maandag 16 november 2015

#bloggersforlife2015: een jurk in de strijd

Tenzij u de voorbije dagen in het blogbuitenland was, kon u hoogstwaarschijnlijk niet om de teasers voor 'Bloggers for Life' heen. In een notendop voor herfstzonnetjekloppers: een 50-tal bloggers en evenveel gesmeerde naaimachines, een loterij voor het goede doel en heel veel heel mooie naaisels die de uwe kunnen worden. De geschiedenis en meer uitleg over de goede doelen leest u hier.

Ik mag mee de spits afbijten! En ik gooi een jurk in de strijd. 
Tadaaa, no more blablabla, lieve Charlotte showt u wat er in 'mijn' loterij te winnen valt!Dat van 'in de strijd' is toch een klein beetje letterlijk te nemen. Ik ging voor een hack van Tinny, een patroon dat intussen hoog op mijn favorietenlijstje staat. Een eerste poging - waarover ik later nog eens blog - vloog onverbiddelijk naar de doos met mislukkelingen en ufo's*.

Een tweede poging haalde mijn persoonlijk goedkeuring wel. En pas op, ik ben een strenge. Maar toen danste er alweer een kat op een koord: ik maakte - om het totaalaanbod wat maatvariatie te geven - een maatje 134. En bleek vervolgens geen kind in de nabijheid te hebben dat erin paste. Uiteindelijk (toon nu die jurk, Riet, daar gaat het hier over) ontvoerde ik een klasgenootje van Liv, voor wie de jurk nog een tikje ruim zit, maar het geeft toch een beter beeld van hoe het geheel valt dan kapstokfoto's.
In telegramstijl: Charlotte toont u een...

Jurk, maat 134


Met een wat aparte 'kraag' en knopensluiting. Enig getob over de werkwijze, maar wel blij met het resultaat!Ook de zijkant van de jurk is een speciaal geval: ze bestaat uit twee overlappende panden, en dat accentueerde ik met een streepje paspel.


Een velours striklintje in de taille maakt het geheel af.

En 'stoefen' is lelijk maar ik ga het toch doen in naam van het goede doel: ik deed mijn best voor een nette afwerking. Ik doe meestal mijn best, daar niet van. Maar ik deed daar nog een schepje bovenop, denk 'taillenaad afwerken met satijnbiais' enzo. Want zo naaien voor een andere kleerkast, dat is toch telkens een extra stressfactor.Afmetingen:
- schouder tot onderrand (dus totale lengte:) 73 cm
- omtrek aan het lint: 65,5 cm
- oksel tot oksel: 35,5 cm

Hoe kan deze jurk in de kleerkast van
uw (klein)dochter/nichtje/buurmeisje/... belanden? 


Via loting, dus! 1 lotje kost 2 euro, en je kan zoveel lotjes kopen als je wil. De volledig spelregels lees je onderaan dit blogbericht, dus die neem je best nog eens door voor je aan het kopen gaat! Voor dit stuk geldt:
- Vul onderstaand formulier in. (Heel belangrijk, doe je dit niet, dan is je lotje niet geldig.)
- Stort het bedrag (aantal lotjes dat je voor deze jurk wil kopen maal 2 euro) op rekeningnummer BE69 3770 2596 1378
- Te vermelden gegevens: 05 – naam – voornaam – aantal lotjes
Die 05 is het nummer van mijn veilingstuk. Wil je lotjes voor verschillende stukken, doe dan een storting per stuk, en vul het formulier in per stuk op elke 'blog in kwestie'.
Om een lotje te kopen voor deze jurk heb je tijd tot 20/11/2015, 23u59. Volgende week komen er weer andere items online. 'Snel' zijn is dus de boodschap!

Erg benieuwd naar welk dametje de bezitster van deze jurk wordt, en naar hoeveel ze zal opbrengen! We maken de winnaar van de loting bekend op 18 december, op onze Facebookpagina.

Het formulier:
De kleine lettertjes:


Elke veiling duurt van maandag tot vrijdag, u kan dus vanaf maandag tot en met vrijdag overschrijvingen doen op ons rekeningnummer BE69.3770.2596.1378, voor zoveel lotjes als u zelf wenst. Er wordt geen uitzondering gemaakt.

Per stuk waarvoor u lotjes koopt, graag 1 overschrijving. Dit om verwarring te vermijden. Wenst u voor stuk 1 graag 3 lotjes en voor stuk 5 graag 2 lotjes? Perfect mogelijk, maar bezorg ons de centen in twee overschrijvingen - eentje van 6 euro voor stuk 1 en een van €4 voor stuk 5.

Er wordt géén cash geld aangenomen gezien wij geen kassa hebben en de deelnemende blogsters her en der over het land verspreid zijn. Wilt u een lotje, gelieve u te registreren via het formulier en daarna over te schrijven op onze rekening.

Per overschrijving vragen wij met aandrang de volledige en juiste vermelding in de mededeling te gebruiken. Deze gegevens zijn terug te vinden op de blog van de maakster in kwestie. (Dus voor mijn jurk hierboven, voor de andere stukken op de blogs van mijn collega's.)

U dient op de blog van de maakster van het stuk waarvoor u lotjes koopt ook het formulier in te vullen zodat wij over uw gegevens beschikken in geval van winst. Wij vergelijken deze lijst met de overschrijvingen. Enkel een overschrijving vergezeld van een registratie via het formulier is een geldige deelname. 

De centen schrijft u over op rekeningnummer BE69.3770.2596.1378 en enkel op dit nummer.

Alle centen gaan integraal naar het goede doel, er worden geen kosten vanaf gehouden, ook niet voor de verzending van de stukken. Wij doen dit allemaal om de doelen te steunen. Daarom hebben wij graag dat u het volgende in het achterhoofd houdt: het betreft hier allemaal handgemaakte stukken van hobbynaaisters. Hou er rekening mee dat misschien niet alles 100% perfect is afgewerkt. Dat is een winkelstuk ook niet. Er loopt al eens een naadje scheef of er hangt al eens een draadje los. Niemand is perfect. Gelieve dan ook wat menselijkheid te tonen en achteraf niet te klagen over uw eventueel gewonnen stuk of moeilijk te doen wat betreft de verzending. We gaan voor een perfecte imperfectie overgoten met veel menselijkheid!

Verzending naar het buitenland is duur vanuit België. Wenst u vanuit het buitenland lotjes te kopen voor een stuk? Dat kan, maar indien u wint, vragen wij u de verzendkosten zelf te dragen.

De trekking gaat door op 18 december. De winnaars worden via de blogs en op de facebookpagina bekend gemaakt.

15 opmerkingen:

 1. Heel mooi! Mijn dochter draagt momenteel maat 128, dus dit is een kanshebber! Ik vrees alleen dat ie wat aan de brede kant zal zijn... Deze avond meet ik ons pannenlatje eens op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh echt zeer mooi! Ideaal voor Lore!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap seg, die kraag en die overlappende panden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben verliefd! En heb een dochter met de juiste maat! Nu nog een sjanske en hoop dat er een lotje van mij uit de bus komt! :) Wat een leuke manier om het goede doel te steunen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eentje dat er duidelijk tussenuit springt, deze Tinny !! Héél schoon !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ma zo tof! Helaas voor mijn Charlotte te klein... misschien ga ik ook op zoek naar het Charlotje van iemand anders. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ma zo tof! Helaas voor mijn Charlotte te klein... misschien ga ik ook op zoek naar het Charlotje van iemand anders. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een zalig mooie hack! Ik ben helemaal gek van al die details. Super <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, wat een knappen details! Ik ben helemaal mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha voor de echte kleine lettertjes, hoera voor Riets brein dat een uniek strijdstuk voortbracht!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!