woensdag 3 februari 2016

Diamanten, sterrenstof en fotografische aardigheden

Het nieuwe jaar is intussen stevig gestart, en wij vierden die start dankzij een samenloop van allerlei foto-aardigheidjes. Vooreerst een traktatie van mezelve aan mezelve:


Shoot!, het mooie boek van Zilverblauw, met tips om te leren fotograferen maar ook met een heleboel mooie plaatjes om van te genieten. Het is een 'lesboek', maar ik vind het ook vooral een hebbeding. 

Wat het tips-gedeelte betreft: er stond een 'bokeh-experiment' in dat ik niet links kon laten liggen. Ik stal in volle dennenperiode alvast de lichtjes uit de kerstboom, en dat resulteerde in onze nieuwjaarskaartjes. Met een vette knipoog naar die andere noorderburen.


Wie het bokeh-trukje kent, heeft vast door dat deze foto niet in 1 keer is gemaakt. 
Aan de achterkant van de kaartjes klinken de dochters op het nieuwe jaar!


Het volgende foto-aardigheidje was een traktatie van CEWE aan mezelve. Ik werd uitgenodigd voor een workshop smartphonefotografie door Vicky van Silver Sixpence fotografie, maar ook auteur van dit fijne boek, waarin je leert hoe je meer uit de camera van je trouwe handtasmetgezel haalt. Deze nitwit wist bijvoorbeeld niet eens dat je naast de automatisch scherpstelling ook zelf kunt kiezen waar dat ding op focust. (Ja, lach maar. Maar ik wist dat dus ècht niet.)

De workshop ging door in het Fotomuseum in Antwerpen, de hele familie, opa en oma incl., mocht mee, en dat resulteerde dan weer in zottigheid in het pasfotohokje in het museum dat - hoe tof is dat - afdrukt in zwartwit.En het foto-kers-op-de-taart-cadeau was een canvas van CEWE: eeuwig diamanten en sterrenstof in onze woonkamer! Erg blij mee: ik bestelde al wel eens eerder canvassen en ik vind het doek soms 'plastiekerig' uitdraaien. Maar dit exemplaar is mooi mat, bijna schilderij-achtig, en toch springen de kleuren van de muur. (Wat al eens mag als je voor knalroze gaat.)


Vergrotingen van kinderfoto's zijn tof, maar altijd zo snel gedateerd vind ik. Ik blijf ze graag zien natuurlijk, die foto's (en die kinders nog meer). Maar ik heb na een tijdje altijd het gevoel dat mijn huis wat jaren achterloopt als ze weer wat zijn gegroeid. Daarom kies ik het liefst voor foto's waarop hun leeftijd niet meteen duidelijk af te leiden is. En je mag me tegenspreken, maar ik denk dat een wildvreemde niet ver komt als hij op basis dit canvas een gokje moet wagen.


Dat ik ze u wens, die diamanten en dat sterrenstof in 2016! En veel fonkelende lichtjes en kleur, en dagen die blinken!

6 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi!! Shoot heb ik ook liggen en vind ik echt heerlijk!!!de bokeh nog niet geprobeerd maar staat hier zeker nog op het to do lijstje, zeker als ik dit ook nog eens zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lied, ik kon er niet naar blijven luisteren. Zelfs niet om de knipoog te vinden. Maar dat kaartje, daar kan ik naar blijven kijken. Tof tof tof! Vooral de achterkant, daar ben ik grote fan van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk hé, dat experimenteren met de camera! Voor u ook geheel wederkerig dezelfde schone woorden voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi allemaal en voor jou ook een fonkelend 2016!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!