

Oh, helaas boekloos, maar zou erg graag dit patroontje winnen! Wat 'n leuk kraamcadeautje! :)

Jo Bee zei

O, wat leuk nieuws! Ik waag graag een gokje (en als ik niet win, sta ik vooraan in de rij ; ) Ik wil het jasje maken voor een vriendin die na lang wachten toch nog een kindje heeft gekregen!

Owl.mygod! zei

Ik ben in het bezit van een zo-geknipt exemplaar maar kan je dan een uitbreiding kopen of hoe gaat dat juist #voeltzichwatblond

Sophia zei

Wauw! Zo leuk! Onze kleine man hier kan wel nog een jasje gebruiken!

Khadetjes zei

Dan heb ik goed gegokt ;) #evengeduldnog

Riet (Leven met Liv) zei

In Zo Geknipt! staat het jasje enkel in maat 68, en enkel met een ronde kap. One to Hug is een gegradeerd patroon (8 maten) met meerdere opties. De basis is dus hetzelfde als in het boek - met wat maatcorrecties na feedback op het boek - maar het wordt een nieuw kooppatroon, voor wiedie graag andere maten wil maken, of eens een andere kap, zakjes of oortjes wil toevoegen!

Nele De Baenst zei

alle prachtige 'zo geknipt jasjes' in blogland hebben mij al dikwijls doen zoeken naar zo'n fel begeerd exemplaar van Zo geknipt 1, maar 't is dus nog steeds niet in mijn bezit. Winnen zou leuk zijn, maar zoniet ik koop het patroon zeker!! een mooier babycadeau kan een mama (en baby) zich toch niet wensen!!

Nele DB zei

Ooww, ja, ik doe ook graag mee! Heb een lichte jassenverslaving ;)

sop.hie.s zei

Ik heb helaas geen Zo Geknipt in huis. Het naaien is een recente ontdekking voor mij, maar 1 die nog heel lang gaat meegaan, zo leuk dat ik het vind. Ik ben wel naarstig op zoek naar het boek op 2dehands, maar ja... zo'n succesboek komt niet vaak bovendrijven op zo'n sites.
Ik waag dus heel erg graag een kansje om dit prachtige patroon te winnen. Een 86 gaat nog perfect gaan voor mijn dochtertje en ik hoop alleszins ook nog tante te worden, dus dat komt zeker nog van pas :-)

dieuwke en sietse zei

Ik heb de zogeknipt in huis.
Maar geen baby's, :-(
Alhoewel, nu een vriendin van mij hoogzwanger is......
Misschien moet ik er mij toch maar eens aan wagen...... Hoe valt de maat Riet?
Dat puntmutsje vind ik fantastisch! maar dat staat niet in de zogeknipt hé?
Ik wil zeker wel meedoen om het patroontje te winnen.....

Riet (Leven met Liv) zei

Het valt 'op maat tot ruim': het is gegradeerd op maat, maar het is gewoon een ruimzittend model. In het boek staat enkel de basisversie in een maat 68, puntkap, gedeelde kap, oortjes,.. staan idd niet in het boek.

sterrenstof by Katrien zei

Ik doe graag mee: nog geen eigen versie genaaid, maar zie het wel zitten voor de toekomst ! Mijn pasgeboren nichtje heeft nog een schattig lentejasje nodig :-)

marie zei

Dit is hét ideale geboortekadootje!!!!

Karen zei

Zo Geknipt in huis, al 2 jasjes gemaakt, maar geen foto's van... Wegens een graatmagere dochter (prematuur), en dus helemaal de verkeerde proporties van jas. En vooral: mama is een sociale media leek. Ik ding dus graag mee naar het patroon, op de gemakkelijkste manier :). Want hopelijk past hij nummer 2 die onderweg is wel!

Sandra Flossie zei

Ziet er zo schattig uit. Ik zou het zeker wel eens willen proberen!!

RozeDraad zei

Jaa, ik zou dit jasje zo graag is maken voor me meisje, maar helaas niet in het bezit van het boek. Doe dus graag mee:)!

Miet zei

ik kocht het boek special voor dit jasje, ik werd er nl verliefd op toen je het voor de eerste keer op je blog toonde. 3 kinderen en ontelbare babykadootjes later stel ik vast dat ik het nog steeds niet gemaakt heb..... shame on me. Ik win graag dit patroon, dan maak ik een groter jasje voor de kleinste, want die zit intussen al in die maat 68 (en doe je er dan ook ineens wat extra tijd bij?)! Goed bezig trouwens.

Babbe zei

Owwww wat een plaatjes! Ik doe echt heel graag mee en ga me graag eens wagen aan een jasje. Want als beginnende autodidact smelt ik van dit soort juweeltjes, maar durfde het nog niet aan. Dus wie weet!

JoChapeau zei

Shame on me ... want ik maakte het babyjasje nog nooit want ik had nu eenmaal geen baby meer in huis (en ondertussen was de vriendenkring ook al zo'n beetje uit de baby's gegroeid). Maar dit lijkt met zo'n leuk écht jasje en met een klein neefje dat nog perfect met zijn 10 maanden binnen de doelgroep valt, zie ik dat wel zitten om eens een jasje voor hem te maken !

Anoniem zei

Ik heb het boek spijtig genoeg niet. Maar het patroon zou ik zeker kunnen gebruiken voor mijn metekindje van 6 maanden! katleen.brusselmans1@telenet.be

hedwig zei

Ja ik heb het uit je boek al meermaals gemaakt met succes en veel lof. De andere maten zullen zeker van pas komen.

moois van me zei

Oh ! die met die pinnemuts ! heerlijk !

Soft Cactus zei

Super goed nieuws! Hoe meer patroontjes hoe liever en dit gaat een voltreffer worden!

Majella Vandeputte zei

Prachtig.... vrienden smeken me om nog meer jasjes te maken. Jij hebt je timing perfect zég: want die bubbels verlangen om in een vernieuwde 'ingeduffeld' rond de 'kruipen'

Inez zei

Interesse! :-) Zoals reeds gezegd, onze twee 10-maanders passen spijtig genoeg niet meer in een maatje 68, en net nu het jassen-seizoen is aangebroken! Ze waren 6m in de snikhete voorbije zomer, toen het bij momenten zelfs te warm was om meer dan een pamper te dragen, laat staan een super-lief-leuk-schattig jasje.

Sara zei

Ik ben een boekhebbende ;) maar helaas was mijn zoontje al uit maat 68 gegroeid toen ik eindelijk tijd had om aan het jasje te beginnen. Niet gelukt dus!
In april beval ik van mijn tweede spruitje, hoe leuk zou het dus zijn om voor hem/haar dit jasje te kunnen maken in verschillende maten en uitvoeringen?! En dan begin ik er op tijd aan, beloofd!

Liselot Vallaeys zei

Oooooh zalig! Die oortjes en die puntkap.... moeilijke keuze wat ik eerst zou maken. Topper! :)

Heidi Bonne zei

Waauw, prachtig gewoonweg. Ik ding ook graag mee naar een patroontje.

CreativEls zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
CreativEls zei

Wat een opluchting dat je toch kan meedoen ook al maakte je het jasje nog niet. Ik ben fan van Zo Geknipt al van het eerste uur. Ik deed en doe mee aan de twee Sew Alongs, ik heb dus al bijna alles gemaakt alleen het jasje nog niet. Dat is straf hé ! Ik ding dus graag mee om het patroontje te winnen en als ik win is dat het eerst dat ik naai ! Maar anders komt het zeker nog aan bod !
Lieve groetjes,
CreativEls
http://koekjehaakjemaakje.com

Anneke zei

I'm in - mijn kinderen passen er niet meer in, maar de neefjes gaan dat ook héél leuk vinden :-D

Anoniem zei

Dat zou supertof zijn, one to hug winnen! Tot nu toe durfde ik het jasje nog niet aan, maar ik wil het heel graag eens maken. Fingers crossed!
Mijke

Karen. zei

Ik maakte het jasje nog niet (maar kreeg het wel al cadeau!) voor de baby-in-spé.
Het zou handig zijn om zelf wat varianten te maken, als het kind groter wordt :)
Dus, ik doe heel graag mee! Alleen nog kiezen tussen de oren of de puntmuts ;)

Sane zei

Ik waag ook mijn kans, voor mijn jas-loos ventje!

Jozefien zei

Oooh, ein-de-lijk!
Ik wil het al zo graag eens maken, maar ja, zonder patroon komt een mens natuurlijk niet ver...
Hoera dus!

Sara zei

Ik doe graag mee. Ik heb de Zo Geknipt, maar het jasje was er nog niet van gekomen. En aangezien de jongste dochter ondertussen al een jaar is...

Marit Eeckhout zei

Wat een super nieuws. Heerlijk patroontje.

Marit Eeckhout zei

Wat een super nieuws. Heerlijk patroontje.

Cornelie zei

O o o, ik heb hier al de perfecte stof klaarliggen voor een jasje in maat 86.

Mix it - Make it zei

Wat heb ik al gevloekt dat ik het boek niet kocht :). Geweldig dat het patroon nu (bijna) apart te koop is! Ik waag ook graag men kans op je give-away :)

Lydia zei

Super leuk jasje! Ik loot ook graag mee.

Vanessa Lievens zei

Zelf nog niet kunnen maken, maar... binnenkort verwelkomt de familie een kleintje... staat zeker op het 'to do' lijstje :D

Ellen. zei

Ik ben een trots boekenbezitster en oh! Wat is dat patroontje plezant! Ik heb er al twee nieuwe versies van gepland! Ideaal als kraamkado... Alleen... Het is zo lang wachten dan op 't groeien van 'tkindje! Een gegradeerd patroon, met al die schattige toevoegingen, dat wil ik ook wel in mijn bezit!

Lottevst zei

Wauw, Super! Hier zaten we blijkbaar met velen op te wachten! Ik ga het sowieso kopen, maar winnen zou natuurlijk fijner zijn :)

Querida zei

Oooh, ik waag graag mijn kansje!!
Ik heb het jasje nog niet gemaakt wegens een lange to se-lijst (maar in mijn hoofd al vaak een afgewerkt jasje gemaakt met mooie combinaties uit mijn stoffenkast!)
Ik kijk uit naar het patroontje.

Anoniem zei

zoooo schattig met de oortjes!!
Heb het jasje nog niet gemaakt, maar hopelijk kan daar binnenkort verandering in komen!
Dus waag ik ook graag mijn kans.
groeten, Diane B

Nathalie V zei

Oh dat zie ik wel zitten. Ik heb het boek van iemand overgekocht met de bedoeling om zo'n jasje te maken voor mijn toekomstige neefje/nichtje. De spruit wordt in de lente verwacht dus ik heb nog even. Maar een maatje groter of kleiner zou zeker welkom zijn :-)

Anoniem zei

Mooie preview!
Ons mama is al lang op zoek naar een patroon voor het perfecte jasje voor haar eerste kleinkind. Hier zou ik haar zo blij mee maken.

Goele

Anoniem zei

Ik zag het jasje al op menig blog schitteren en heb me er onlangs ook zelf aan gewaagd, echt super leuk en het resultaat mag er ook zijn :)
Heleen

Aurelie E. zei

Super! Dit babyjasje is mijn cadeau voor enkele van de 9 baby's die dit jaar kwamen :-D
Zo'n succesrecept dus hoop zeker er eentje te kunnen winnen en anders koop ik het zowiezo!
mizolilie.blogspot.com

Anoniem zei

Het boek 'Zo geknipt' heb ik in mijn bezit. Yes ! Maar jammer genoeg heb ik het jasje nog niet kunnen maken wegens tijdgebrek. Binnenkort komt de kerstvakantie eraan... tijd dus! Ideaal voor het kindje van mijn zus om een winterjasje te maken.. Ideale maten!
Duimen dus!
x Nienke (nienkeluppens@hotmail.com)

Ellen Gossé zei

Oh ik zou dit patroon heel graag willen winnen. Ik wacht er eigenlijk al een tijdje op. Want ik ben niet in het bezit van Zo Geknipt 1, ik heb enkel het tweede boek. En je kan hem jammer genoeg nergens meer kopen he.

Mamadammeke zei

Dat wil ook wel héél graag winnen!!!
http://mamadammeke.blogspot.be/2015/06/babyvestje-2-uitslag-give-away-lmv.html

Evelien Anné zei

Oh, ik kreeg het boek cadeau net na de geboorte van de jongste dochter... En, shame on me, nu ik eindelijk part-time werk én dus wat meer me-time heb, blijkt ze al maanden uit mt68 gegroeid te zijn! Een maatje groter zou hier dan ook met veel gejuich onthaald worden!

Karolien zei

Ik doe ook heel graag mee! Wat schattig, die jasjes! Onze kleine meid heeft ook dringend een nieuw jasje nodig en wil liefst zo ééntje :)

Anoniem zei

Oh, wil ik wel winnen. De huidige versie is nog een beetje veel te groot voor mijn kleindochtertje!
Omi Annie

Emmy zei

Dit patroontje zou echt super zijn om een jasje te maken voor mijn toekomstig spruitje... Duimen maar!!

marjolein zei

Ik wil heel graag winnen. Ik heb het boek Zogeknipt nog niet zelfgezocht omdat het op mijn kerstverlanglijstje staat, maar ik wil heel graag winnen, zodat ik een leuk jasje kan maken voor mijn babydochtertje.

Margriet Post- Baarssen zei

Het boek was niet meer te koop, dus ik leende het (via schoonzusje) uit de bieb. Maakte de boodschappentas eruit (die ik met veel plezier gebruik) en nam het patroon van het jasje over. Van de uitleg schoot ik wat foto's. Helaas crashte de laptop. Dus maakte ik andere kraamcadeautjes.
Ik doe dus graag mee met de give away, zodat ik hem voor de volgende geboorte als cadeautje kan maken.

Charlot Desloover zei

Oja!! Daar doe ik met heeeeel veel plezier aan mee!! #hoera!

Charlot Desloover zei

Oja!! Daar doe ik met heeeeel veel plezier aan mee!! #hoera!

Lies Bet zei

Ik maakte 2 jasjes, waarvan eentje met een zelf verkleind patroon (niet volgens de regels van de kunst) en kijk uit naar het nieuwe patroon om het grootste maatje te maken voor mijn dochtertje!

Melissa Hauspie zei

Ik doe super graag mee! Mijn stagebegeleidster (ik zit in het laatste jaar dierenarts) is uitgerekend over 2 weken en ik moet dringend een cadeautje in elkaar naaien!!! :D

Liesebieze zei

O, supertof! Leuk dat er ook kleinere en grotere maten komen. Want ik vind het het leukst om dikke jasjes te maken, maar als die periode dan net in de zomer valt, is dat een beetje jammer natuurlijk...
Ik kijk er al naar uit!

Woohoo zei

Wel, ik zal heel eerlijk zijn. Ik heb het boek wel en het jasje heeft ook op de planning gestaan, maar ik hoorde langs verschillende kanten (die elkaar niet kennen) dat de kap zo groot is en dus over de ogen valt. Daarom heb ik er nog geen gemaakt. Maar met de verbeterde versie waag ik mij er zeker wel aan :)

bisabel zei

Trotse bezitter van nummer 1 en 2 :) jasje nog niet gemaakt. Ik krijg altijd de opmerking dat ik alles te groot maak ;) ik heb mij dus nog niet aan het kleine maatje gewaagd :). Waarschijnlijk dit weekend wel, omdat het een cadeautje voor een heel kleintje is :) k Heb graag dat ze veel geniet hebben van hun kleertjes en ook als ik cadeautjes geef. Het patroon in veel maatjes zou super zijn. De puntkap trouwens ook :) Grote fan van kaboutertjes :)

Sarah zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Trientje zei

Zalig jasje!! Ik maakte het al een tiental keer. Drie keer daarvan voor mijn zoontje, telkens een beetje groter!

Sarah zei

Het jasje was ook mijn favoriet uit "zo geknipt 1". Ik maakte het voor mijn neefje en nichtje telkens met stofjes die bij hen en het seizoen pasten. Mijn broer - die soms gek werd van het gewring met al die kleine babykleertjes- was me ontzettend dankbaar: "eindelijk een jas die ik makkelijk aan en uit kan trekken!" :) Ik vind het dan ook geweldig dat het patroon binnenkort in meerdere maten beschikbaar zal zijn! Ik kan dus maar een poging wagen om eentje te winnen ;)

Riet (Leven met Liv) zei

Inderdaad regelmatig gehoorde feedback: de bedoeling was van in het begin om een ruim en niet te aansluitend jasje te maken dat 'maxi-cosi-proof' is, maar de kap is nu toch een stuk verkleind. En de optie stroppers of kap met twee deelnaden is toegevoegd, om ook aansluitend in de keuzes toe te voegen!

Mona zei

Ah! Ik joel van plezier! :-) :-) :-) ik ding gráág mee naar dit fantastische patroon, zodat mijn ukje warm de winter doorkan!

Anja VH zei

Ook ik waag graag mijn kans! Ik heb het ondertussen legendarische boek wel in huis, maar maakte dit toffe jasje nog nooit. Met twee pubers in huis stond het niet direct op mijn todo-lijstje. Met het patroontje in meerdere maten zou ik het eindelijk kunnen maken voor mijn lieve nichtje !

Liesbeth zei

Ja, hoera, ik wil heel graag winnen. Zodat alle toekomstige vrienden- en familiebabys kunnen schitteren in een prachtjasje!

Ellen Naait! zei

oooh wat super leuk!! Ik wil ook graag mee pinnen;). Er staan al mooie creaties tussen! Ik moet binnenkort trouwens een nieuw babyjasje maken, zal het patroon dus goed kunnen gebruiken!

Marlies' naaisels zei

Hier een grote fan van het babyjasje! Zeker in de vernieuwde versies!!! :D

Joke Van den Berghe zei

Oh super! Met een buik die op springen staat komen die kleine maatjes wel heeeel erg van pas! Zou dus super zijn, mocht ik dit winnen :-)

Joke Van den Berghe (jokevdb@telenet.be)

De wereld van Sofie (Jade or) zei

A dream came true...hét vestje in meerdere maten. Mijn 6maandertje dankt jullie <3 Ze past deze winter nog mooi in de versie van het boek maar ik ben zo gek van het patroon dat ik heel graag mee doe om het te winnen...en dan volgen er heeeel veel vestjes

Jo-Lynn Van Damme zei

Dat wordt een topper van formaat! :-) Ideaal voor de komende kerstcadeaus ...

fenna zei

wat jammer dat zo geknipt 1 niet meer verkrijgbaar is! Ik zou heel graag een copie van dit patroon winnen! (Ik zou ook wel graag de boek hebben, maar dat is helaas niet meer mogelijk!)

Anoniem zei

O ik waag mijn kans graag om dit patroon te winnen. Om al die kleine en minder kleine kindjes mee te verwennen die nu nog niet zo'n megacool jasje hebben. Greet Habex

Sandrine Van den Bossche zei

Het jasje staat al even op m'n to do waardoor de maat al te klein werd voor m'n neefje. Ik waag héél graag mijn kans voor een groter patroontje en zeker met die oortjes zooo cute :-)))

Sandrine Van den Bossche zei

Het jasje staat al even op m'n to do waardoor de maat al te klein werd voor m'n neefje. Ik waag héél graag mijn kans voor een groter patroontje en zeker met die oortjes zooo cute :-)))

Eefje Van Asch zei

Het had niet beter kunnen uitkomen! Zo kan ik tegen april leuke jasjes in alle maten maken voor ons meisje. Veel succes.

Nathalie Huysman zei

Super, ik doe graag mee voor de grotere maatjes!

Annemoon zei

Wat leeeeeuuuuk! Als ik tegen maandag nog niet bevallen ben weet ik ineens wat te doen! Er is nog net ene plaatsje in weblogger vrij voor ene jasje! ;-)

Els Maes zei

Al vaak gemaakt en telkens na een paar maanden de vraag 'kan je misschien ook nog een maatje groter maken'? Blij dat ik daar binnenkort voor kan zorgen! Steeds een topkado!

MaryAnn zei

Geweldig! wat een leuk patroon, ik ben sinds kort voor de eerste keer oma geworden en struin nu het internet af voor leuke patroontjes! Voorheen naaide ik van alles voor mijn kinderen en nu kan ik mij weer helemaal uitleven, heerlijk. Dit jasje zou ik met veel liefde en plezier willen maken voor onze kleinzoon!

mamAn zei

Ik wil heel graag dit patroon winnen! Ik heb me er zelf al eens aan gewaagd om het patroon kleiner te tekenen maar dat was niet zo geslaagd...

Uffra Barbara zei

Ben zelf uit de baby's, maar wel nog wat jongere vriendinnen met kleine ukjes voor wie ik dat jasje zou willen naaien. Dus: ja, ik maak graag kans :-)

Eve D zei

Ooooooh, ik doe graag mee. Beval in februari van nummertje drie en die kan zeker nog een nieuw jasje gebruiken.

Eveline

Myriam zei

ik heb het jasje al 2 keer gemaakt voor mijn kleindochter (zomerse en meer winterse versie) Nu begint ze er stilaan uit te groeien dus een patroon in een grotere maat zou welkom zijn.
Myriam

marjo zei

Dat jasje is fantastisch! Ik zie het iedere keer in blogland verschijnen. Ik ben al naar de bibliotheek geweest om jullie boek te reserveren, om het patroon te kunnen overnemen. Ik heb dus nog geen exemplaar om te kunnen showen, en zou heel graag dit patroontje winnen om er toekomstige baby kindjes blij mee te kunnen maken.

Vink zei

Ik maakte het nog nooit, maar ik wil daar snel verandering in brengen!

lot zei

Dat jasje werd hier al meermaals als dikke hit onthaald op babyborrels. Helemaal fan dus, die uitbreiding zie ik wel zitten!

+ 2 = 5 zei

O ja, graag! Met een beetje geluk kan ik het grootste maatje nog gebruiken voor de twins alhier 💕 En anders genoeg babyaanvoer in de omgeving 😉

Kim Pelgrims zei

Leuke kapjes !!!
Er is bij ons nog een neefje of nichtje op komst, dus zo'n patroon komt zeker van pas. :-)

Katrijn zei

Oh, tof! Mijn jongste spruit is bijna 3 maanden, dus ik had het maken van het jasje nog even uitgesteld:-). Hopelijk kan ik ook al een kleinere versie maken...

Roromacaro zei

Oooh ik kijk er zo hard naar uit om een inimini-jasje te maken voor onze allereerste buikbaby, die eind februari ter wereld zal komen!

Lara Biliet zei

Onze familie is volop aan het uitbreiden en deze jasjes zijn het ideale cadeau!
Ze zijn zo mooi en schattig! Ik waag me ook eens kans!

Lalie zei

Wat een super uitbreiding!! Ik ben nu al fan en ding dus heel graag mee naar dat patroontje!! Proficiat

Noortje zei

Na een zelfgemaakt dekentje, babynestje en broekje, zou zo'n jasje de babycollectie wel compleet maken. En nog net op tijd ook voor onze eerste spruit! Ik kan bijna niet wachten... veeeeel te schattig!

Spoet Niksels zei

ook boekloos, dus wil het zeer graag winnen en anders zal er hier maandag eentje in het winkelmandje belanden :)

Vicky zei

Super!!! Mooi mooi!! Ben 16 dagen geleden opnieuw meter geworden van een prachtig meisje, Oone. Zou dus een ideaal nieuwjaarskadootje zijn!!! Win ik niet, koop ik het toch. Ben idd ook wel fan van de Zo Geknipt boeken, al heel veel zwemtasjes gemaakt....

Lunatiek zei

Zou een geweldig cadeautje zijn! Het boek is jammer genoeg niet meer te vinden en ik zou zo graag zo'n jasjes maken voor de kindjes die op komst zijn bij verschillende vriendinnen :)

Daisy Van Watermeulen zei

ik doe graag mee voor een kabouterpinnemuts :)

Anne B zei

Ohhhh wat superleuk!! Ik kan niet wachten om
te beginnen aan een jasje voor mijn dochter!

Barbara zei

Zooooo leuk!! Ik denk dat dit heel veel succes zal hebben!! Zelf heb ik het nooit gemaakt, en oo dit eigenste moment is mijn boek uitgeleend aan iemand, precies om dat jasje te maken, want ze kon het boek nergens meer kopen! Voor m'n eigen dochtertjes te laat, want de jongste zit nu bijna aan 92, maar er komt een babietje aan in de familie, dus wie weet... :-)

BY JM zei

Oh, dat patroon!! Ik heb nog geen zo geknipt jasje gemaakt, wel vele andere patronen geprobeerd. Misschien dat het met net dat maatje meer wel gaat lukken, ik ben soms nogal laat met op kraambezoek gaan, dus kom maar op met dat patroon!!

lisette zei

zalig patroontje, ik kijk uit naar de variatie's!

An_nononsonsmoms zei

Oh wat ben ik blij dat het jasje eindelijk voor iedereen beschikbaar wordt. Net op tijd voor ik meter word. Dat heb je goed getimed, Riet :-D

Annick zei

Gisteren kreeg ik Stan niet meer in zijn huidige jasje en de twee zogeknipt versies zijn nig te groot (al moet ik straks nog eens proberen) maar ik wou dat het al maandag was!

Marijke B zei

Heb t eerste boek van zo geknipt en t jasje werd hier al in elkaar gestoken! Geef me toch ook maar mee waar dat patroon zal verkocht worden zodat ik sowieso zeker ben dat ik t te pakken krijg.. Ben namelijk niet zo goed in wedstrijdjes winnen

Sarah D zei

Over een kleine 6 weken komt onze kleine ukkepuk. Ik zocht al tevergeefs naar het patroontje, maar de boeken zijn helaas uitverkocht. Dat dit patroontje eraan komt, is fantastisch! Net op tijd tegen onze spruit er is! Wat verlang ik al om deze uit te testen! :-)

Lies zei

Ohh, ze zien er allemaal geweldig schattig uit in hun jasje! Zou super zijn als cadeautje!

Het Creatief Ei zei

Oooh dat met die oortjes is zo schattig! Ik maakte er eentje uit 'Zo geknipt 1' voor mijn metekindje (http://hetcreatiefei.blogspot.be/2013/11/een-klein-jasje-voor-een-klein-ventje_17.html) ... Nu trappelt onze eigen kleine spruit hier in mijn buik bij het zien van zo'n mooi jasje! Ik heb zelf al het ideale stofje liggen voor zijn eerste jasje ... nu nog het ideale patroon ;-)

Stefanie Claes zei

Oooh, kei goed nieuws! Ik ben fan van het jasje, heb het al een paar keer gemaakt en altijd een succes. En een grotere maat zou net van pas komen voor m'n petekindje!

boomie zei

Fien droeg haar jasje van 6 tot 18 maand, maar aangezien Loes de winter door moet als een baby van jonger dan zes maanden, waag ik graag een kans!

The Needle Of Choice zei

Oh, dat wil ik zo graag. Nog steeds niet gemaakt, maar daar kan altijd verandering in komen!

Evelien D zei

Ik waag hierbij ook mijn kans! Ik ben dan wel in bezit van een 'Zo Geknipt' maar voor de baby in mijn buik zal de 68 nog een tijdje te ruim uitvallen. En zo lang wil ik niet meer wachten want het kriebelt te veel om dit schattige jasje te maken!

Bert & Els zei

Oja dat wil ik graag!!! Ideaal, net op tijd!!
Omdat het boek idd niet meer te vinden is en het écht áltijd uitgeleend is in de bib!
En omdat ik nog een kadootje wou naaien voor een babybezoek vrijdag...zou nog moeten lukken dan ��

Bert & Els zei

Oja dat wil ik graag!!! Ideaal, net op tijd!!
Omdat het boek idd niet meer te vinden is en het écht áltijd uitgeleend is in de bib!
En omdat ik nog een kadootje wou naaien voor een babybezoek vrijdag...zou nog moeten lukken dan ��

miemadememories zei

Deze staat nu met stip als hoogste op mijn lijstje! Heuse babyboom in de vriendenkring/familie de komende 4 maanden! Maar er eentje winnen zou natuurlijk ook geweldig zijn. Die pinnenmuts kap is gewoonweg geweldig. Ik hoop dat ik er eentje voor mijn zoontje kan maken voor hij te groot wordt.

severien zei

Ik heb het boek zelf niet maar mijn schoonzus was wel op tijd, en die maakte al eens een lief jasje met je patroon. En aangezien ik mijn naai"mojo" heb teruggevonden het afgelopen jaar doe ik heel graag mee voor een patroontje. Die versie met de oortjes is ZO lief, trouwens!

Tante Fee zei

Ooo wat een heerlijke variaties! Mocht ik 1 van de gelukkigen worden: "Dank u, Sinterklaasje!"

Tessa zei

Ik doe ook heel graag mee! Maatje 86 is precies goed voor mijn zoontje, en eind januari verwacht ik kindje nummer twee..

Isabelle zei

zoontje nummer twee zou heel blij zijn met zo n mooie jasjes :-)

Unknown zei

Zo leuk!!
Wil die wel graag winnen...

With love - by Eva zei

Jippie voor deze voltreffer in wording! One to hug wordt vast de topper uit het walvissengamma. Ik post mijn versie voor Oliver straks op al jouw kanalen, maar hier ding ik alvast graag mee!

Vanessa Deconninck zei

Oh, deze komt net op tijd voor onder de kerstboom! Ik doe graag mee! :)

Marjolein VL zei

Prachtig! Ik doe graag mee, ik heb een zoontje die nog net zal passen in een aaibare "one to hug".

Hans, Katrijn, Laure en Arthur zei

Geen Flickr of instagram hier, dus probeer ik mijn geluk op de andere manieren... Het vestje heb ik al gemaakt, voor de zoon van mijn jongste zus. Hij zag er heel mooi mee. Was wel wat groot voor hem, maar hij haf er des te meer plezier van! Hij droeg het van 9 maand tot anderhalf jaar! Nu is nummer 3 op komst, dus wie weet...

Owl.mygod! zei

Merci ;) Aankopen it is! Superpatroon